返回列表 回覆 發帖

糟糕!常常幻想俾共產黨迫害

糟糕!昨晚我常常幻想俾共產黨迫害。呢個可能係前世俾共產黨迫害致死的後遺症。加上回歸二十三年來,民主自 ...
哈佛專家 發表於 2020/7/9 06:16

冇啲咁嘅事,佢周身唔得閒,邊有時間同心情來迫害你呢個唔知係乜水呀,如果你真係咁驚就唔好諗唔好提唔好講共產黨啲嘢,再唔係就好似我建議你噉移民啦,而家去英國免費。
最近我精神病發作,鬧著因為共產黨而自殺。人人都反對我自殺。天主教、基督教及佛教都反對我自殺。同時覺得 ...
哈佛專家 發表於 2020/7/13 23:05

迫唔迫害都好啦,自殺嘅屬靈負面效果有幾嚴重,你應該好清楚。所以我一直都懷疑你畀嘢跟,如果你都有呢個懷疑,就要堅強啲,唔好輸畀佢。
To: 逃出魔幻紀

我住在東九龍,我需要你的幫助。我想你幫我找密宗上師,也幫我找天主教。因為媽咪對找密宗 ...
哈佛專家 發表於 2020/7/14 00:28

信仰嘅事唔係搵神醫,唔使人介紹嘅,亦唔使靠阿媽安排,主要靠自己。其他宗教我唔講,天主教會嘅大門永遠都係打開嘅,歡迎所有嘅人進入。
咁我受佛教及觀音的影響很深很深,天主教會接受我嗎?如果天主教容許我在入教後間中接觸佛教,我就不用感到 ...
哈佛專家 發表於 2020/7/14 01:57

入唔入教唔代表任何嘢,你自己嘅自由意志選擇信乜嘢先至代表任何嘢。你而家搞到自己有自殺傾向係好危險嘅事。
選擇乜嘢信仰係好過人嘅事,不同信仰撈唔撈得埋你自己應該好清楚,否則都唔會囉囉攣呃自己。
我以前曾經建議過你去搵一個祈禱團體(你仲自己搵到佢個地址添),不過你咁mix嘅信仰呢個祈禱方法應該發揮唔到效果,尤其係你精神混亂嘅時候佢哋更加操作唔到(好在你有好多清醒嘅時間,而且自己知道自己幾時清醒幾時糊塗)。如果真係山窮水盡,我仲係建議你去搵佢哋認真傾下。無論如何,一定要努力擊敗慫恿你自殺嗰隻嘢。你得嘅!
不要看九評共產黨。我就是看完這本書後,變得精神不正常。
哈佛專家 發表於 2020/9/3 13:08

這本書我看過,相當部分在講歷史,例如南泥灣種鴉片等。
高級模式 | 發新話題
換一個