返回列表 回覆 發帖

期待網友或權威專家發表對聖體奇跡的新科學論證

一世紀時便有此記載:
羅馬皇要處死一個宗徒,下令掉佢落油鑊到酥炸。
點知宗徒在滾油中如浸溫泉,
皇帝 ...
beebeechan 發表於 2020/1/23 00:03

一巴摑死魔術師耶穌同幼稚冇腦bbchan!

https://www.youtube.com/watch?v=lz_Q478Ij6M

冇錯,我又係一睇到阿feng先生噉講,個腦入邊即時出現咗花地瑪幾萬人被傾盆大雨淋濕曬之後,旋轉嘅太陽一 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/1/22 14:50

水+光=彩虹
幾萬人被傾盆大雨(加迷藥)淋濕曬之後,high飽大麻唔止見旋轉嘅太陽,見到耶稣打跟斗添!
其實你只係想神特登安排一道神蹟俾你睇.
不過, 你又要諗諗, 你有乜咁大得能神要你信, 無咗就係大損失咁呢 ...
beebeechan 發表於 2020/1/23 00:33

乜撚野救世神?神棍?
乜咁大支野?分級數黎顯神蹟?
只侍候有錢佬的主廚?
你同你件吹牛魔術師耶穌倒米了!
BB仔係個小「神父」,陳日君、楊鳴章叫佢趷起屎窟就趷起屎窟個種。
    佢唔撐邪教,難道信移鼠,光靠 ...
旁觀者 發表於 2020/1/23 02:14

一班天誅教的賤精,bbchan都是陳日君的黨羽,曱甴邪教人渣!
冇錯,我又係一睇到阿feng先生噉講,個腦入邊即時出現咗花地瑪幾萬人被傾盆大雨淋濕曬之後,旋轉嘅太陽一出,所有人、物、地下………被淋到濕曬嘅一切即時乾透這一幕。
逃出魔幻紀 發表於 2020/1/22 14:50

在今天,連小學生都知道地球只有一個太陽,對不?
旋轉嘅太陽,太陽在旋轉?太陽只有在葡萄牙的花地瑪旋轉?
全世界的西班牙,法國,意大利都冇人見到?
Portugal首都冇人見到?只有數十公里才見到?

這所謂變暗的“太陽”並不是宇宙中恆星之一的太陽,
而是指使七、八萬個目擊者錯認為是太陽的發光圓球吧了!
這個結論的正確性我們是可以證明的,因為在法蒂瑪事件發生的那一天,
即1917年10 月13曰,世界各天文台都把望遠鏡對準了宇宙空間,可什麼異常現像也未發生。

耶稣性母都特别喜歡鬼鬼祟祟,只在三個小童面前出現?神棍SHOW!

.
一巴摑死魔術師耶穌同幼稚冇腦bbchan!
leefeng 發表於 2020/1/23 04:25

又係啲笑引死人既科學解釋。
人地係羅馬皇施死刑,泡油鑊
邊有咁好優待同你係鑊底墊草, 加水作窩底?
(你估羅馬兵係香港警察, 止暴制亂都唔開實彈, 只用布袋彈, 膠珠)

你無話可說時都唔使求其搵堆野嚟濫竽充數。

本來唔信既人, 睇完你既解釋, 比神蹟本身更不可信就真。
水+光=彩虹
幾萬人被傾盆大雨(加迷藥)淋濕曬之後,high飽大麻唔止見旋轉嘅太陽,見到耶稣添! ...
leefeng 發表於 2020/1/23 04:29

呢啲咪又係神蹟過後就會跳出嚟既懶係科學囉。

不過, 你阿瘋呢堆科學解釋就係我見過的最屎。

(1)
人地係話見到太陽跳舞, 你就變咗見到雨後彩虹。
說明你都未知花地瑪神蹟係點既。

(2) 雨後水+光=彩虹, 成個大氣層既現象, 方圓百里既人都會望到哩。
點解離開顯現山頭現埸既人就無話睇到有『彩虹』出現既呢?只係在埸既七萬人睇到?

局部地區驟雨我就聽過, 未聽過有局部地區性彩虹。

(3)
你都知水+光解作唔夠力, 就自己加埋大麻, high咗?
70000幾人一齊high。。。。不如話集體中沼氣哩
點解唔出埋 UFO 呢?
或者話係激光匯演吖。。。。笨實!

再者, 花地瑪既神蹟唔係在於見到太陽跳舞咁簡單。

你都係再力努力啲做下功課先哩。

知咁少野, 老師我批你只得30分, 不及格。
這個結論的正確性我們是可以證明的,因為在法蒂瑪事件發生的那一天,
即1917年10 月13曰,世界各天文台都把望遠鏡對準了宇宙空間,可什麼異常現像也未發生。

leefeng 發表於 2020/1/23 05:14

咁咪七萬人同時撞邪囉........真係邪.
你就好似都認同咗呢點
在今天,連小學生都知道地球只有一個太陽,對不?
旋轉嘅太陽,太陽在旋轉?太陽只有在葡萄牙的花地瑪旋 ...

