返回列表 回覆 發帖

信仰與中西醫的關係

一話摸武肺,即做縮頭龜!
固執嘅細路係好有用嘅,好過D容易放棄嘅人,關鍵係要大人正確引導。求聖神带領佢 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/4/29 08:25

你認賊作父、是非黑白都未分得清楚,最啱同BB仔返去幼稚園做同學。
繼續 fact check ,
beebeechan 發表於 2020/4/29 01:49

你爺爺不蔞都要fact check 格。
    移鼠話鬼徒必有神蹟跟隨:
    有病俾鬼徒摸下就好––你爺爺就叫你同魔幻紀去摸武肺病人。
    唔怕踩蠍子和蛇––爺爺話俾堆黑曼巴蛇、太攀蛇俾你哋玩。
    講方言––爺爺就叫你哋講下寧波話俾爺爺聽下。
    唔怕食毒物––爺爺就叫你哋食下蓖麻毒俾爺爺睇下。
    天下無敵––你爺爺就叫你同魔幻紀頭對頭搏命對撼,睇下究竟邊個最好打。
    你哋都縮響龜殼內,從來唔敢伸個頭出來。
你都唔敢再講「丹麥神話」哩
你直頭係陽萎
beebeechan 發表於 2020/4/30 05:15

你爺爺有話「丹麥神話」咩,一話摸武肺,即刻就陽萎就真。
一樣係在舐洋屁股?
beebeechan 發表於 2020/4/30 05:30

明明係中國人,卻連祖宗都唔認,誰在舔洋人屎窟?
聖體擺入佢口就會經常變成肉
逃出魔幻紀 發表於 2020/4/30 10:44

「神蹟」都係自己友講,永冇媒體報道,最真嘅就係「聖體」經常擺入「修女」個下口。
給本版有識之仕唔少歡樂,
壞處就係好多人笑到甩哂牙
beebeechan 發表於 2020/4/30 13:10

妖徒有「三十三億」、「科普特語專家」等,的確俾版友唔少歡樂。
真係你老婆入房見到一地都係精,
你仲唔認曾經打飛機!?
#109 <--- 你篤精! 仲未乾。
不 ...
beebeechan 發表於 2020/5/1 08:04

又係講東講西轉移視線。
     稍有人性嘅,就要更去Fact check 下鬼徒神醫,免得又害死大把人。
    BB仔,去Fact check 這段報道呀。
                                  日媒:中藥為“健康絲綢之路”添磚加瓦
                                  新浪網2020年04月30日  稿源:參考消息
  參考消息網4月30日報導 據日本《讀賣新聞》4月28日報導,北京中醫藥大學教授王琦在17日的記者會上自信地表示:“中國歷史上曾發生過三百多次大瘟疫,在救治瘟疫過程中都有中醫藥參與。”他表示,中藥有明顯抑制病毒感染的作用。
  報導稱,此前中國政府向國內疫情最為嚴重的湖北省派出了4900餘名中醫藥專家。61449名新冠肺炎確診患者接受過中醫藥治療,臨床療效觀察顯示,中醫藥總有效率達90%以上。中藥也被寫入國家發佈的新冠肺炎診療方案。
  中國政府向義大利、柬埔寨等國派出了包括中醫藥專家的醫療隊,展開了包括中藥在內的醫療援助。
https://finance.sina.com.cn/chan ... p;tj=none&tr=12
    所謂「神蹟」,通通都係妖教搞出來嘅嘢,BB仔够「證明」妖徒有「三十三億」,又搞個「科普特專家」出來啦。你唔好將正式嘅新聞報道與邪教搞出來嘅嘢混為一談,正式嘅新聞報道係有公信力嘅。
「反基」,這個「基」,係兩個人間嘅事,第三者無權過問。大家反嘅係邪,反邪嘅,大家當然講嘅都係反邪嘅嘢啦。
大家已經擺出十分充份嘅證據,證明基督教係邪教,只是你縮在龜殼內,當睇唔到而已。
至於「發爛渣講埋啲唔三唔四嘢或者屎尿屁毛嘢,講呢啲嘢我真係甘拜下風」,你就要對BB仔講嘞。
爆粗閙天誅教嘅,唔單只反邪者,俾段菲律賓總統嘅報道你睇下啦,呢啲都有公信力(口架),唔係天誅教嘅「神蹟」,醒下啦:
https://exchristian.hk/forum/vie ... amp;extra=page%3D12
https://exchristian.hk/forum/vie ... amp;extra=page%3D14
抱歉恭请吾兄仙人指路指教有关的文经再三谢谢
上流寄生族 發表於 2020/5/2 03:55

