返回列表 回覆 發帖

請接受一個基督徒的道歉

你都無入過教,點離教。
所以,邏輯上你無呢到既會藉。
beebeechan 發表於 2019/12/18 04:02

精人唔需要跌咗落個䧟阱裡才知道果度原來有個䧟阱既!不過,你一定要!
你這種幼稚反基
怪不得教會䇄立不倒
beebeechan 發表於 2019/12/18 04:06

教會䇄立不倒?你吹牛都唔該睇下新聞咧!

每周有一兩百座教堂在美國關門,後續用途對信徒也是考驗

https://read01.com/M2BemdO.html#.Xfk_SVVKjX4

美國佬學得成熟咗,妖堂減少是自然嘅事。
    中國被人蝦咗百多年,仍有許多奴性重嘅軟骨頭,一見洋人 ...
旁觀者 發表於 2019/12/19 02:06

硬係覺得信耶稣教係自己攞黎犯賤,好好一个人唔做,要做奴才叫洋人做【主】,又做埋畜生【羊】?
真係如果唔够【賤格衰格】都唔可以合格地成為耶稣教既信徒架!
你講得冇錯,我係真心多謝你嘅,我同龍井樹講嘢嗰陣都多謝過呢度出現嘅所有人啦,最多謝就係網主抽刀先生,畀個平臺我哋互相瞭解,擴闊視野。
leefeng同旁觀者唔理解聖經可能係因為佢哋未曾系統噉學過,我以為你學過哂應該係理解上冇問題,但原來唔係噉,呢樣嘢會令我重新思考預定論同自由意志論嘅問題。你學多咗十幾年(幾十年?),都同佢哋企喺同一個思考層次,發言模式一樣,叫佢哋情何以堪呢?難怪佢哋冇動力去學習,講極都唔明問返同一個問題。
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/23 09:36

我同旁觀者一樣唔會理你們傳教的up乜,我只看你地基督教究竟做過d乜野?
基督教的所謂扶貧,慈善,救濟全部都是有背後目的和陰謀既,救濟是假,傳教是真!
拎十文出來扮救人,然後起番間教堂,唔止回本十文囉!
基督教果十文係呃人塊地黎起教堂,方便收多D靚/教徒。
基督教至衰一樣野係教人地D靚/教徒反自己的國家!
從有歷史以来,一直在進行中的賤格行為:到今日為止,基督教的陰謀在香港已經睇到晒啦!
起初好似好謙卑咁,陰聲細氣架!
一旦坐大咗就惡到死,玩政治反政府啦,玩性侵啦,殺人啦,乜都夠膽死做囉!
一隻二隻虛偽基督教徒跳出來話同你道歉喎,假到嘔咁滯,果d基督教徒還以為自己玩呢招移形換影係好正斗?
揸住本爛鬼垃圾叫做【性經】然後教你點去做人?
自以為好有動力?乜野動力呀?
【性經】教出來的扯線公仔?或性侵的動力呢?
一個二個基督教徒同樣模式,同樣語氣,同樣洗腦之後的人格,一個二個基督人偶教人點樣去做一個奴才?還以為自己好偉大好醒?

唉,咪笑死人啦!

被洗腦的正是你這類反基仔。
反基對白如唸口璜。
本來很小的腦袋只塞入教會的過,
無位放入教會對社會的功 ...
beebeechan 發表於 2019/12/24 08:52

同基督教徒盲反中的一模一様!
我同你講過好多次基督徒有好多派,唔係所有基督徒都盲反中,究竟邊一派先至係真正正確? 我都係基督徒,我 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/24 11:45

自爆你是打人之一的黄屍!?
爆曬缸差不多啦,哎哟,打你唔死已經係做咗善事喇!
雖然我唔係絕對同意龍井樹話喺呢度討論係浪費時間,我都覺得喺呢度討論係學到啲嘢嘅,不過為咗將每一分鐘嘅 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/26 10:13

發夢就有耶穌啦!你自己咪已經代入咗:自導自演做緊耶穌囉!
喂!天光啦,瞓醒未呀?
醒咗睇下呢個,用個腦去諗下點解咧!
耶稣抄都抄得衰過人既!

https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=6658&rpid=73094&ordertype=0&page=1#pid73094

.
有一種人硬係要揸住本書,成個影印機咁做人嘅?
乜都第幾章第幾節?成个複製机械人咁欵!
噉我send 俾你中國唔俾英國喺香港搞民主嗰篇嘢啱唔啱睇? Send多篇嘢俾你可能都好啱你嘴型:

貴州省黔西 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/26 11:29

係囉,面對多啲耶穌揾你笨的事實咪好囉!
做人咪被人洗咗腦,賣咗你重幫人數錢吖,啱冇?

嗱,基督教徒的榮光歸香港呀!你地基督教教導出来的公義呀!

某牧師的祈禱祝福 :「願上主所賜的全副gear與你們同在,戴上信心的頭盔,希望的眼罩,愛心的豬嘴,並手持聖靈寶劍,就是上帝的道,在黑暗的世代爭取光明,不為仇恨所勝,堅持美善,在真理和公義的原則上,尋求復和,直到煲底見面的日子,阿們。」

看看這些"全副gear與你們同在,戴上信心的頭盔,希望的眼罩,愛心的豬嘴,並手持聖靈寶劍(各種武器)的邪惡暴徒, 在四處破壞, 放火, 打人(甚至要殺人)呢 !

哦,我明啦!聖公會大主教鄺保羅的聖誕文告唔啱你心水,你淨係中意睇D打打殺殺嘢,否則就重複唔到錄音帶。 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/26 12:33

又學學埋埋你個耶穌的虛偽野?睇下你地啲喪心病狂一隻二隻畜牧屍講乜吖?
中意打打殺殺既係你們的一隻二隻畜牧屍啵!

睇下裡面呢啲畜牧屍神苦㸃樣努力咁向青少年洗腦:
【他們的行為是犯法了,但犯的是地上的法,這不一定是錯的。 】

https://theinitium.com/article/20190705-hongkong-chritian-protest-pastors/?fbclid=IwAR1TySo-571dGYmV740sFqO2Uz4JfM2b8iuehkfvfv2rfWD6Z1JFrMKtUNQ

做埋鴨,午夜牛吖。。
有得爽時又有錢收
beebeechan 發表於 2019/12/26 08:37

莫非你想學你件上帝做鴨,午夜牛上人地未婚妻唔使比錢?或學件耶穌上件老娘扮係老豆?
高級模式 | 發新話題
換一個