返回列表 回覆 發帖

信仰與中西醫的關係

回覆  抽刀斷水
在中國,中醫從來都不衹是民間醫學,尤其是近代中共政府更是大力發展改良,但如果瞻前顧後 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/4/21 22:27

你就是天主囉!
我係話喺中國,世界都唔承認中醫。
估唔到校長都有偏激嘅一面。
逃出魔幻紀 發表於 2020/4/24 00:45

係囉,世界唔承認中醫,唔知點解仍然有20所中醫院校在《世界醫學院校名錄》咁呢?
耶穌的手能拿蛇,飲毒藥唔會死,只要騙子耶穌摸一摸,中西醫都要行埋一邊吖馬?對嗎?

《世界醫學院校名錄》

你講辟邪紀實, 義和團時就一副洋人無野好既態度。
呢一帖, 你卻表露了洋奴心態囉,
很強調甚麼入讀的 ...
beebeechan 發表於 2020/4/24 06:24

洋奴心態的係你自己吧?
唔識咪出黎獻世咧!
美加醫療保險其中有一項有牌照的中醫,針灸,係可以申保的!
基督教徒除了舔洋人洋教屁股之外,知個屁!
在"中醫被國際承認"這個問題上,中國確實出了九牛二虎之力去推廣,亦有一點成績(例如針灸方面,有些國家以 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/4/24 08:52

中醫有用冇用關你班基督教奴才叉事?
點解唔滾去以色列終生做耶穌隻乖乖狗,有病記得叫耶穌出來摸下就好了!
基督教徒除了賣國賣祖宗舔外國人耶穌屁股之外,還會做乜?
三兩日又作個舟八口係中文用来暗示耶穌的賤橋,一陣又話中醫唔惦?

記住啦,基督教徒千祈咪食用中藥,小心一食就會七孔流血,因為中藥係專毒死信基督教的賤人既!
基督教徒千祈咪外用任何中藥或針灸,針灸一督基督教徒就會立馬瓜得,小心囉!

基督教徒一用中醫中藥,耶稣會殺鳩你地,
㸃解唔叫佢耶稣摸要去用中醫中藥吖,叛徒,唔死冇鬼用的基督教垃圾,影衰晒耶稣!

.
之不過去年便有八所中醫學院被除名啵
中國8所中醫大學 遭世界醫學院校名錄剔除
https://www.worldjournal. ...
beebeechan 發表於 2020/4/24 07:26

有一間都叫做有,咪轉移視線!
有20間已經足夠摑歪你班基督教徒個賤口,對不?
在"中醫被國際承認"這個問題上,中國確實出了九牛二虎之力去推廣,亦有一點成績(例如針灸方面,有些國家以 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/4/24 08:52

虾,點解你不向WHO推薦將世界所有醫學院全部除名?
只需要基督教徒向病人一摸就會好了吖笨!
你篇篇傳教垃圾除了廢噙,完全冇任何神蹟出来向大家表演下咁呢?
莫非中醫治療領域:砭, 針, 灸, 藥, 按蹺, 導引, 食療。。。只得一款針灸見得下人???? ...
beebeechan 發表於 2020/4/24 11:57

使乜寫一大堆出來死撐扮有料啫?
只要中醫治療可以申保已經夠摑死你個賤口!
寧要賤口, 也不要你的豬腦
beebeechan 發表於 2020/4/24 11:59

你都冇腦,又冇地方裝腦,當然冇辦法要!
因為你個頭是屎忽,裡面只有屎!
你冇辦法唔要賤口,因為你日日預咗被人摑!
又即係咁, 你去酒樓叫碟豉椒炒蜆, 人地上檯時隻隻肥美

你過碟只見豉椒少見蜆,
你搵部長理論 ...
beebeechan 發表於 2020/4/24 21:15

抝唔贏原來世界醫學院校名錄有中醫,
攪到要用碟蜆來撐?
醜通全離教咧,屎忽鬼!
好嘢!
    一嘢挺入BB仔屎窟窿!
旁觀者 發表於 2020/4/25 03:00

向前輩學習勁打基督邪教基督教賤徒!

我見你對住碟蜆唔知點算好咁,
老鼠拉龜唔知點舐
直頭係一野扑到應哩! ...
beebeechan 發表於 2020/4/25 04:53

有冇人會對件白痴賤口人回應吖?

