返回列表 回覆 發帖

關於基督教靈恩派的心靈操控 "mind control" 的手段

當年2002年我當面拆穿姓黃名建鐘嘅弟兄帶住錄音機偷錄我音外, 亦有疑似比佢哋 hack 我部電腦, 另外有一,兩個弟兄亦有隨身攜帶錄音機, 我相信亦有可能唔止做到以上監控程度, 我忍耐多年, 都係想捉到佢哋, 如果有部份教會或教會內個別弟兄姐妹係靠以上監控教會內弟兄姐妹, 如果基督教係靠此運作, 我希望有教內人士唔好蛇鼠一鍋,可以企出嚟公開以上類似嘅情況, 理得佢教會或教派受到沖擊或倒閉, 因為作為教會你咁樣做簡直係離譜 !
基督教主恩會有個塊面有胎記的導師,因為佢咁都嫁得出自以為自己係勵志故事,有次佢同我講我無樣野做得好叫d男仔點鍾意你,我真的好嬲,我因為咁又要吃多兩粒抗抑鬱藥,事後佢否認佢有講過依d說話,佢好卑鄙啊!有次佢又要我去諗點解佢會有人鍾意佢?真的想死
你無再去呢間教會喇咩?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
你無再去呢間教會喇咩?
抽刀斷水 發表於 2023/4/27 16:42

只是間唔中返下,食下花生聽下故仔咁囉
你知我都無乜一大群朋友架啦,都唔知除左教會仲有咩地方可以群到一班朋友一齊玩
你都係貪玩架喇
基督教主恩會有個塊面有胎記的導師,因為佢咁都嫁得出自以為自己係勵志故事,有次佢同我講我無樣野做得好叫 ...
AmiHO 發表於 2023/4/27 13:57

插句口,
一間學校讀得唔開心,可以換學校。
一間教會攪到你要食抗抑鬱藥,真的想死咁滯?
點解還要自找麻煩,送上門去被人羞辱呢?
同一班帶住錄音機偷錄監控的不叫朋友,明未?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
插句口,
一間學校讀得唔開心,可以換學校。
一間教會攪到你要食抗抑鬱藥,真的想死咁滯?
點解還要自找麻 ...
leefeng 發表於 2023/4/27 23:31

可能我有被虐待狂傾向啦.....鍾意左個男仔組長,就係因為那位女導師攪到我同佢關係好差,
每次返完教會因為個組長表現得好唔想睬我而返工起度哭,但又好唔捨得離開佢,最後都係我要去轉第二個小組情緒先好過好多....我為感情都好似好唔理智咁,竟然為左男組長去受洗,仲要上台講見証...我現在都好後悔咁做........
我諗唔少人去教會既真實原因,或多或少都同異性有關。

你後悔受洗講見證?係咪離教呀?你果篇十幾年前既離教見證仲有記錄。
我諗唔少人去教會既真實原因,或多或少都同異性有關。

你後悔受洗講見證?係咪離教呀?你果篇十幾年前既離 ...
抽刀斷水 發表於 2023/4/28 17:46

果次洗禮我呃左81個like,原來都呃唔到自己個心,我根本唔信耶穌會饒恕我,我唔信自己會上到天堂,褻瀆聖靈有好多個版本,都唔知信邊個版本好,諗太多真的會痴線,唔知我依個人算唔算離教了
去到唔理自己係咪信緊,唔理自己係咪離教,呢種不為意既境界,可以好舒服咁繼續過日子,我認為咁反而可以跳出制肘自己既框框。
可能我有被虐待狂傾向啦.....鍾意左個男仔組長,就係因為那位女導師攪到我同佢關係好差,
每次返完教會因 ...
AmiHO 發表於 2023/4/28 11:09

明解啦,
去教會既人多數係覺得自己悶,唔知做乜,
又冇心機返學,或者學下新野,諗住去下教會,
一大班人有傾有講,好彩既又識番個男仔女仔,拍埋拖,…right?

