返回列表 回覆 發帖

自己心中的王國誰主宰?

事實證明衰僕決定係英明嘅!
貴人從事有政治風險活動,若果錢擺入銀行,戶口隨時被凍結!
衰僕考慮周全,故用手巾仔包住袋穩好過。

耶穌完全怪錯好人。
Don't know where God is but the Devil is in the details
就算解封都嚇到鼻哥窿冇肉。而且解都解唔曬,解完又可以再封。
所以耶穌作比喻完全離地閉門造車。我冇話錯佢啦卦?
Don't know where God is but the Devil is in the details
連教會聽咗耶穌比喻入錢落銀行,而家搞到雞毛鴨血。
好鄰舍北區教會透過其社交媒體Facebook專頁表示,教會的滙豐銀行戶口無故被凍結

「連本帶利取出來?  」一巴二巴刮落耶穌塊面。

主耶穌話: 雪雪好L痛,唔該唔好打面,仲要靠佢揾食
事實證明衰僕決定係英明嘅!
貴人從事有政治風險活動,若果錢擺入銀行,戶口隨時被凍結!
衰僕考慮周全,故 ...
【谢谢老大】沙文 發表於 2020/12/7 02:51
那些人【潮{州}语发音】
低能死

抵能死
(罪有应得,应负责任不能怪人)
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
連教會聽咗耶穌比喻入錢落銀行,而家搞到雞毛鴨血。

「連本帶利取出來?  」一巴二巴刮落耶穌塊面。:勾拳
...
主耶穌話: 雪雪好L痛,唔該唔好打面,仲要靠佢揾食

沙文 發表於 2020/12/9 07:48
so,就打余茂春代
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
那些人【潮{州}语发音】
低能死

抵能死
(罪有应得,应负责任,不能怪人) ...
上流寄生族 發表於 2020/12/9 14:11
自己选择

自己负责!!!
主耶穌畀黑警一巴二巴咁刮,連我都有一點心痛。
兩位,您地忍心冷眼旁觀咩?
沙文 發表於 2020/12/11 00:02

摑一、兩巴濕濕碎咯,唔使戥佢肉痛。釘十架够慘嘞啩﹖佢重可以「復活升天」,越對佢嚴厲,佢就越快活。
唔係啦觀兄,影響我睡眠素質,好L慘。

主耶穌琴睌托夢畀我,喊住同我講話佢畀人刮到好L痛, 叫我問兩個版內宗徒「有咩辦法幫手搞返掂呢個銀行問題,點解佢地完全唔理主……嗚嗚嗚,做救主做到我咁丟架真折墮……」

嚇到我扎醒,成身標冷汗嚇醒埋我老婆,索濕咗好多條毛巾,以為我流淡汗
佢重響街邊揸緊兜乞食,應該唔會有銀行問題啩﹖唔通佢暪稅﹖快啲叫稅局查下佢咯。
兩位,您地忍心冷眼旁觀咩? ...
沙文 發表於 2020/12/11 00:02

黑警?你係黑暴兼離教臥底基督徒?

打老人焼老人你有份?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
唔係啦觀兄,影響我睡眠素質,好L慘。

主耶穌琴睌托夢畀我,喊住同我講話佢畀人刮到好L痛, 叫我問兩個版內 ...
沙文 發表於 2020/12/11 17:38

睇聖經唔係個個睇得明嘅,比喻亦都唔係個個都識聽嘅,唔怪得你哋成日話聖經有好多矛盾,耶穌呢句說話你就應該聽得明喇:
「你們不要在地上為自己積蓄財寶,因為在地上有蟲蛀,有銹蝕,在地上也有賊挖洞偷竊;但該在天上為自己積蓄財寶,因為那裡沒有蟲蛀,沒有銹蝕,那裡也沒有賊挖洞偷竊。」(瑪6:19-20)
而家之唔係俾啲賊偷咗錢囉。
其實耶穌一早都知道你哋唔明白個喇,因為佢同門徒講過:「因為天國的奧妙,是給你們知道,並不是給他們知道。因為凡有的,還要給他,使他富足;但是,凡沒有的,連他所有的,也要由他奪去。為此,我用比喻對他們講話,是因為他們看,卻看不見;聽,卻聽不見,也不了解;這樣為他們正應驗了依撒意亞的預言,說:『你們聽是聽,但不了解;看是看,但不明白,因為這百姓的心遲鈍了,耳朵難以聽見;他們閉了眼睛,免得眼睛看見,耳朵聽見,心裡了解而轉變,而要我醫好他們。』但你們的眼睛有福,因為看得見;你們的耳朵有福,因為聽得見。我實在告訴你們:有許多先知和義人,想看你們所看見的,而沒有看到;想聽你們所聽見的,而沒有聽到。」
耶穌仲解釋咗你哋牛皮燈籠嘅原因添:「那麼,你們聽這撒種者的比喻罷!凡聽天國的話,而不了解的,那惡者就來把撒在他心裡的奪去:這是指那撒在路旁的。……」
唔阻你同你啲師弟格三星嘞,不過建議你唔好咁重手,我睇到你有個師弟同你反左面,佢以前咁崇拜你,你咪讓下賽囉,佢仲要用你做生招牌去香討拉客假嘛。
你們不要在地上為自己積蓄財寶,因為在地上有蟲蛀,有銹蝕,在地上也有賊挖洞偷竊
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/12 10:18

梵蒂岡就唔聽「上主」話嘞,佢哋就將所有財寶收響銀行、夾萬。你又有冇將錢財放響銀行﹖
睇聖經唔係個個睇得明嘅,比喻亦都唔係個個都識聽嘅

「聖」經話唔明白嘅去相信,就係「有福」。難怪基督徒個個都有福,福頭個福!
凡沒有的,連他所有的,也要由他奪去

個窮寡婦就慘咯,本來就窮到燶,移鼠就好嘢嘞,連佢兩個斗零都攞埋。
回覆 130# 旁觀者
覌兄您唔做算命先生嘥咗您。
琴晚佢又再報夢畀我,原來佢真係畀老竇趕出來做咗乞兒仔,如果搞唔掂銀行問題,仲諗住廢太子。
主耶穌話佢都好L後悔當年唔識嘢亂鳩咁作比喻,而家連佢都做埋衰僕,唔開account.

佢继續囈我同兩位宗徒講,叫佢地幫幫手搞掂。

我都唔敢應承佢,我話佢兩位平日牙斬斬,一到我提出佢地解決唔到嘅信仰問題,就只係話我點點點唔明,自己做您代言人卻一點實幹的解決方案都拿不出來。我盡下人事咖咋,冇把握咖。
官職與現金不相稱喎
ICAC 使唔使開個快勞?
官職與現金不相稱喎
ICAC 使唔使開個快勞?
beebeechan 發表於 2020/12/13 22:53

全球第二最貴國家地區官員喎,點會唔相稱呀?
我睇到你有個師弟同你反左面,佢以前咁崇拜你,你咪讓下賽囉,佢仲要用你做生招牌去香討拉客假嘛。
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/11 18:18

佢扮下嘢啫, 唔係真係向祖国交心。
净睇佢一直摒棄国務院頒行的正式中国文字就知啦
回覆 137# beebeechan

兩位好似唔知ICAC管吾到佢?
為何防賄條例不能涵蓋行政長官?

佢做衰僕但管到一座城, 所以天主㷫L过火屎, 聖经冇L晒威信
高級模式 | 發新話題
換一個