要符合科學既, 就唔係叫神蹟哩, 死蠢!!
由你未知乜係花地瑪,
到你依家知係聖母對三個兒童顯現報訊; 在某日七萬人聚集時候有個球體(你成一百年後話唔係太陽嚟, 人地現埸既人就話係見到個太陽)在天空跳動.

都算係好開始, 老師俾番一個少少like,
雖然你係臨急抱 youtube, 維基之類

唔知係咪當地天文台卦起咗黑球,
強烈季風吹到佢搖搖岌......
由你未知乜係花地瑪,
到你依家知係聖母對三個兒童顯現報訊; 在某日七萬人聚集時候有個球體(你成一百年後話 ...
beebeechan 發表於 2020/1/23 05:50

白痴回應非你莫屬,1917年已經有天文台,太陽有乜依郁重唔世界轟動咩?白痴佬!
唔知係咪當地天文台卦起咗黑球,
強烈季風吹到佢搖搖岌......
beebeechan 發表於 2020/1/23 06:12

呢個太陽真犀利!
只在花地瑪幾十公里還可以見到?
花地瑪幾百公里之外見的太陽又唔一樣啵?咁奇嘅!
神棍呃白痴,基督教徒個腦就唔方唔係轉轉下囉!
白痴回應非你莫屬,1917年已經有天文台,太陽有乜依郁重唔世界轟動咩?白痴佬! ...
leefeng 發表於 2020/1/23 08:51

我見你在#62都講話係1917年便流行集體(七萬幾人)懟大麻咋......
咁仲有乜野唔可以作呢?
只在花地瑪幾十公里還可以見到?
花地瑪幾百公里之外見的太陽又唔一樣啵?咁奇嘅!
leefeng 發表於 2020/1/23 08:57

就係咁奇勒, 你吹咩?
至少當時報章, 現埸人既口供, 周圍方圓幾百里既人既口供...係咁講.

唔奇, 又點叫奇蹟呢? 白痴仔.

不如叫氣象事件耶? 咁係乜天文現象會有咁既效果架呢
(我係咁依問下架咋, 都無諗住你會識答)
你唔可以用「咁奇既」, 「都唔科學」來否定花地瑪事件既,
主要係, 當年1917年10月13日係咪有咁既事, 不可思異既事發生過。
你唔明點解唔等如無咁既事。
...基督教徒個腦就唔方唔係轉轉下囉!
leefeng 發表於 2020/1/23 08:57

咁你個腦死古古, 轉數低, 無生氣。。。一樣好唔掂
啲人想否定花地瑪事件唔係神蹟既論點都仲有好多
(你又仲未知)
只係用:『神棍呃白痴』呢一點既就好少, 只有無料人先會咁講
我見你在#62都講話係1917年便流行集體(七萬幾人)懟大麻咋......
咁仲有乜野唔可以作呢? ...
beebeechan 發表於 2020/1/23 09:01

耶穌都有可能吸大麻,基督徒全体high野有乜出奇吖!所以佢地咪見到個太陽轉上轉落!

耶穌有可能也吸大麻

編譯王麗娟/報導

「耶穌基督是吸毒者嗎? 」
這是下個月「興奮時刻」雜誌一篇文章的標題,作者是主張可自由吸食大麻的班尼特,此君向來語不驚人死不休,但星期泰晤士報認為他的說法不無道理。

「興奮時刻」是一分支持吸食大麻的雜誌,班尼特在文中探討古代猶太教使用大麻的情形,並提出耶穌基督傳教時定有使用能改變人類心志的物質,例如他應是以大麻為主的油為人塗眼睛與治療皮膚病。報導說,雖然班尼特的說法極為聳動,但不無可能。幾乎所有宗教都有用藥紀錄,基督教自不例外。

古時候中東普遍種植大麻,幾乎和蘆葦一樣常見。大麻不只提供有營養的種籽,同時也是編繩的絕佳纖維。

當然古代的人也知道大麻可能製造的愉悅感,採收時的接觸常讓他們進入飄飄然狀態。一九三五年,一名斯洛伐克語言學家認為,英文聖經中所說的「芳香植物」實際上即是開花大麻,有些猶太當局並未反對這樣的說法。

古代人即對藥草的療效深感興趣,現代醫學認同大麻是有效的解痛藥,且可治療硬化症,很可能古代人也知道或相信大麻的療效,只是年久失傳。

基督到底是否吸食大麻?
在泰晤士報上撰文的教授魯克認為答案是肯定的。
理由之一為基督(Chirst)一字本身即是「被塗油者」之意,而他認為基督所塗之油是聖油。

基督教的聖油,根據記載,是以大麻花、橄欖油與其他藥草及香料提煉而成,班尼特認為,這也是基督會產生幻覺的原因。
就係咁奇勒, 你吹咩?
至少當時報章, 現埸人既口供, 周圍方圓幾百里既人既口供...係咁講.

唔奇, 又 ...
beebeechan 發表於 2020/1/23 09:03

白痴佬基督徒自己以為係奇蹟!
高級模式 | 發新話題
換一個