返回列表 回覆 發帖

信仰與中西醫的關係

係囉!基督教最叻咪係搬番別教的故事當係自己,
信耶穌的教徒咪一樣甩甩咳咳假貨全收囉!

處女生子囉喎 ...
leefeng 發表於 2020/4/30 12:33

你同旁觀者講既野, 給本版有識之仕唔少歡樂,
壞處就係好多人笑到甩哂牙

今日唔係公眾假期, 佛誕咩?

點解會有12月25日佛祖生日既?

又係令人笑甩咗棚牙既料嚟

當一個人喪失咗分辨好壞既能力時, 可能白痴到會把屎放入口到食,
以為食緊榴槤
處女生子囉喎,耶稣係神種囉喎?
知唔知個醜字㸃寫吖?!
leefeng 發表於 2020/4/30 12:33

第二個笑點:

對古代神話我都唔識得哂咁多,
不過, 對婆羅門教印度教的還是知少少

印度教黑天神Krishna 是處女生就搞笑勒, 搏版上無人識咁。
黑天神是毗濕奴第八次化身, 
進入婦人提婆吉 (Devaki) 子宮化身成人。
提婆吉與丈夫婆蘇提婆之前早有七個孩子, 處女你個頭哩!

拎啲狗屎垃圾料嚟仲以為係堅料,
個『醜』字, 倉頡碼 MWHI

旁觀者真係要多得二手瘋唔少
有佢出嚟幫手扛住啲「醜」同「瘀」。
「丹麥神話」可以有機會落台

二人抬『瘀』
好過老漢獨推「醜」
你爺爺有話「丹麥神話」咩,一話摸武肺,即刻就陽萎就真。
旁觀者 發表於 2020/5/1 04:09

[url=https://exchristian.hk/forum/redirect.php?

goto=findpost&pid=134008&ptid=13689][/url]

真係你老婆入房見到一地都係精,
你仲唔認曾經打飛機!?

#109 <--- 你篤精! 仲未乾。
不如襯人唔多覺時, 自己刪咗佢囉!
一抺勾消。
明明係中國人,卻連祖宗都唔認,誰在舔洋人屎窟?
旁觀者 發表於 2020/5/1 04:14

[url=https://exchristian.hk/forum/redirect.php?

goto=findpost&pid=134009&ptid=13689][/url]

呢一帖#6 批得你幾啱。
又係講東講西轉移視線。
     稍有人性嘅,就要更去Fact check 下鬼徒神醫,免得又害死大把人。
    B ...
旁觀者 發表於 2020/5/2 02:56

我未得閒尺你呢帖,
就算俾你呢帖係有其事,唔等如#109 嗰貼係狗翕

(你好似個囡囡,失咗身,穿咗膜就後悔,想補番咁)
去Fact check 這段報道呀。
旁觀者 發表於 2020/5/2 02:56

你亂膠貼,
我同你尺?
我收好貴一粒鐘㗎啵

(一係你捐$50 俾離教者之家做運作經費先哩
https://exchristian.hk/home/article/show/256
我當做義工)
李偉光起初是正常人一個,因為信了耶穌之後,聴得太多耶稣之後就開始癲癲地,
天天在教堂領聖体吃耶穌 ...
leefeng 發表於 2020/5/2 07:23

你有邊忽新聞報導係話某是天主教徒???
李偉光起初是正常人一個,因為信了耶穌之後,聴得太多耶稣之後就開始癲癲地,
天天在教堂領聖体吃耶穌 ...

我懷疑你耳邊都不時聽到有把聲叫你: 去反基, 反呀.....基督教是邪教, 洋人既野, 扶夏滅洋呀!
...
呀!傳教時叫人信耶穌就口甜舌滑叫弟兄姐妹?見人地有事就叫人傻佬?

如果佢唔係傻佬, 就唔會謀殺罪不成立哩.
你唔信法庭既判決咩
基督精神病邪教毒害教徒唔止一單,係千萬宗直接和間接用耶穌教令到教徒精神病殺人或自殺,強姦,殺細路仔,將別人滅教滅族的地球毒菌!

我擔心你同旁觀友有精神病, 多過擔心李偉光舊病復發

其實你同旁觀友都有精病既病徵哩:
(1)對唔喜歡既野仇視
(2)對唔喜歡既野抺黑, 妖魔化, 使自已仇視合理化
(猶如李偉光話隔嚟位個後生仔係外星人, 嚟侵略地球既......插死佢係救世,  好似「超人」救地球)
(3)重重復復都係講同一堆話 (呢樣先明顯)
病向淺中醫呀......青山院位都好搶手,
襯早排定期
..
世界上嘅著名媒體如CNN、BBC有報道就有可信性。
旁觀者 發表於 2020/5/3 23:08

咁你又成日貼埋啲出自《獨家視野》, 《新語絲》《中華網》《電子文庫》《xyz網》既【轉載】又轉載既呢

做雞既笑女藝人衣著暴露, 好露出事業線咁
呢啲都係正式媒體,唔係妖教嘅「專家」、「學者」。你唔順氣可以去Fact check ,唔好講東講西嘞。 ...
旁觀者 發表於 2020/5/5 01:20

正式媒體就唔會弄出 #109個大「神話」哩........
院士都出來證實中藥治療武肺有效,爺爺就等BB仔你同魔幻紀如何Fact check 有武肺俾鬼徒摸下就好咯。
       ...
旁觀者 發表於 2020/5/5 01:21

咁有效又唔見「世界上嘅著名媒體如CNN、BBC有報導」既?
(又係你講既)

CNN, BBC 咁有可信性既媒體又只係話Remdesivir 呢隻西藥, 可以治 covid-19
鍾南山:連花清瘟治療新冠肺炎證實有效
                                                     鳳凰網2020-05-04
旁觀者 發表於 2020/5/5 01:21

等我又示範下咩係 fact check

以嶺藥業14日發布公告,稱根據「中華人民共和國藥品管理法」規定,連花清瘟膠囊獲批准,可在處方藥說明書「功能主治」項增加「在新型冠狀病毒性肺炎的常規治療中,可用於輕型、普通型引起的發熱、咳嗽、乏力」。

車。咁一盒牛黃解毒片都得哩, 甚至多飲水。。。都係叫有效。

鐘南山原本既話係:
大陸中國工程院院士鍾南山為留學生直播防疫知識時指出,新冠病毒是新的病毒,一開始完全不知道,它的高傳染性是始料未及的。若以傳染指數來說,一般流感大約是1,SARS是接近2,中東呼吸綜合症(MERS)是1.5,新冠病毒則是3。他建議海外留學生,假如有點發燒,就是多喝水,吃點帶過去的藥物,比如日夜百服靈、布洛芬這一類藥物,或用連花清瘟,這些都是有效的。

明顯係藥廠即刻掹車邊, 名人效應, 好似搵咗鐘南山做代言人咁嚟促鎖, 搏大霧。
蠢人(旁邊嗰啲)睇新聞同聰敏人點睇新聞, 真係有別既
@旁觀者成日話有條擂漿棍,
點知我把 fact-尺 一出, 扑到佢啞口無哂言
#109 個神話, 旁觀者提也不敢再提哩。
無謂講東講西嘞,有病俾鬼徒摸下就好嘅「神蹟」,爺爺叫你同魔幻紀去摸武肺病人,你咪成日做縮頭烏龜? ...
旁觀者 發表於 2020/5/7 01:55

明明係講開鍾南山既說話,你就轉咗台叫人摸呢個摸過嗰。。。
邊個先係講東講閪,龜頭都出埋
高級模式 | 發新話題
換一個