返回列表 回覆 發帖

妖徒聚會所可能係武肺毒窟

「不是致命捐失嚟既」(#30)、「只能係出邊做昴狗」(#52)
    BB仔,爺爺唔係做教師呢行,否則日日都要 ...
旁觀者 發表於 2020/2/25 02:39

唔俾啲位你入, 你邊到搵到野回呢?
唔通又摸咩
你嘅「位」留番俾「神父」「入」啦,爺爺冇興趣。
旁觀者 發表於 2020/2/26 00:23

咁#55 你又飛撲出嚟搶位入既?
你爺爺得閒就會舞下支擂漿棍,提送你屁眼玩下。
旁觀者 發表於 2020/2/27 03:29

死剩碌棍?

你條棍都用咗好多年哩。。。。更新下哩

iphone 都出到 iphone 11Pro 哩
你仲用繄2016年既  iphone SE
好嘢就要常用。
    《信經》、《主禱文》、「聖經」這些爛貨,就應該丟落屎坑﹗ ...
旁觀者 發表於 2020/2/28 02:15

《信經》、《主禱文》、「聖經」.....用咗2000幾年。。。。一定係非常好既野

你碌擂漿棍用咗幾耐? 蚊髀比牛髀哩,
做雞這行業最早主前2400年, 耐過摩西五经, 一定係非常好既野, 好過晒《信經》、《主禱文》、「聖經」。 ...
沙文 發表於 2020/2/28 12:35

經上無論舊約新約都有譴責當娼嫖妓,
『做雞這行業最早主前2400年, 耐過摩西五经』,這只說五六千年來, 人都是做著壞事而已。
(正常啵,人類在創世紀第三章之後就係咁, 未停過)

好比地鐵內, 一直以來都有人一邊坐, 一邊撩鼻屎,
係咪「撩鼻屎」就係好野?

教會有没有譴責人誦《信經》、《主禱文》、「聖經」?
呢啲「耐」就因為真係好野嚟勒。
顫栗汪洋2 電影入面個妹仔念《主禱文》念得最大聲,結果就死得最快。
旁觀者 發表於 2020/2/29 03:50

電影入面...............
(笑忍死哩!)

電影「天使與魔鬼」裡教宗有個私生子添
信仰廣義基督教的,正如羅素所說,都是「極之邪惡」的。
    《天使與魔鬼》內妖酋有私生子並不出奇。現實 ...
旁觀者 發表於 2020/2/29 23:40

教會經歷過很邪惡的教宗亞歷山大六世, 都安然無虞, 屹立未倒,
你就想用今日的教會人仕的錯失就推倒教會耶?
想闖你哩
(返屋企玩你碌擂漿棍哩)
回覆  beebeechan [/b救世主都要靠他瑪做雞先至生得出啦。经上都記得好明確。其辭若有憾焉,心乃甚喜之。所 ...
沙文 發表於 2020/3/1 19:23

經上寫得明確, 但睇過個睇得唔明確哩。
塔瑪爾不是妓女喎,
佢係嫁入夫家, 未有子嗣便喪夫, 古時習俗係夫家要有個男人來使寡婦生子, 好承受產業啵。
通常都係由夫的兄弟來代少, 少到女人懷孕生到仔, 就唔會再少。一般, 一兩Q就掂哩。
(當時未識捐精體外懷孕卦)

當時猶大家只有兩人升任, 一係幼子舍拉, 一係老野猶大。
經文寫得好清楚點解要搵個老爺來少。
塔瑪爾係要猶大履行合約之喎
經上寫得明確, 睇過個睇得更明確哩。
塔瑪爾係要做雞令雞蟲猶大履行合約, 開創猶大派
所以此派不但由做雞 ...
沙文 發表於 2020/3/1 23:49

你真係唔識做雞
邊有做雞只做一個客, 仲話要收下期:少完先收錢。
經上寫得明確, 睇過個睇得更明確哩。
塔瑪爾係要做雞令雞蟲猶大履行合約, 開創猶大派
所以此派不但由做雞 ...
沙文 發表於 2020/3/1 23:49

不如你話係上主預定咗: 救世主係出自猶大家
一定要落實
所以, 猶大唔俾舍拉做, 咁就要猶大出精
預咗既野, 一定會發生嘛 (又係你上邊講既)

天問答案 #7
天主知道自由意志嘅result, 而result一定唔會同天主知道有唔同, 所以自由意志嘅result係已被setup 及fixed ...
沙文 發表於 2020/2/28 12:41
回覆  beebeechan
一個客都就係做雞啦,..
沙文 發表於 2020/3/2 00:17

羅莎蓮都係做一個客之喎
大自然之道係有正有邪、有益蟲有害蠹。基督教有如世上的蚊子、蒼蠅,得閒就要對佢噴下殺蟲水。 ...
旁觀者 發表於 2020/3/2 01:14

好似你咁只噴口水, 就一定無用
高級模式 | 發新話題
換一個