可惜你入錯狼穴,好揾唔揾,揾個神棍教會?
又冇人諗過教會係一個乜野地方,
教會係一個“劏羊宰客八字開,有愛無錢莫進來” !
你在一群個個戴住羊面具既狼群裡面,點會揾到友情同真愛呢?
唔明?

因為個個都懷著同一個目的去教會,揾目標,揾財路,挖私隱,揀雀,釣魚…..
個個教徒都係啲咁既目的既男人女人,執到都喊三聲啦,對嗎?

另外最重要的是,教會係一個教人講大話既地方,讓人吸收大話故事,
又編制大話去騙更加多人既組織,通常會落疊去信耶穌的都係冇乜思考能力既人,
所以你果個所謂男仔組長,冇就罷啦!

你咁唔健康既生活,心情咁陰暗,建議你去參加行下山,對你比較有益!
人生最蠢就係為咗一棵樹,一個人,一班人或一個既所謂教會的邪教組織,社團,去作賤自己的人生,
可以換一個方式,換一個環境,換一個方向,你會睇到唔同既風景!

PS: 女人首先要學會獨立,當你唔再需要有被虐待狂傾向的時候,才會有自己既魅力,懂不?
.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
no~no~no~ 其他教會係點我唔理喇~ 主恩會好多PK小事不嬲啦~佢哋有部份人係信仰途中都係想係教會上佔返一席位~待己寬律己嚴,自已背後就happy~為求控制人有個虛榮感啫~ 但主恩會疑似同娛樂圈有掛勾間中請到某大台藝人講見證, 我知現今搵食艱難~ 但係基督教某啲教會及派別的~~~而且確同某啲圈子有掛勾有時靠嚟啲方式吸引人返教會及信主~ 咁變相係為生意搞好門面定係信耶穌呢 ? 我知~我知~現今搵食艱難~  但到底佢哋台底下仲有啲咩呢 ? 個湊牧C都係台上講過~ 教會同某幾樣嘢分唔開~ 其中一個好似係政府之類,仲有其他的, 咁你搞9人又勾三搭四即係你玩晒惡哂啫~!? 你~娜~尾~ 正PK~
我真係極度鼓勵曾經比主恩會入面啲PK無理對待及傷害過嘅人企出嚟講返當時事件嘅見證~ 唔係話要記仇~ 但有啲人的確心底奸到出汁~我唔相信佢哋會改變~而且經我網上查看過,事實上證明佢哋唔會改變 (某啲人) 我係你肚裡條蟲~ 我一早已係你肚裡條蟲~ 因為我係你肚裡係蟲~  
主恩會報復模式離不開係台上講道歪曲事實攻擊人及係上對空氣假道謙, 另外係背後靠人傳人以訛傳訛及利用忠僕或已被洗腦們徒以訛傳訛, 甚至可能利用一些更大的團體及勢力攻擊他人, 其實人之常情~ 教會就係靠嚟啲方式攻擊對方及敵人, 當然亦可利用以上方法嚟做好事及幫人及對教會有利嘅事, 基督教勢力好大~ 聖經同陳湊牧都有講嘛~ 同一肢體嘛~ 我就唔反基督嘅, 但就討厭主恩會某啲人做過嘅事及為人~
順便講吓~ 主恩會 friend 底教會係網上有跡可尋~ 當中包括台灣, 星馬某啲同類型教會, 某一間已衰錢銀嘢見過報而且單嘢好大單, 其friend 底教會好多都離不開同類型模式, 我真係唔明, 點解咁多人仲要維護佢哋, 仲有我唔信有啲係嚟啲教會入面撈過而且受過欺壓嘅人點解唔企出嚟指證佢哋及大爆佢哋啲卑鄙歷史及運作模式, 其實只要一齊企出嚟, 我相信佢哋唔會再咁也文也武~ 強調多次我係唔反基督的, 但對住嚟啲假教會~最好就~滅咗佢~!
天下乌鸦一样黑
主恩會報復模式離不開係台上講道歪曲事實攻擊人及係上對空氣假道謙, 另外係背後靠人傳人以訛傳訛及利用忠僕
...

