返回列表 回覆 發帖

期待網友或權威專家發表對聖體奇跡的新科學論證

你唔可以用「咁奇既」, 「都唔科學」來否定花地瑪事件既,
主要係, 當年1917年10月13日係咪有咁既事, 不可思異既事發生過。
你唔明點解唔等如無咁既事。
beebeechan 發表於 2020/1/23 09:10

所謂花地瑪「神跡」,只係妖徒自己敲鑼打鼓做大騷,你講70萬人、700萬人都可以,全無公信力可言。若是全世界大傳媒都報道,才有可信性,例如李偉光弟兄遇仙咁,有批判能力嘅人才服。
要符合科學既, 就唔係叫神蹟哩, 死蠢!!
beebeechan 發表於 2020/1/23 05:46

武漢肺炎已經殺到埋嚟,BB仔,你最好la la 聲扑倒去醫院摸下兩個病人,醫好佢哋,聽日報章上曬頭條,就可以「榮耀主」嘞。
武漢肺炎已經殺到埋嚟,BB仔,你最好la la 聲扑倒去醫院摸下兩個病人,醫好佢哋,聽日報章上曬頭條, ...
旁觀者 2020/1/24 01:14 提交

等你有肺炎時我黎頂你個肺哩
所謂花地瑪「神跡」,只係妖徒自己敲鑼打鼓做大騷,你講70萬人、700萬人都可以,全無公信力可言。若是 ...
旁觀者 發表於 2020/1/24 00:50

基督徒的香港泛民一樣報大數,10萭當100萬!
狼来了的基督教,二千年從死囚耶稣開始就一直講大話,唔爭在一個山卡拉的花地瑪!
基督徒的香港泛民一樣報大數,10萭當100萬!
狼来了的基督教,二千年從死囚耶稣開始就一直講大話,唔爭在 ...
leefeng 2020/1/24 11:41 提交

你白痴起嚟有乜唔講得。
你可以話撐共人士一開始就講大話,89年6月4日天安門根本無死過人。
(唔知有幾多人信唶)
你識野少, 咀很藐。
經上耶穌治病, 每次都係患者 主動上前來求耶穌醫治,不是耶穌去「求你俾我醫哩, ...
beebeechan 發表於 2020/1/21 12:56

你識野少, 咀很藐。
3:1        耶穌又進了會堂.在那裡有一個人、枯乾了一隻手。
3:2        眾人窺探耶穌、在安息日醫治不醫治、意思是要控告耶穌。
3:3        耶穌對那枯乾一隻手的人說、起來、站在當中。
你識野少, 咀很藐。
3:1        耶穌又進了會堂.在那裡有一個人、枯乾了一隻手。
3:2        眾人窺探耶穌、在安息日醫 ...
沙文 發表於 2020/1/24 21:00

好似鄧處長話個議員, 睇野唔好只睇一個片斷, 咁係睇唔到真相既。

睇多句:
3:5 就對那人說:「伸出手來!」他一伸,他的手就復了原。

那人不肯伸手, 就無復原這回事囉
明顯, 那人信耶穌多過信在會堂過班友
同信心無關嘅。阿穌又冇話「伸出手來畀我醫」。佢都係被動嘅啫。係阿穌求佢伸隻手出來之嘛,冇話伸出來做乜L嘢,或者佢以為畀臨時演員人工呢。
Don't know where God is but the Devil is in the details
同信心無關嘅。阿穌又冇話「伸出手來畀我醫」。佢都係被動嘅啫。係阿穌求佢伸隻手出來之嘛,冇話伸出來做乜 ...
沙文 發表於 2020/1/24 22:54

你去睇醫生時, 醫生叫伸條脷出嚟,
佢都無講伸出嚟做乜㗎啵,
唔通你以為佢叫你舐佢?
耶穌好多次用神蹟治病後都都吩咐被治者唔好四圍揚,
說明, 耶穌都唔鐘意亂用神蹟來拉客既
beebeechan 發表於 2020/1/23 23:40

BB仔,爺爺就幫你開個年:
    「你回家去,到你的親屬那裏,將主為你所作的(『趕走』格拉森人被「鬼」附的人的『鬼』)、是何等的大事、是怎樣憐憫你,都告訴他們。」《馬可》5:19
    移鼠嘅江湖混混無賴氣盡顯,「救世主」﹖癡人說夢﹗
BB仔,爺爺就幫你開個年:
    「你回家去,到你的親屬那裏,將主為你所作的(『趕走』格拉森人被「鬼 ...
旁觀者 2020/1/25 06:48 提交

