返回列表 回覆 發帖

武漢肺炎感想

有「神蹟」冇有怕,妖徒們上街,見人就摸,不就没事了麼﹖
旁觀者 發表於 2020/1/31 00:01

快啲去排隊買口罩哩。。。

無知既羊群心態真係幾可怕, 係人禍嚟

五大訴求已經係一例子。

依家香港人, 買唔到口罩就好似被判咗死刑咁, 
砸人店, 推人貨, 燥到要打人。。。

當年「辟邪紀實」都係咁煽動班愚民搞出唔少教案, 八國要聯軍
大難當前,信唔信耶穌都好,希望我哋用正念幚助武漢、中國以至全世界受病毒感染嘅人同埋受此疫影響而受苦 ...
逃出魔幻紀 2020/1/31 19:29 提交

不過在香港新聞畫面見到既卻是一大班自私人既劣行。
SARS 時盲搶鹽,依家盲搶罩、搶米,搶糧搶火酒。
搶唔到想打人咁。
成機又話林鄭錯。

幫唔到時還使社會秩序百上加斤。人禍仲慘過粒病毒。
連建制派都插林鄭喎,陳版友仲撐佢呀?
抽刀斷水 2020/1/31 20:42 提交

香港乜都話要民主,立法,諮詢民意。立法會拉半年布都做唔到嘢出嚟。
有突發危機時就睇到獨裁管治都唔係完全唔好㗎。
人地六日就起到間醫院出嚟。
呢啲在香港民主下係妄想嚟。
(香港搵棟空置居屋出嚟俾醫護人員暫時隔離都關卡重重)

想林鄭,港府做野快,爽手。。。
咪俾番多啲權佢囉。

楂住港英旗出嚟示威過啲, 好懷念港英政府做事效率咁,
佢地又記唔記得港英政府權力大過依家港府好多既呢(唔係咁民主㗎咋)?
連建制派都插林鄭喎,陳版友仲撐佢呀?
抽刀斷水 發表於 2020/1/31 20:42

不如又問問,
仲有邊個可以掂過林鄭?
咩叫「掂」?唔聽人講就叫「掂」?
..
抽刀斷水 發表於 2020/2/3 03:10

咁聽咩人講先叫「掂」? 解散警隊, 封關呀?
你又定義吓哩
你講個「掂」字先架喎,你定義咗先啦喂。
抽刀斷水 發表於 2020/2/3 23:18

掂, 咪即係唔掂既相反囉

http://dict.revised.moe.edu.tw/cgi-bin/cbdic/gsweb.cgi?ccd=uVpz8A&o=e0&sec=sec1&op=v&view=0-1

(唔好意思, 被傳染咗啲白痴廢言)
你的連結沒說明「唔掂」既定義噃。
抽刀斷水 發表於 2020/2/4 08:32

條鏈又係你拎嚟既, 
唔掂既, 都係入你數㗎哩
(雖然你自己刪走咗條野)
高級模式 | 發新話題
換一個