返回列表 回覆 發帖

[轉載] 任何打向天主的都是「七傷拳」,但是絕不會傷到祂分毫的

所謂「天主」,根本就係作出嚟嘅嘢,當然無論怎樣都傷不到牠。
旁觀者 發表於 2020/1/25 06:51

既然係咁, 你又長年累月咁係到講佢既?
唔存在既野係咁畀人講,只因其他人想提點那些講唔存在既野既人。
抽刀斷水 發表於 2020/2/3 03:12

咩叫『唔存在』呢?
你又定義下先哩。
(你咁鐘意定義)

(請埋哲學家羅素出嚟都唔區㗎喎, 哈佛專家就咪勒)
唔存在即係存在既相反。

存在:http://dict.revised.moe.edu.tw/cgi-bin/cbdic/gsweb.cgi?ccd=uVpz8A&o=e0 ...
抽刀斷水 發表於 2020/2/3 14:57

睇見你呢種回應, 當堂覺得特區政府既問責司長, 質素都唔係咁差
觀世音菩薩打敗天主及耶穌基督,天主及耶穌基督都變成觀世音菩薩的化身。 ...
哈佛專家 發表於 2020/2/3 18:38

佢地係咪在華山絕戰?
星雲大師講
僧事百講4-集會共修
第十一講.觀音法門

你能以禮敬觀音,你能以觀音的慈悲為學習的典範 ...
哈佛專家 發表於 2020/2/4 04:32

你出這兩帖, 應該是連你也覺得個件白痴瘋講:
而觀音是公主,純潔而高貴!

是亂膠噏
對於李風,我不予置評。
哈佛專家 發表於 2020/2/4 05:28

咪係......連你都唔妥佢咁, 不屑與佢為伍
車,你估你地班曱甴衰格基督教徒咩?要聯群結黨,四圍蝦蝦霸霸專打老人?賤格! ...
leefeng 發表於 2020/2/4 08:31

注定你要食自己哩
觀音菩薩的得道

在佛門中,菩薩是僅次於佛的第二等級。觀世音以菩薩之稱揚名天下:在西方極樂世界,協助阿 ...
哈佛專家 2020/2/4 09:41 提交

你指出咗屎坑瘋識既只係冒牌佛教:made in China
哈佛觀音, 一睇就知係正貨
屎坑蟲beebeechan的性母馬利亞一個淫娃被人擺上神台受屎坑蟲beebeechan天天崇拜,
捧屎親吻邪耶婦,連冒 ...
leefeng 2020/2/4 11:49 提交

見到你呢啲帖,又令我諗起女人在床上被玩到叫咁。
叫到語無倫次,無哂矜持。
你一定見過先至有感而發既!

leefeng 2020/2/8 08:09 提交

你係仲未行成人禮既小鮮肉咁啵。
呢啲嘢都未體驗過咁既?
要不要老師來指導下你?唔好入錯窿啵。
高級模式 | 發新話題
換一個