返回列表 回覆 發帖

我們要照著我們的形像、按著我們的樣式造人

回覆 39# 沙文

既然咁謹慎,你幫手睇下呢種吞精柔魚算唔算口爆:

https://www.livescience.com/37153-female-squid-eat-sperm.html
同意。我同袁教授一樣要回收貼文,对於引起各界誤會深表歉意。

我重申兼鄭重嚴正聲明: 上帝形象中係冇口爆這回事的。
-----------------------------------------------------------------------
但係, 做facial係啦卦? 除了依照上帝形象創造嘅人類, 斷估都冇其他動物玩顏射卦?

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%A2%9C%E5%B0%84
Don't know where God is but the Devil is in the details
sorry sorry . 樓上的論證logic係唔啱嘅,好在未有人咁醒發現,我自己報案先。
譬如,人係會發嬲嘅,狗又係會發嬲嘅,但我們不能由此infer「上帝形象中冇發嬲這件事」,經上明明記著上帝同狗一様,都係會發嬲的。

所以,人會口爆,魷魚又口爆,只能推論「上帝形象中未必無口爆」。
原因是什麽?其實聖經冇話過上帝造狗時冇照自己形象,或者冇話過上帝造狗時曾聲明「我唔照自己的形象造狗!」
所以,其他受造物也可能有上帝形象,不過就冇人類咁全面而已。
Don't know where God is but the Devil is in the details
乳溝交, 都怕係人同天主先識玩啦
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E4%B9%B3%E4%BA%A4
乳溝交, 都怕係人同天主先識玩啦
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E4%B9%B3%E4%BA%A4
沙文 發表於 2020/4/4 10:46

睇番創世紀第3章, 原祖吃禁果, 唔係因為肚餓無野食, 
『看那棵果樹實在好吃好看,令人羨慕』, 係為了滿足肉體上的慾念。將「吃」的作用改變了。

「性」是為繁殖, 也有快感。
現代人的性 卻是只要快感, 不要繁殖。
顏射, 簫塞豐乳中, 口爆。。。都是與生育無關, 純為肉體上的滿足。

要說『顏射, 簫塞豐乳中, 口爆』是按上主肖像, 不如說是亞當的罪性基因作怪。
人是亞當子孫, 不是人猿進化。
您都唔化得好緊要。食生果通常都唔會因為肚餓咖啦,食黎幫助消化都好啫。夏娃食香蕉蘋果橙提子……都係唔係因為肚餓,您又唔屌鳩佢:「妳唔肚餓就唔應該食橙」
「唔肚餓就唔准食嘢」philosophy 唔科學啫。好多人糖尿,唔餓都驚血糖低。

本來,揸車之目的,係由屋企去返工。
但係,您大罪啦您!您上次買新車,都會遊下車河。咁,就為了滿足肉體慾念,將「車」的作用改變了。
要說遊車河是按上主肖像,不如說是亞當的罪性基因作怪。
本來,揸車之目的,係由屋企去返工。
但係,您大罪啦您!您上次買新車,都會遊下車河。咁,就為了滿足肉體慾念,將「車」的作用改變了。

沙文 發表於 2020/4/4 23:01

又即係咁,
你新買架 Tesla 十日有九日都係俾你用咗嚟遊車河,
羅莎蓮返工去超市就要搭巴士,
真係用得有啲唔恰當㗎喎。

羅莎蓮個奶唔係用嚟哺乳, 只係俾你塞簫, 係唔係恰當用法呢?
您講嘅scenario係唔會發生的。我哋有兩架車,一人揸一架嘅。

塞簫唔會阻佢餵奶,佢唔會24/7餵咖嘛,飽死bb仔咩。

您講嘅scenario係唔會發生的。我哋有兩架車,一人揸一架嘅。

沙文 發表於 2020/4/5 09:19

係喎, 好似兩仔爺, 一人啜一邊
塞簫唔會阻佢餵奶,佢唔會24/7餵咖嘛,飽死bb ...
沙文 發表於 2020/4/5 09:19

會唧哂啲奶出嚟, BB無啖好食, 營養不良.
唔怕嘅。好多時奶奶多得滯, 谷到好痛,求我幫手放一些

http://www.mamacare.com.hk/%E7%9 ... BC%9F-%F0%9F%98%B2/
沙文 發表於 2020/4/5 23:30

可以入樽備用
衰仔好嘴刁, 唔新鮮唔食
衰仔好嘴刁, 唔新鮮唔食
沙文 發表於 2020/4/5 23:48

茶餐廳餐飲要凍飲都要加錢哩.....你個衰仔唔識野
沙文 發表於 2020/4/5 23:30

係咪個奶唔夠大, 用個G級奶, 裝多啲
通常來說, 每種動物只有一至兩種姿勢:

唯是照天主形象所造嘅人咁多花式(篇幅所限不能盡錄)

我只係玩过2/3, 有些高難度動作我做唔到
唯是照天主形象所造嘅人咁多花式(篇幅所限不能盡錄)
我只係玩过2/3, 有些高難度動作我做唔到 ...

通常來說, 每種動物只有一至兩種姿勢:
沙文 發表於 2020/4/9 03:53

小小一隻蛙都叻過你

呢個難度會高啲
你做唔到都唔怪你

你都唔好勉強做
回覆 58# beebeechan

青蛙都係同一姿勢, 唔同角度之麻
--------------------------------------------------------------

69式  -- 动物雖有oral sex, 但只有照天主形像的人纇才會69式同時幫对方含/舐

高級模式 | 發新話題
換一個