返回列表 回覆 發帖

看了新證據,你是增強了信心還是越來越大惑不解?

嗱,呢句的確係事實:

耶穌自己冇寫過一隻字嘅著作,福音書全部係耶穌死後幾十年先寫成,作者亦全部唔係耶穌自己嘅入室弟子,而係好後期嘅人,根本冇一個係見過耶穌本人和聽過佢教導嘅人。

耶穌只活在吹牛的賣國賊基督教徒口中!
你平時喺香討搬咁多貼文嘢過嚟轉載,呢度大家係可以分享下其他網嘅話題,但係對於嗰度嘅跟貼評論,我覺得 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/4/30 10:16

耶穌都可以搬,點解別人又唔得呢?
學耶穌話齋,搬得唔好嘥吖馬!
嗱,我又搬,你吹咩?

信耶穌的真可憐,拜了二千年的所謂救世主,
耶稣鬼鬼祟祟寧願躲在一塊麵餅中,扮神秘,扮奇蹟?
(竟然衰到要躲在一塊麵餅中???)

下次可能又躲在猪中?馬桶中?垃圾中?
冇面見人?或根本冇能力出来見人呢?
一個幽靈永遠沒有能力大大方方地在全人類面現身一次?
所謂奇蹟講出來是否羞家到㭍出國際呢?
呢個教,不但夠面皮厚又夠無恥,真是無恥者無敵!

邪教都喜歡用人祭祀吃肉飲血儀式,
耶穌基督精神病教徒當然和邪神一樣天天吃肉飲血覺得滿足榮耀!
孔子都係述而不著
咁你快啲把《論語》掉咗佢哩
beebeechan 發表於 2020/4/30 06:37

有睜大你對孽畜眼睇清楚呢句冇?
【耶穌自己冇寫過一隻字嘅著作,福音書全部係耶穌死後幾十年先寫成,作者亦全部唔係耶穌自己嘅入室弟子,而係好後期嘅人,根本冇一個係見過耶穌本人和聽過佢教導嘅人。】

孔子都係述而不著?

信了精神病教變白痴係有跡可尋既!

孔子有三千弟子和七十二位精通六藝的弟子,三千弟子和七十二位精通六藝的弟子即時為孔子記述!
而且孔子的記述早過耶穌七百多年!七百多年啵,不是七百天!

耶穌呢?十二個完全無學識一腳牛屎的所謂弟子(其實係跟大騙子耶穌混的小流氓),亦冇人為耶穌記低乜叉野甚至一隻字!
本垃圾性經是幾十年後,有人覺得可以利用呢件死囚故事加埋猶太人果件垃圾耶和蛙來製作一個【教】出來呃d愚民。

本垃圾性經唔係耶穌自己嘅入室弟子寫,亦冇一個係見過耶穌本人和聽過佢教導嘅人寫的垃圾。

早過耶穌七百多年的孔子都留傳咁多弟子的記述?
甚至釋迦牟尼在耶穌之前五百年一樣有N多有學識的弟子為佢記述!

耶穌被基督教吹到點點學識智慧無雙,但乜屁或記述都冇寫低亦冇人記述?咁化學嘅?

耶穌要死鬼咗幾十年先至被人利用佢個名來寫一堆作者自己創造既經文!

你在此帖暴露你既白痴與無知,冇獨立思考冇分析能力,冇智慧,低智迷信兼妄想,
人云亦云,你只是一個低B冇腦的基督精神病教徒!
你一樣快啲把《性經》掉咗佢啦白痴仔!