「信的人必有神蹟隨著他們:就是奉我的名趕鬼;說新方言;手能拿蛇;若喝了甚麼毒物,也必不受害;手按病人,病人就必好了」《馬可》16:17
    「我已經給你們權柄,可以踐踏蛇和蠍子,又勝過仇敵一切的能力(天下無敵),斷沒有甚麼能害你們。」《路加》10:19
    如欲更了解基督教,網上有本書可以下載:
http://blog.udn.com/acewang3005/129852578
其實你同旁觀友都有精病既病徵哩:
beebeechan 發表於 2020/5/2 08:01

嗱,人家《新聞周刊》就有公信力嘅,唔同妖教,好似BB仔咁,講下就有「專家」出來「證明」:
    「基督徒依虔誠的程度不同,顯出的精神失常症狀也不同。在大城市的市中心,人們經常可以看到衣衫襤褸,頭髮蓬亂的人士在街上(對)來往的行人大喊大叫,話的內容無非是:『你們這些罪人聽著,耶穌基督很快就會再次來到世上,地球馬上就會毀滅,他叫你們這些不信他的人都下地獄!』
炎熱的夏天,海邊沙灘上,也會經常有人拿著一塊牌子在太陽下站一天。牌子寫著:『耶穌就是救世主。』對於這一切,基督徒自己的解釋是耶穌說過人們就是應該信他信到癲狂,就是所謂的『為主癲狂』。有些基督徒認為,癲狂就說明永生已開始,死後必進天堂。
    可是科學家對所有上述現象的解釋並不那麼浪漫。他們認為聖女貞德聽到上帝呼召她把法國從英國人手中拯救出來,聖徒保羅等人看到耶穌復活及將保羅眼睛打瞎其實是顳葉癲癇症所產生的一種幻覺。這種幻覺所產生的宗教信仰受人體基因影響的概率為百分之五十,也就是說,基督徒的後代有百分之五十的可能性是天生的基督徒。
    為了不引起爭論,他們就沒有把這顳葉癲癇症叫做『上帝基因』。(詳見1998年1月26日《新聞周刊》第55頁)。」《我為什麼對上帝說不》馬克 原載《僑報》《獨家視野》專欄 「新語絲」電子文庫轉載
神父嘅話題我以前出過好多帖清楚講過我嘅立場, 嚟呢度唔再重復。
逃出魔幻紀 發表於 2020/5/2 10:38

閣下神情彷彿,喃喃自語,成日講只存在於幻想、現實並不存在嘅「神蹟」,精神狀態與李偉光弟兄已相差無幾,唔好俾我批死,冇幾耐就可能和李弟兄那樣,有頓人肉自助餐食咯。
各國政府應該立法:凡基督徒都應該好似狗狗咁,掛個牌以資識別,好讓正常人避開,否則失驚無神被基督徒殺死吞食,死咗都唔知啥事,就認真無辜咯。
『保祿盲眼』事件中嘅各不同人物嘅幻覺連結到咁天衣無縫
逃出魔幻紀 發表於 2020/5/3 08:21

我都講到口水乾,基督教嘅「神蹟」,只在龜殼內喧騰,要幾多有幾多,這裏嘅巨嬰陳,話有個「科普特語專家」,就有個「專家」出來,不值一哂。世界上嘅著名媒體如CNN、BBC有報道就有可信性。
呢啲都係正式媒體,唔係妖教嘅「專家」、「學者」。你唔順氣可以去Fact check ,唔好講東講西嘞。
院士都出來證實中藥治療武肺有效,爺爺就等BB仔你同魔幻紀如何Fact check 有武肺俾鬼徒摸下就好咯。
                                        鍾南山:連花清瘟治療新冠肺炎證實有效
                                                     鳳凰網2020-05-04
https://v.ifeng.com/c/7wCu9aesLo0
無謂講東講西嘞,有病俾鬼徒摸下就好嘅「神蹟」,爺爺叫你同魔幻紀去摸武肺病人,你咪成日做縮頭烏龜?
扑到佢啞口無哂言
beebeechan 發表於 2020/5/5 05:07

字都未識寫就學人講道理,鍾南山講嘅「用連花清瘟,這些都是有效的」係鳯凰網嘅報道,鳯凰網亦係正式媒體,唔似你嘅「科普特語專家」。
你爺爺係講緊鍾南山嘅話呀,你字又唔識,又冇閱讀理解能力,只會(舌累)地哭鬧,或者就係妖教命你來離教者之家門口搗亂嘅原因。
    你爺爺還是那句,如要Fact check,就得先check 你摸好武肺病人,若進一步驗證,你就跳入煉鋼爐俾大家睇下鬼徒係咪「永遠不見死」。
高級模式 | 發新話題
換一個