返回列表 回覆 發帖

拳擊與吐痰

點知同沙先生傾過幾次偈之後,發覺佢次次講到自己邏輯混亂講唔落去嘅時候,就扯下道貌岸然嘅學者面具,扯東扯西胡言亂語,講埋啲屎尿屁毛兼隨地吐痰,仲話呢度係屎尿屁吐痰區,唔係討論區
逃出魔幻紀 發表於 2020/3/14 16:00

呢個沙文, 當佢要講屎尿毛既時候, 
就即係佢才盡了, 無野好回但又要死要臉過種囉。

其實佢係我地既回應中, 默默地都係學緊野既。
不過從好嘅方面諗,芸芸長期潛水網友之中,淨係浮得幾件屎尿屁毛上嚟,講明反基陣營都唔係咁多鐵粉啫。
逃出魔幻紀 發表於 2020/3/14 16:00

整整下會唔變咗係「天主教之家」呢
凡係有啲理性,都知:
    「盲信」移鼠;
    移鼠「用極端方式救人」
    係冇理性人嘅話。
    一 ...
旁觀者 發表於 2020/3/15 23:58

寫個帖都甩甩咳咳。。。。。無銀用
我當呢度係傻佬之家,盡量少啲上嚟。一來為免沾染傻氣,二來我根本搭唔上嘴。 ...
龍井樹 發表於 2020/3/16 17:14

呢到傻氣重, 的確係事實。

因為版主要捍衛「人人都有發言權」,是本壇首要宗旨,  所以大家都要忍受一些傻帖, 低B言論, 屎尿屁。

同樣:
現代人不要宗教審裁, 不要宗教岔隻腳落施政事宜上, 我們也要容忍會有一些魚目混珠, 呃人騙鬼的神棍教會。

上主要『自由旨意』為首要宗旨, 人也要容忍社會上會有罪惡, 弱者被屠殺, 搶, 姦的事。
我當呢度係傻佬之家,盡量少啲上嚟。一來為免沾染傻氣,二來我根本搭唔上嘴。 ...

這也是傻氣充壇的原因之一囉。
没有理性討論, 米只餘下傻氣囉。
為甚麼不用多些理性討論, 使傻氣搭唔上嘴呢?
我當呢度係傻佬之家,盡量少啲上嚟。一來為免沾染傻氣...

呢啲唔同covid-19。
經上耶穌接觸麻瘋者, 罪人, 只是有病的, 有傷殘的, 有罪的被治好,你見耶穌會沾上病, 罪嗎?
古語也有生於污泥而不染嘛。
我就冇你咁樂觀喇,我都係堅持呢個諗法:『理性討論要保持自己論據嘅邏輯性,成本高;而扶清滅洋刀槍不入屎尿屁毛嘅吐口水式發言則全無成本,兩者就好似拳擊比賽同吐痰鬥大篤比賽,風馬牛不相及,大纜都扯唔埋。』

.
逃出魔幻紀 發表於 2020/3/16 22:16

咁屎來屎往, 都唔使太高成本既
回覆  逃出魔幻紀

嗱, 呢位教友又夠以為聖座係天主在凡間代表, 一定慈祥親切平易近人。

沙文 發表於 2020/3/16 22:51

咁耶穌都有路見不平, 拔鞭抽人既時刻。

耶穌都會㷫, 點解教宗唔會

況且, 教宗都是常人一個, 唔係耶穌上身, 你唔好亂諗野
耶穌嗰時未有呢尐coueses. 您唔好太過怪責佢
沙文 發表於 2020/3/16 23:08

比起佢老荳, 耶穌在世好平易近人哩
唔會立即使人反肚, 唔會用大洪水, 天火焚城, 派奪命天使來收命。。。
最多都係鞭你兩野

仲教人俾人打右臉, 俾埋左臉佢打, 
被搶 canada goose 就送埋底褲。。。。。直頭開course (唔係coueses) 教人都得
父子一齐報名可能有折扣
沙文 發表於 2020/3/16 23:18

一個人唔好霸兩個位哩, 仲要交兩份錢? 蠢豬!

你訂機票係咪訂埋隔嚟個位, 你有兩個籮友
唔怕, Trinity 坐得落有突
沙文 發表於 2020/3/16 23:22

唔係喎, 信經話耶穌升天, 坐在聖父的右邊, 不是坐在聖父的大髀上, 
係要兩個位喎
做show好睇尐啫, 我嘅秘書喺有其他同事見到時坐返自己位啦
沙文 發表於 2020/3/16 23:30

翕乜隠野?
哈哈原來您諗嘢真係唔識轉彎,屢試不爽
沙文 發表於 2020/3/16 23:48

?野隠乜翕
哈哈原來您諗嘢真係唔識轉彎,
沙文 發表於 2020/3/16 23:48

你係咪想話你唔係 straight ?

我介紹旁觀者你識, 佢有條好耍既擂漿棍㗎
係呀, 我真係冇您咁straightforward
沙文 發表於 2020/3/16 23:58

咁又係, 要搞到羅莎蓮潮吹, 太 straightforward 係唔掂既
係要彎彎地
.
花開花落,緣來緣去,就像自己正在駕駛巴士的司機,有乘客上車,有人落車。時候到了,不得不打開車門
抽刀斷水 發表於 2020/3/17 21:24

巴士有目的地㗎啵
你呢架巴士諗住會開去邊?
淨係係市區兜嚟兜去?
每個生物都只有同一個目的地架啫。
抽刀斷水 發表於 2020/3/17 22:03

唔係喎

一條巴士線係去「天國/地獄」
你呢條係去「如煙散」
去天國/地獄/如煙散之時,已經唔再係生物啦。
抽刀斷水 發表於 2020/3/17 22:21

咁「生物」,唔要「物」唶,仲剩番個「生」啵
抽刀斷水 發表於 2020/3/17 22:29

你上邊過個係生物學睇生命既角度嚟。

宗教上睇人,係咁既:
係,係我唔啱,唔知係咪開始染到D儍氣呢?(講笑啫)
逃出魔幻紀 發表於 2020/3/18 00:59

我就俾沙文搞到我啲黃氣走咗出嚟
高級模式 | 發新話題
換一個