返回列表 回覆 發帖

聖經看藍粉黃絲

張敬軒【大官子孙】, 謝安琪,基督徒,支持民运

张先生

贵教教徒,
可以俾自己喺個籠入面生活,但,唔
可以見到其他人士不信基督教而覺得別人有病
就将 ...
上流寄生族 發表於 2020/8/2 01:30

这些基督徒
收   党国钱【却】
倒   党国米

议   党国追封他们之表演
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

张敬轩,起底 2:
序:
,外公是廣東省陸軍前總司令
,父親是前黨委書記
,母親曾是交通糾察 & 他的經理人 ...
軒仔就同佢爸爸講︰「你可以俾自己喺個籠入面長大,但你唔可以見到其他雀仔識飛而覺得別人有病。」

上流寄生族 發表於 2020/8/2 01:00
张先生

贵教教徒,
可以俾自己喺個籠入面生活,但,
可以見到其他人士不信基督教而覺得別人有病
就将其烧死
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

敬请诚请   党国小心:
基督教,
最精渗透!【超2000年经验】
真真正正10分能够

党、
政、
军之《最》 ...
上流寄生族 發表於 2020/7/1 05:24

张敬轩,起底 2:
序:
,外公是廣東省陸軍總司令
,父親是前黨委書記
,母親曾是交通糾察 & 他的經理人
,抱歉,总字数超10 万,但,每一 post 字数最多 2 万。。。请谅, 谢谢。

请用浏览器之搜寻功能,搜寻:
<<<<<<------------------------///
▲以之尽快寻找到重点,谢谢▲
軒仔媽咪曾任內地交通糾察,又做過他的經理人接洽內地工作<<<<<<------------------------/// 。資料圖片
「用我的歌支持」

軒仔表示對「新店」—香港也是這樣:「新朋友,你們是相親相愛的一群人,要加油!<<<<<<------------------------/// 」

暗示被收聲的軒仔,仍不忘暗撐真理<<<<<<------------------------///

「用我的歌,用我的方式支持着!我不後悔<<<<<<------------------------/// ,因為我信,人只要活着,就要活得明白。」

軒仔上載這篇自白後不久即刪除,似乎怕敏感再惹禍,不過他就上載跟狗狗振臂高呼的相片,他留言:「揸柚(加油)!<<<<<<------------------------/// 連嚟緊M嘅mui mui都話支持!」暗撐學生,

昨日又在微博呼籲絕食的老師和學生休息,讚揚他們為英雄<<<<<<------------------------///

,另留言:「大叔還在……唉……嚇死!總有那麼些黑心無聊的人,氣死!」並上載戴假髮化身「大表嫂」照片報平安。對於是否受壓封口,軒仔經理人指沒收到消息,指軒仔正放假陪父母。

明哥力撐Wyman

黃偉文(Wyman)接受本報記者電話訪問,對於軒仔被收聲,他說:「有啲sad,但明白,如身邊人唔鼓勵做呢件事,佢權衡過唔可以好似以前咁表態,佢勇敢地話畀大家知被收聲,呢樣都好重要,比其他冇做過任何嘢嘅人,佢都做咗好多。」至於收恐嚇短訊的黃偉文,昨日獲身在北京的黃耀明在微博力撐:「白色恐怖掀起黑色抗暴。唔驚,唔怕,唔好俾佢停。」採訪:林妃

我是誰:根正苗紅最敢言<<<<<<------------------------///

現年31歲的張敬軒在廣州出生,名副其實根正苗紅,有指他祖父是清華大學工程系畢業生,父親是前黨委書記的共產黨員,現已退休,母親曾是交通糾察,曾任軒仔經理人,現已退休。軒仔曾受訪表示,念小學時,父親已不停拿黨報給他每天閱讀,回家時更會發問他有關黨報內的問題,部署他將來要當官,不過軒仔最終沒有成為黨員,02年他被陳少寶發掘簽約環球(圖)。軒仔一向敢言,08年立法會選舉,他曾大讚范徐麗泰是其偶像,指她趕人出立法會時很有型,又指長毛於立法會吵鬧是博出位。去年軒仔搭的士,被司機歧視他是內地人,他把與司機的對話放上微博,獲網民同情。

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20141025/53059569

【紅色背景】雀仔破籠識飛
張敬軒同黨委書記爸爸講:你唔可以當佢有病 <<<<<<------------------------///

68,893
最後更新: 1025 18:40 / 建立時間: 1025 15:59

• [url=]適中字型[/url]
  • [url=]較大字型[/url]
軒仔可以話係官二代,但佢從未噤聲。(攝影:仇志德)(蘋果日報)