Guest from 112.118.49.x 發表於 2023/5/8 11:28

请问,
哪间基督教会不是如此愚耻?

人之常情。
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
其實好多人對基督教有一種誤解, 見到好多人信教奉獻覺得係比教會洗腦呃錢, 其實唔係, 因為甘心返教會及奉承個啲人大多數係佢哋自已人, 即係佢哋係同一伙的, 就算當中起初有人被洗腦都好, 最後都會被同化~ 正如我以前未返過教會前同當中某某信徒以為基督徒係啲咩住大書包書呆子一樣, 但第一日返就見到又跳又歡呼嘅disco式敬拜, 仲有金毛潮著, 問題唔係唔得, 而係好多人係未知嘅情況下對基督徒有仲誤解, 不過做基督徒就唔好太過卑鄙~ 係喇~ 記一世喇~ 你宜家係其他非當時人面前點兜都得~ 問心~你點對人~ 真實一面係點自已知~ 我真係唔明, 做基督徒就等如要做一個卑鄙嘅人 ? 我一直都係講緊現實情況同當時嘅事~ 你鐘意咁咪繼續囉~
某啲基督教嘅教會同娛樂圈有染我諗唔係一件新鮮嘅事, 因為好多人都知, 到底信耶穌定係開show ? DLLMCFH~
偉民做show好偉大, 叫人奉獻唔手軟~
偉民做人真美善, 臭寸發惡得人驚~
偉民退休袋萬元, 何以見得佢貪財~

香港基督教主恩會自2015年起逢周五舉辦社區飯堂,提供免費飯盒給長者,並與長者同樂,服事社區實踐基督大愛。

陳偉民指,教會由2015年開始逢星期五舉辦社區飯堂,提供免費午餐給長者,飯盒由惜食堂提供,現時可給55位「老友記」享用。由於人數過多需要預約。餐後大家會一起玩遊戲、派禮物,使他們的身心靈得著滿足,快樂在教會渡過一個下午。

負責婦女兒童事工的馮惠玲表示,服事長者實在刻不容緩。她分享一次的經歷:「有一位女士來參觀聚會還奉獻給我們,原來她是某位參加社區飯堂長者的女兒,她爸爸很喜歡參加這個活動,每次離開醫院都嚷著要出席,可惜最近因病離世,她感謝我們對她爸爸的照顧。我很感觸,這群老友記的年紀都不小了,真的很希望他們在人生下半場都過得開心快樂,得著基督的救恩。」當有長者信主後,馮惠玲與同工會到他們的家裡拆偶像,為他們抺油祝福。

另一位同工伍維新牧師表示,「除了社區飯堂,我們也致力發展很多不同的事工去服事社區,例如嘉年華會、提供義剪服務、中秋節派月餅、舉辦親子活動等,也成立了『好心人義工隊』,每一個月至少兩次出隊,藉著探訪關懷弱勢人士,與他們建立關係,傳遞基督的愛。」

他亦分享探訪的經驗:「我們去探訪一些住劏房家庭,在夏天的時候沒有冷氣,家中能活動的空間很少,居住的環境很惡劣,我們所能做的不多,但希望借著探訪,讓他們了解到,有人知道及關心他們的需要。」

對於教會未來的發展,陳偉民期望可以聘請全職社工幫助社區有需要的人,讓社區每一個生命都充滿著喜樂、平安,在地上實踐基督耶穌的愛。

基督教主恩會創立於1997年9月,30名會友發展至今逾1000人教會,近年著重社區服務,成為一間傳福音、服事社區的教會。
主恩會多年嚟同小三娛樂圈及其同伙教會有勾結已非新鮮事~ 只係無人爆出嚟~ 條主任牧師臭寸到爆成日高高在上~成L日係台上演說喧嘩~ 咪咁臭寸啊你~! 臭牧陳偉民及其下一眾打為及霸王黃建鐘~ 快L啲落地獄見你老豆老母喇~! 仲有! 一家要抽出係主恩會入面嘅打手出嚟~ 正一仆街打靶仔~!
高級模式 | 發新話題
換一個