.
最弊係你在香討那邊, 都俾『反基貓』鬧到你一文不值, 恥與你為伍哩,
依家你又用佢既話, 舐佢口水沬 ...
beebeechan 發表於 2020/4/30 13:20

『反基貓』反中共反埋中國,大家理念不同,冇所謂恥不恥與為伍既!
我唔認同佢某些錯誤觀點,
但反基佢有對的觀點時,我唔會介意去引用,有乜問題?
乜你以為你個精神病基督教呀?一唔啱就將人地滅教滅族咁衰格咩? !
呢三個字, 通常都係面皮厚既人講既口頭禪
beebeechan 發表於 2020/4/30 13:22

冇野駁嗱?白痴佬!
論語何時成書, 文學界都未有定論,
你就咁很肯定係弟子「即時為孔子記述!」
真係食咗偉哥都無你咁勁。

...
beebeechan 發表於 2020/5/1 03:30

有研究既學者話有些章節可以是孔子第一代弟子記下,
有些片段, 就顯示是離孔子死後四, 五十年才寫下的,
這與福音記下耶穌行實的時差相若。

《論語》是什麼時候寫的呢?是孔子過世後弟子在守喪時寫的

唔知點解, 乜都係我可以知多你少少咁既

無錯, 弟子在守喪期間的確把孔子的話編成論語,
可是, 論語 ...

你話, 過程中有無失咗真呢

beebeechan 發表於 2020/5/7 08:56

哦,原來聖經在過程中已經失咗真啦!
難怪聖經變性經,啱你呢種老淫蟲!
照你既文意, 你都係淫虫, 只係唔夠我老。。。係咪咁?
beebeechan 發表於 2020/5/8 01:20

你件性母因為夠淫,一個女人淫三四件:神,大兵,約瑟,bbchan!
嘿。。。看!

我摑你一巴掌, 你唔夠本事摑番我, 
就走去摑企係我隔嚟個女人。。

咪即係黃曱甴 ...
beebeechan 發表於 2020/5/8 02:40

你隔嚟個女人?馬利亞性母?
乜馬利亞性母不是很有power架咩?
原來可以比我摑到架?
咁水皮,乜叉性母黎架?流嘅!
你又穿你性母煲話佢無能?
小心你性母劈9你!
所以你只能在口舌上,文字上。。搏能取些快感?
(用文字來自慰?精神上的自瀆) ...
beebeechan 發表於 2020/5/8 06:42

你見都未見過你件性母,鬼影都冇隻,就大大聲話佢是係你隔嚟個女人?
你是不是又精神病發作之餘,用文字來自慰?精神上的自瀆咁呢?
我見你帖帖無母不歡,成日提住佢,原來你都係未見過㗎
咁你咪即係對住空氣嚟自瀆囉?好白痴吓喎。
使唔使我發張靚模既.jpg 你應下生理上既需要咁呢。
beebeechan 發表於 2020/5/8 12:22

你件性母人盡可夫,有冇花柳?愛滋或性病架?啱你多啲!
咁你咪唔使對住空氣嚟自瀆囉,自瀆完又自言自語話有七萬人見過佢。
我女朋友成打打計,使鬼好似bbchan咁天天望住幅性母相來自瀆咁可憐吖?

你信咗幾十年都冇見過呢件所謂性母,
我都唔信佢,重鬧到佢扑街咁滯,
何解你思覺失調到認為我應該見到佢呢吓?
又懵咗?等我摑醒你!

咁你鬧啲你都未見過既, 見唔到既.....唔信既.....
思覺上都係幾失調㗎喎
beebeechan 發表於 2020/5/9 21:16

睇片知bbchan是白痴!

https://www.youtube.com/watch?v=IoAWQigxr-E&list=PUjGBF7OQXzgJFDwrbzxtDrQ&index=49

這位蒟蒻兄講得很對,基督徒都極蠢,同一具具冇思想、冇靈魂嘅喪屍冇分別。 ...
旁觀者 發表於 2020/5/10 02:36

金句:
够蠢才能信基督教,基督教只會收蠢人!
基督教徒必定賣國,賣國必定是基督徒!

恭请各英雄。
略举实例乎。
让加强招呼。
上流寄生族 發表於 2020/5/11 06:47

留意所有反中國的都是耶穌教徒,(天主教基督教…所有信耶穌的)

https://www.youtube.com/watch?v=xoRWbJBWqOQ
高級模式 | 發新話題
換一個