返回列表 回覆 發帖

建議天主教和藏傳佛教合作,共同對抗中共。

耶穌教徒知道什麼是事實嗎?
連耶穌呢個性經人物係唔係事實都亂信一通,學人講事實?收檔啦! ...
leefeng 發表於 2020/6/18 01:27

話無耶穌呢個人,你又有乜理據先?
得把死人口係到嗌
"1 + 1 = 2, 水向低流, 日出東方..."
係事實又點解要不停講呢?就算小朋友唔識,佢遲早都會知道,甚至乎 ...
龍井樹 發表於 2020/6/18 08:48

呢到就有條友不停咁嗌:
「賣國賊都是耶穌教徒!信了耶穌教的必賣國!」

leefeng 發表於 2020/6/18 07:24

照你既講法, 呢啲都唔會係事實嚟, 因為係事實就唔使成日講住
你講緊你個猪耶穌?佢咪又係得把死人口係到嗌佢係救世主呃人? !
又加埋你得把死人口係到嗌幫佢吹牛呃 ...
leefeng 發表於 2020/6/18 07:15

你剛剛先話:
連耶穌呢個性經人物係唔係事實都亂信一通

你即刻又好肯定咁話有個人叫耶穌, 話佢係救世主......

自已即摑自己一個巴掌
(唔緊要哩, 你個咀本來就已經歪歪地.....)
1)
只有被上帝選中嘅天國子民、得到上帝恩寵嘅人先會明白。」
龍井樹 發表於 2020/6/18 16:39

在經書上的記述,不見得是「選民」的猶太人有特別恩寵啵。

在曠野無野食,無水飲,犯了罪天主放蛇咬,他們一樣有天災,旱災,戰禍,亡國,被俘當奴。
實在無乜著數。

所以,對一知半解既人,有啲野,唔成日講住又點得哩?
社運

截至6月7日下午5時,共有6個宗派人發表聯署聲明,及一個全港性信徒聯署聲明,合共4,500人簽名。
哈佛專家 發表於 2020/6/18 17:03

以今日網絡世界,快一個月了,才收得4500個網上簽署,
都唔好拎嚟威哩。。。。唔係頭盔嚟
[/url]
[/img]

咁點解你又咁恨加入毛澤東創建嘅共產黨嘅?
逃出魔幻紀 發表於 2020/6/26 08:29

應驗咗耶穌在十字架上既話:
呢班盲毛,根本唔知自己做緊乜
歷史上真有件裡的耶穌先至算啦!話唔定你天天在拜空氣咧!
leefeng 發表於 2020/6/26 12:09

你老早就自摑咗一大巴, 肯定咗係有個人叫耶穌, 自稱救世主:
你講緊你個猪耶穌?佢咪又係得把死人口係到嗌佢係救世主呃人? !
又加埋你得把死人口係到嗌幫佢吹牛呃 ...
leefeng 發表於 2020/6/18 07:15
耶膠永遠是耶膠十下十下!
我追捧的是現代的中國人偶像習大大的新中國共產黨,
不是毛澤東的舊式共產黨! ...
leefeng 發表於 2020/6/26 12:05

共產黨多變, 
難保日後又會出現民主式共產黨, 國民黨式共產黨, 慈禧式共產, 基督式共產黨
係囉,慢慢等啦,耶膠仔!
leefeng 發表於 2020/6/26 12:23

唔一定要等好耐既, 
不過, 你短命就會睇唔到㗎哩
幼稚的回應!垃圾
leefeng 發表於 2020/6/26 12:21

係 an eye for an eye

不過, 你用C眼換咗隻天眼, 你賺咗㗎哩
話唔定你天天在拜空氣咧!
leefeng 發表於 2020/6/26 12:09

『話唔定。。。。。』即係你都默認咗你唔一定岩, 唔一定係無神既。

你把口, 又出賣咗你勒。
耶膠永遠是耶膠十下十下!
我追捧的是現代的中國人偶像習大大的新中國共產黨,
不是毛澤東的舊式共產黨! ...
leefeng 發表於 2020/6/26 12:05

就嚟變埋「習朝」添哩
你卦住鋤田, 看不穿哩
既然你幻想你自己係主人,咁你有冇熟讀涅恰耶夫嘅《革命者手册》全部26條?如果你未讀過呢本手册,你就連幻想自己係共產黨員嘅資格都未具備;如果你睇過並認同《手册》嘅內容,咁你可以繼續幻想,不過就要繼續熟讀《共產黨宣言》
逃出魔幻紀 發表於 2020/6/26 12:47

呢啲會唔會係共產黨中既「舊約」嚟?
既然你幻想你自己係主人,咁你有冇熟讀涅恰耶夫嘅《革命者手册》全部26條?如果你未讀過呢本手册,你就連幻想自己係共產黨員嘅資格都未具備;如果你睇過並認同《手册》嘅內容,
逃出魔幻紀 發表於 2020/6/26 12:47

有趣的是,史太林未能上台前,對涅恰耶夫的思想大加贊揚,但上台做了執政者時就把他的書《革命者手冊》列為禁書,因為書中思想對政權有顛覆性。
高級模式 | 發新話題
換一個