生於廣州、長於廣州,外公係廣東省陸軍前總司令<<<<<<------------------------/// ,父親曾是前黨委書記<<<<<<------------------------/// ,母親曾經係交通糾察。

軒仔可以話係官二代,但佢從未噤聲。2012年反國教<<<<<<------------------------///

軒仔於fb公開表態:「我在內地長大,家庭背景可謂根正苗紅。

但我慶幸我來到香港工作、生活,然後定居,<<<<<<------------------------///

令我知道民主、自由的可貴<<<<<<------------------------///

。」還買寶礦力和葡萄適探望絕食學生<<<<<<------------------------///

。及後軒仔直認受打壓被迫收聲:「他們用各種渠道指摘我。」(新聞連結: http://bit.ly/1uTxkVC )

<<<<<<------------------------///

ALL READ N PROCESSED

但軒仔其實冇收聲。每逢大是大非,軒仔難以沉默。

但今年7月又出事。軒仔表示之前自封ig,係因為遭內地極左份子狂炸:「自己都受咗啲壓力,有中間人通過一啲好Surprise嘅渠道,有社會各界人士,包括好有社會地位嘅人打畀我,電話內容係乜嘢?佢哋話我對青年人起到帶頭作用<<<<<<------------------------/// ,我唔知呢個意思係乜嘢,

其實我冇得改

我算係一個多口嘅人

,時事同民生嘅問題,我知道內地體制,所以我會發言<<<<<<------------------------/// 。」

(新聞連結: http://bit.ly/1xmEMLs )

輪到今次佔領行動,軒仔之前於微博貼文謂,有人冒認佢個名,於各社交網站註冊並發表信息及言論,軒仔揚言保留法律追究權利,自然又俾藍絲帶狂轟。但今次軒仔於商台節目上,再次大膽發言。佢話,其前黨委書記爸爸係反佔中,而軒仔亦有同老父討論過,大家意見不同,但最後軒仔就同佢爸爸講︰「你可以俾自己喺個籠入面長大,但你唔可以見到其他雀仔識飛而覺得別人有病。」

基督教,
真真正正10分能够

党、
政、
军之《最》 ...
张敬轩,起底:
序:

,外公是廣東省陸軍總司令
,父親是前黨委書記
,母親曾是交通糾察 & 他的經理人

请用浏览器之搜寻功能,搜寻:
▲以之尽快寻找到重点,谢谢▲

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20140711/52684128

2014年07月11日
遭內地極左份子狂炸ig
軒仔認受壓:我會忠於自己
32,976
建立時間: 0711 21:23

(攝影:陳順禎)(蘋果日報)

張敬軒﹑李綺雯﹑As One及天堂鳥等,今晚出席演藝學院舉行嘅舞台劇《我愛足球》嘉賓場。軒仔甫見記者感到愕然,事關大會冇人通知佢有記者到場,軒仔表示近日自己開始忙為個唱綵排,佢話今次係加盟英皇後第一個大騷,同上次喺紅館演出,已經相隔四年幾,佢話暫定冇嘉賓,成個騷會唱歷年自己作品為主。講到軒仔之前用「陳裕恆」個英文名,喺instagram(ig)低調貼圖發聲,不過後來突然「自封」嗰個ig。軒仔就話:「本來冇諗住講,不過問起就公開講,其實覺得好煩,雖然有成20﹑30萬fans,當中有好多係內地,我一半香港人一半內地人尷尬身份要到幾時。」軒仔仲爆有內地極左份子狂炸佢ig:「相對我哋香港fans禮貌好多,相信有啲唔係fans,可能係打手,自己都受咗啲壓力,有中間人通過一啲好Surprise嘅渠道,有社會各界人士,包括好有社會地位嘅人打畀我,電話內容係乜嘢?佢哋叫我對青年人起到帶頭作用,我唔知呢個意思係乜嘢,其實我冇得改,我算係一個多口嘅人,時事同民生嘅問題,我知道內地體制,所以我會發言。」軒仔續說:「好似喺我ig留言嘅人,佢哋喺呢個體制之下,有呢個價值觀,佢哋容不下其他諗法,每日有一千幾百個留言,本來以為有啲係讚,點知全部都係中港兩地網民嘈交。」咁刪咗ig咪冇咗平台?軒仔表示:「我0依家開返一個Private(私人),全部都只係好朋友,從呢件事後開始,自己慳咗好多時間,上網Bid咗一部手機,係當年自己出糧買畀自己,係舊式手提,0依家用SMS,慳番好多時間。」咁受壓後有冇影響自己?軒仔強調自己唔會變:「我會用各種途徑發言,因為我喺呢個地方住,啱就係啱,我唔怕呢啲新聞,我會忠於自己。」同場0靚妹李綺雯被問到有否關心捲入家暴風波嘅可嵐?0靚妹話:「其實知道有呢件事,身為朋友應該畀佢靜下,如有需要,電話一定會為佢而開。其實佢家事,我哋作為好朋友都知,但一件已經報警案件,我哋就算知道任何嘢,都唔應該公開講,咁樣唔公平。」