你沒看清楚嗎
我是說「很多次」,
不是說「每一次」。
「你回家去,到你的親屬那裏,將主為你所作的(『趕走』格拉森人被「鬼」附的人的『鬼』)、是何等的大事、是怎樣憐憫你,都告訴他們。」《馬可》5:19
    移鼠嘅江湖混混無賴氣盡顯,「救世主」﹖癡人說夢﹗
旁觀者 發表於 2020/1/25 06:48

睇野又係唔好睇片斷, 要睇全套。

那曾附過魔的人,懇求耶穌讓他同耶穌在一起。
19耶穌沒有允許他,但對他說:「你回家,到你的親屬那裡,給他們傳述上主為你作了何等大事,怎樣憐憫了你。」

那被治好的人是因為看見神蹟才信, 耶穌才不要這類的人當宗徒, 只打發他走。

你係經盲, 或是故意斬走前一句, 好讓意思可以容易被扭曲, 合你心意?

鼠年一開年, 你就做出鬼鼠行為, 應節耶?
要人宣傳佢做嘅嘢係「何等大事」,小家子氣盡顯。而且呢類「趕鬼」行為,直到而家都有,有冇效果只係妖書自言自語。
    BB仔,你閱讀理解能力,重係個BB仔﹗
武漢肺炎擴散,香港開始都騰騰震。
    天誅教陳日君、楊鳴章之流,平時成日話「天主」如何愛世人、如何關心世人,鬼徒又成日講「神跡」幾時幾時出現。
    好嘞,如果愛世人、鬼徒真能有病俾佢哋摸下就好。在此敦促天誅教立即召集主內兄弟姊妹,BB仔、逃出魔幻紀,一個也不能少,到武漢疫區,部分人守住所有出入關卡,部分人上街,逢人或蛇(有傳疫源係蛇)就摸,相信疫情很快過去,天誅教「行善」,就會記一大功,人們就會「榮耀主」。
    所有出現疫情嘅地方包括香港都可以照辦煮碗,鬼徒們,快啲行動,我唔想聽你哋講東講西﹗
,部分人守住所有出入關卡,部分人上街,逢人或蛇(有傳疫源係蛇)就摸,

旁觀者 發表於 2020/1/25 23:11

咁我長駐你屋企門口, 凡你老婆, 妹, 女出入, 我都摸下
(我摸得會好徹底下既, 好認真咁摸)
鬼徒真能有病俾佢哋摸下就好。
..

經上其實寫得幾清楚, 被摸的人無信德既話, 
係無效既, 你乜都唔睇就係到講東講閪
你閱讀理解能力,仲係我個春袋裡既一條虫, 仲未成人

簡單比喻, 女人對你無心, 
你點摸佢, 佢都唔會呻吟, 只會嘔心
,平時成日話「天主」如何愛世人、如何關 ...

天主愛世人㗎啵, 係世人唔愛世人唶

睇你成人少信教既人就知哩
耶穌好多次用神蹟治病後都都吩咐被治者唔好四圍揚,
說明, 耶穌都唔鐘意亂用神蹟來拉客既
當然, 神蹟 ...
beebeechan 發表於 2020/1/23 23:40

我想了解清楚你既意思係咪咁:
1. 神蹟不是用來拉客
2. 神蹟不是用來幫助世人(寧願濕濕乾乾都唔救大屠殺、地震受害者)
3. 神蹟只係令信咗既人更加/繼續信
1. 神蹟不是用來拉客
2. 神蹟不是用來幫助世人(寧願濕濕乾乾都唔救 ...
抽刀斷水 發表於 2020/1/26 10:58

大至上你都說中七成。
漏咗#98 提到既作用。
1. 神蹟不是用來拉客
2. 神蹟不是用來幫助世人(寧願濕濕乾乾都唔救 ...
抽刀斷水 發表於 2020/1/26 10:58

對唔會信既人,俾神蹟佢地睇係無意思既,
佢地只會千方百詞咁話係唔科學,係做假,作大,根本無咁既事。(雖然係上哂頭條,又唔知係佢地無知)
旁觀者,瘋瘋仔就係人辦
高級模式 | 發新話題
換一個