返回列表 回覆 發帖

耶穌確能使死人復活病者痊癒

Chapter 4 都已名利雙收。
4:37                  於 是 耶 穌 的 名 聲 傳 遍 了 周 圍 地 方 。
沙文 發表於 2020/3/24 09:55

再參考思高聖經點寫先:

4:37他的名聲便傳遍了附近各地。

第四章時耶穌仍是在加里肋亞,葛法翁一帶傳道。
「附近各地」就指加里肋海周邊的城鎮。

第7 章,耶穌去咗一個城叫納因,
睇睇地圖佢係邊:

離開加里肋亞海濱哩喎,當地人無internet,又無無線新聞,所以未知耶穌在加里肋亞做過乜大事卦。
回覆  beebeechan
阿穌對於斷頭表哥係講就天下無敵做就無能為力!
沙文 發表於 2020/3/24 04:31

講就喂飽五千人,自己餓到發瘟都冇力變粒無花果。
回覆 21# beebeechan

係咪附近、成咗名未,有冇人叫, 只要主耶稣能力所及,都係樂意為各界服務嘅。
除非佢唔得就冇得講。
初出道時,冇人叫佢水變酒。
臨伏法時,邊個求佢駁番馬勒古耳仔?

可見,基督絕非版友形容,踢一踢郁一郁的廢青,係就炒L咗好耐。顯然,教友對基督的認識,連我都不如。

經文記載了一條友的死,頗堪默想。
太8:21 又有一個門徒對耶穌說、主阿、容我先回去埋葬我的父親。
太8:22 耶穌說、任憑死人埋葬他們的死人、你跟從我罷。

點解門徒死老豆,基督又唔話「唔怕,佢起翻身了,您白事都慳番唔駛做,帛金歸入公數可也。」
門徒同18樓嗰老母有乜L嘢唔同,基督厚此薄彼?係因為個老母雖徐娘半老但風韻猶存?
還是因為門徒老豆係畀大耳窿追數斬開9碌,真死就冇得救?
Don't know where God is but the Devil is in the details
初出道時,冇人叫佢水變酒。
臨伏法時,邊個求佢駁番馬勒古耳仔?

沙文 發表於 2020/3/28 17:33

『冇人叫佢水變酒』----  係有既, 係佢老母

『臨伏法時,邊個求佢駁番馬勒古耳仔?』--- 即係警察在街上見到沙文俾人打到吐白泡都繞埋手唔使理,
因為沙文仲未報警, 叫沙文:你報咗警先哩。
移鼠真係有料,咁多武肺病死者,唔見妖徒去摸下佢哋就好番﹖
講就喂飽五千人,自己餓到發瘟都冇力變粒無花果。
旁觀者 發表於 2020/3/24 23:56

哈哈哈!呢個又穿煲!

裒神有時灵有時唔灵:神棍!

移鼠真係有料,咁多武肺病死者,唔見妖徒去摸下佢哋就好番﹖
旁觀者 發表於 2020/3/29 01:09

蠢人信神棍教:
奉耶穌的名趕鬼;能說新方言; 手能拿蛇;若喝了什麼毒物,也必不受害;手按病人,病人就必好了。
于是一摸通通去見上帝了!

本討論區有些網友經常說:『為何基督徒不聽耶穌話,憑著信心在此大疫期間手摸武肺病人令死者復生病者痊癒、 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/3/22 15:07

歐美都是世代信基督教的,現在總共死了萬人以上,打個五折都有一半人是天天祈禱愚信耶穌的,對不?
幾千人死的唔敢講?用一個死唔去的視頻來狡辯?
一對5000?耶穌未免太無能了吧?
回覆 25# beebeechan

冇。佢老母話冇酒, 係講主家是非話佢地孤寒啫
2:3                  酒用盡了、耶穌的母親對他說、他們沒有酒了。

若果叫变酒就係咁講: 「唔夠喉呀!仔呀仔, 您快尐急急如律令敕法變酒畀老娘飲啦。」
『『臨伏法時,邊個求佢駁番馬勒古耳仔?』--- 即係警察在街上見到沙文俾人打到吐白泡都繞埋手唔使理,
因為沙文仲未報警, 叫沙文:你報咗警先哩。
beebeechan 發表於 2020/3/28 06:03

差佬係負責拉人嘅, EMS先係醫人。黑警放走疑犯,就瀆職啦。
差佬係負責拉人嘅, EMS先係醫人。黑警放走疑犯,就瀆職啦。
沙文 發表於 2020/3/29 18:09

今日做警察要多功能㗎哩,
唔可以死牯牯咁, 
有時EMS都要做埋。

'I cannot hold it. He is coming':
捉到個犯,做埋ems就話有多個荷蘭水蓋。
放走個犯就燉東菇矣。
Don't know where God is but the Devil is in the details
捉到個犯,做埋ems就話有多個荷蘭水蓋。
放走個犯就燉東菇矣。
沙文 發表於 2020/3/29 23:20

今日警察拉人, 都要表明身份先哩:我係西九重案組督察楊鉅祥。。。

個聖殿衛兵嚟捉人時都無先表明身份就郁手郁腳, 亞伯總係自衛, 所以唔係犯嚟
今日警察拉人, 都要表明身份先哩:我係西九重案組督察楊鉅祥。。。

個聖殿衛兵嚟捉人時都無先表明身份 ...
beebeechan 發表於 2020/3/30 01:39

對付耶穌呢種流氓地踎用勁打就對了!
果個年代既性殿衛兵嚟捉人還要表明身份先?
今時今日的印度警察比聖殿衛兵文明都一樣打鳩你,
乜仍有人咁on99以為性殿衛兵會袋齊證件先至拉人?

https://www.youtube.com/watch?v=z_KPpLccUqw

對付耶穌呢種流氓地踎用勁打就對了!
果個年代既性殿衛兵嚟捉人還要表明身份先?
今時今日的印度警察比 ...
leefeng 2020/3/30 11:22 提交

兩個成熟男人講野時,啲青頭仔係咪唔好亂搭咀哩。
beebeechan 發表於 2020/3/30 13:08

你已經熟到爛咁滯,阿伯咯!
基督令死人復活, 除了一定要全屍無外傷, 仲有少量其他附帶條件。

唔能夠死咗好耐。若果擺到好似咁:又係冇計

大以經文所記, 拉撒路案例大概最盡都係死咗4日。可能因為山墳空間始終有限,不但嘢食同水的貯存有困難,匿藏期間的屎尿亦是十分棘手的衞生問題。
基督令死人復活, 除了一定要全屍無外傷, 仲有少量其他附帶條件。

唔能夠死咗好耐。若果擺到好似咁:又係冇 ...

沙文 發表於 2020/3/30 16:42

又即係咁,
你架車都撞到total loss , 你仲叫車房整番佢托咩

不如出過部 Tesla 好過哩

耶穌話: 你都爛成咁, 不如俾過條新命你哩
beebeechan 發表於 2020/3/30 13:08

響呢度,邊個係BB仔呢﹖
高級模式 | 發新話題
換一個