碟蜆留番你自己食啦!
有得食好食啦,遲啲你件耶穌會比屎你個賤口食,因為你冇料影衰佢呀!
beebeechan 發表於 2020/4/25 04:41

基督教賤精唔會識敬老専賢,
一隻二隻基督教賤精除了日日上街打老人家,小心雷公劈呀!
你把中醫的没落政治化了, 扯到了是殖民地時代, 在強權軍事下促成。
猶如你把基督教的普及也灑上殖民地政 ...
beebeechan 發表於 2020/4/22 21:27

魯迅支持反對封建迷信,「迷信」是否包括基督教咁呢?咁大聲引用魯迅來支持“中國人自己的醒覺”?

中國人去信耶穌個個向洋教洋人搖旗擺尾,乞求洋教國收你們這些賣國賊,咁叫做“中國人自己的醒覺”呀?

「去舊」是不做奴才,不抽鴉片,而不是將中國的傳統的醫學拋棄!
咪一個二個扮叻唔切!
你地一隻二隻畜生:主呀主呀咁喜歡當奴才,點樣“中國人自己的醒覺”呀吓?

中國的傳統的醫學已經有幾千年歷史,也曾醫過你們的之前幾十代祖先,
沒有呢d中國的傳統的醫學,你bbchan同逃出魔幻紀可能已經絕咗種N世了!
還可以在此吹牛放屁?

所以逢基督教徒必定是賣國賊,中醫曾經醫好過你們的祖先,
(除非你們有證明你們的祖先有病從來不看中醫)

你們一班信了基督教的賣國賊個個食碗面反碗底,不知感恩中醫令你們未至于絶種,
還四處散播不利中醫的垃圾屁文,簡直反骨反到出曬汁?

所以基督教徒必定是賣國賊,賣國賊必定是基督教徒! ! !
魯迅父親水腫, 求當時的名醫 (中醫)
竟開出以下藥方:
『經霜三年的甘蔗,同穴分公母的蟋蟀』
今日的 ...
beebeechan 發表於 2020/4/22 21:37

西醫有庸醫嗎?答!
或者今日真係仲有人會選『經霜三年的甘蔗,同穴分公母的蟋蟀』入藥,
猶如版上仲有人會用《辟邪紀實》來說 ...
beebeechan 發表於 2020/4/22 21:45

魯迅如果真有試過無效才可下定論既!
亦有人用蜈蚣砒霜入藥醫好了奇難雜症啵!

亦有外國人看了西醫十多年無效,轉看中醫,三劑醫好,㸃計?
西醫亦有好多醫死人的案例,點解唔敢提?
一竹竿打死一船人的幼稚言論,擺明居心是出賣中國傳統文化和醫學的賣國賊!
你呢句一定唔係事實。
(語膠柒一名)

魯迅在《墳·摩羅詩力作》中,他讚譽《聖經》“教宗文術, ...
beebeechan 發表於 2020/4/30 05:22

又利用魯迅造假?乜唔係愛因斯坦都是基督教徒咩?
無恥腦殘賣國賊!
那個年代還未有咁多外國名人反基督教,又未有咁多耶穌造假性經造假的證據被發掘出來,
魯迅一樣誤信基督精神病教的耶穌係神(神棍個神)

拎唔拎得出一個「畸屎」出嚟俾大家睇睇先?

無屎, 即係只得放屁
beebeechan 發表於 2020/4/30 05:58

耶穌「畸屎」你一樣拎唔出,一本基督精神病教性經當真呃人牙?
西醫真係叻,開一堆類固醇比人食足十年八年唔死算好彩咯!
你又係鬧緊旁觀者係洋奴哩。。。

係旁觀者「丹麥神話」中,都好標榜個中醫勁,因為有丹麥鬼佬都 ...
beebeechan 發表於 2020/4/30 05:30

冇學識的狗奴才彈開咧!
「丹麥神話」是向洋人顯示國力【中醫勁】,向洋鬼子示威!
孽畜唔識分就關埋你個狗嘴啦!
尋晚我聽到一個神父話,固執嘅細路係好有用嘅,好過D容易放棄嘅人,關鍵係要大人正確引導。求聖神带領佢 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/4/29 08:25

尋晚我聽到一個神父話,固執嘅細路係好有用嘅,我喜歡!
今晚我決定性侵佢!
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=13694&extra=page%3D1就係你睇前,有本事,你反一下
...
beebeechan 發表於 2020/4/30 07:19

咁鬼假既垃圾都敢拎出黎出醜!
不愧是基督精神病教的門徒! ! !
高級模式 | 發新話題
換一個