http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20120909/18011201

「他們用各種渠道指責我」
官二代張敬軒反國教被封嘴
251,199

張敬軒前晚撰文表示雖被打壓,但他對反國教絕不後悔<<<<<<------------------------/// 。資料圖片

【娛圈反國教】一場反洗腦抗爭,令挺身撐學民思潮的藝人面臨白色威脅,繼演員杜汶澤被收聲、著名填詞人黃偉文收恐嚇短訊後,第三位受害者就是連日為孩子們發聲的歌手張敬軒,身為內地官二代、父親是前黨委書記的軒仔,前晚在網上撰文自爆:「他們用各種渠道指責我!」他因愛家人惟有妥協,但絕不後悔:「人只要活着,就要活得明白。」

現年31歲、在廣州出世的張敬軒,以優才計劃申請來港工作,前年獲香港身份證,他的外公是廣東省陸軍前總司令,父親是前黨委書記,母親曾是交通糾察,父母現已退休,單拖來港發展的軒仔,雖然身為官二代,但在反國民教育事件上卻幫理不幫親<<<<<<------------------------/// ,上周一他在facebook留言:「我在內地長大,家庭背景可謂根正苗紅<<<<<<------------------------/// 。但我慶幸我來到香港工作、生活,然後定居,令我知道民主、自由的可貴。」還買寶礦力和葡萄適探望絕食學生。

張敬軒雖被收聲,但前晚他將振臂高呼暗撐學民思潮的照片放上Instagram,他笑言連M到的愛犬都支持。張敬軒在Instagram撰文自爆因愛家人而被迫收聲,雖然其後他刪除文章,但已被網友cap圖在網上瘋傳。

為愛家人而妥協

之後,亞視《ATV焦點》抹黑學民思潮,軒仔即表態停止所有亞視通告,身為環球歌手已冇得上無綫的他<<<<<<------------------------///

,寧願連亞視這塊「雞肋」都放棄,立場堅定力撐反洗腦<<<<<<------------------------/// 。大前晚有網民留言:「張敬軒少摻和政治,你就一三流賣唱的而已。」被譏為三流歌手的軒仔回應:「我又冇出嚟選議員,政乜治呀?民生吖嗰啲叫!廣東人最低數到九流吖,三流好過冇!多謝!」

不過軒仔連日的抗洗腦言論,終於觸動了某些人的神經,前晚軒仔在Instagram親撰數百字文章自白,暗示受到打壓被迫收聲:「今天,我在谷底。本想前往,但估計中的發生了,自然要被細菌侵襲,而聲帶發炎……我咬緊牙,妥協了,因為我愛我的家人。」前日剛巧是全城黑衣日,軒仔的「本想前往」不知是否想去政總撐孩子?而「我愛家人」、「妥協了」明顯是因家人而決定封口!

繼而軒仔以新、舊雜貨店比喻香港和內地,他寫道:「這些年,我帶着忐忑的心情在這新店裏享受豉油的氣味,看見最貴的那樽鹽。」豉油、樽鹽很明顯是指自由和尊嚴了,<<<<<<------------------------///

他續寫道:「也曾因為未習慣,偶有失言……這些天,他們用各種渠道指責我的『反叛』,說我吃裏扒外<<<<<<------------------------/// ,我不介意,因為我不是。」因為家人是共產黨員,所以才被指責「吃裏扒外」吧!

軒仔揚言愛他的「舊店」—內地,他寫道:「我愛得不得了,我驕傲得不得了。但舊店被易手、改變、更新,新老闆對我的店毫無感情……我很傷心。所以哪怕離開,我也要住在能望見她的地方;哪怕只是遠遠望着,因為我捨不得她,捨不得她的改變。」

基督教,
真真正正10分能够

党、
政、
军之《最》 ...
便利集中处理
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=13744&rpid=136309&ordertype=0&page=5#pid136309
基督教,
真真正正10分能够

党、
政、
军之《最》 ...

北京衛戍區司令換人- 20200716 - 中國- 每日明報- 明報新聞網news.mingpao.com › pns › 中國 › article › 北京衛戍區...
2020年7月16日 - 【明報專訊】解放軍陸軍第81集團軍參謀長付文化少將(圖),前日以北京衛戍區司令的身分主持北京市2020年徵兵工作電視電話會議,顯示他已出任 ...

(temporarily For place-holding. For future processing.)

基督教可能已渗透北京的大学之教授界
怀疑个案:
許章潤

在其新作:憤怒的人民已不再恐懼
(2020/2/4)说  ...
上流寄生族 發表於 2020/7/25 15:33
此等的分析,可能亦是離教者之家首创 & 独家!
基督教,
真真正正10分能够

党、
政、
军之《最》 ...
基督教可能已渗透北京的大学之教授
怀疑个案:
許章潤

在其新作:憤怒的人民已不再恐懼

(2020/2/4)

说 -

那個地上的,不是別的,就是自由理念的絢爛展開。如此,朋友,我的億萬同胞,縱然火湖在前,何所懼哉!
(“圣经” 用语

許章潤(中國法學家、清華大學法學院前教授)】

編按:中國著名法學家、清華大學法學院前教授許章潤,曾在 2005 年被選為「全國十大傑出青年法學家」

說明我係圖既右端,你係左端 ...
beebeechan 發表於 2020/7/4 23:26

你智商若有1,早就坐咗妖酋個位,使咁戇鳩日夜響離教者之家門口哭閙﹖
即係有啲人,同佢善良,謙卑係無銀用既,
要日少佢,夜少佢,少得佢少。。少鹵味少腦部,咁佢先覺得安樂 ...
beebeechan 發表於 2020/7/2 04:58
最佳例,你

反基,係智商高啲?

版友一睇你 (旁觀者, 睇一送一: leefeng,嚟緊仲有件下流寄生虫),就知道係唔成立哩。
世上智商嘅低端人口實在太多,所以基督教仍能存在。
旁觀者 發表於 2020/7/4 23:17

你識唔識乜係叫normal curve 㗎

IQ <70  同 IQ >130 既人口比例係大至一樣㗎啵
說明我係圖既右端,你係左端
世上智商嘅低端人口實在太多,所以基督教仍能存在。
汪明荃

用愛【大爱】將心偷
情場中 幾多高手 用愛將心去偷
就像你偷得癡情 剩我一世憂

*用欺也用騙 ...
上流寄生族 發表於 2020/7/4 01:14
基督教 = 千王之1

。圣经 = 千术大全

。因此 = 基督教兩千年來至今仍屹立不倒
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=1467&from=recommend_f
(谢谢楼主 - 小妹)
(a)
耶穌從没有主張過要武力對抗羅馬人。

上流寄生族便拿過
《一群循道衞理人就「港版國安法」的聯署聲 ...
"耶和華在它中間行公義,斷不做非義的事,每早晨顯明他的公義,無日不然; 只是不義的人不知羞恥。
(西番雅書 3:5)

beebeechan 發表於 2020/7/1 03:08

汪明荃

用愛【所谓之基督大爱】將心偷
情場中 幾多高手 用愛將心去偷
就像你偷得癡情 剩我一世憂

*用欺也用騙 用幾多好計謀
盜得芳心 然後置諸腦後

為什麼忍心如許 用愛添我憂
剩下我癡癡淚流 未解心裡憂
伴著種種苦共甜 為君一生去守*

repeat*
https://www.youtube.com/watch?v=3bw2w2T4Fbs

用爱将心偷_百度百科

baike.baidu.com › item › 用爱将心偷

轉為繁體網頁

用爱将心偷》是1980年电视剧《千王之王》的主题曲,由汪明荃演唱,黄沾、邓伟雄填词,顾嘉辉作曲。...

用愛將心偷- 維基百科,自由的百科全書 - Wikipediazh.wikipedia.org › zh-hk › 用愛將心偷

據原唱者汪明荃口述:霑叔在創作此曲時正在紐約工作,因當時沒有傳真機;故創作時出現困難,抑或在最後黃霑把此曲的歌詞傳送給唱片公司;因此她對《用愛將心偷》一 ...作曲‎: ‎顧嘉煇

發行日期‎: ‎1980年

邪徒與反邪徒。

究竟基督徒與反基督信仰者是一種什麼關係?得咗,唔該曬!
多謝多謝!
逃出魔幻紀 發表於 2020/7/3 08:50

再簡單的方法就是在回覆時,
打入:

[url=paste 上剛才copy好的URL]逃出到此一遊[/url]

效果一樣
(1)
先找出連結的 URL:

即網頁上邊這處的資料:

(2)
在「引用」時,選用「高級模式」

(3)
在 ...
beebeechan 發表於 2020/7/3 00:46

多謝多謝!
基督教,
真真正正10分能够

党、
政、
军之《最》精英人才 ...
关于渗透,leefeng 兄【谢谢】有独到之评:
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=13744&rpid=135466&ordertype=0&page=2#pid135466
高級模式 | 發新話題
換一個