返回列表 回覆 發帖

[發問] 點解離教者咁少既?

抵抗邪教。何惧之有?
上流寄生族 發表於 2020/11/22 16:35

可懼之處,就是你抗得好很白痴
抱歉。至少根据香港法律,說髒話不算犯罪。
上流寄生族 發表於 2020/11/22 16:37

唔識野亂膠翕!

「公眾地方行為不檢」的《公安條例》第 17B 條「公眾地方內擾亂秩序行為」罪:

(1) 任何人在為某事情而召開的公眾聚集中作出擾亂秩序行為,或煽惑他人作出此種行為,以阻止處理該事情,即屬犯罪,一經定罪,可處第 2 級罰款及監禁 12 個月

(2) 任何人在公眾地方作出喧嘩或擾亂秩序的行為,或使用恐嚇性、辱罵性或侮辱性的言詞,或派發或展示任何載有此等言詞的文稿,意圖激使他人破壞社會安寧,或其上述行為相當可能會導致社會安寧破壞,即屬犯罪,一經定罪,可處第 2 級罰款及監禁 12 個月。
回覆  beebeechan

如果髒話係自己作為助語詞形式而唔係要黎辱罵他人呢? ...
抽刀斷水 發表於 2020/11/23 00:21

咁即係打飛機同強姦既分別哩
-.-夠鐘食藥,一切都係幻覺黎姐,嚇你唔倒既。
剎華 發表於 2020/11/22 16:44

那兩隻癲狗, 無得醫㗎哩
食藥都係嘥錢
呢排冇乜人返教堂,神父唯有打飛機度日
沙文 發表於 2020/11/23 01:19

你會唔會網上直播你打飛機?
即係恐佈片咁嗟,又要驚又要睇
沙文 發表於 2020/11/23 02:03

又時又唔到你可以睇唔到既,
礫礫在目

有辦睇㗎
那魔请狗问候你耶稣个老墓【没任何粗言秽语】如何才不是抗得白痴
上流寄生族 發表於 2020/11/23 02:08

有病你治病,你别找我啊,我又不是獸醫。
撞咗有燕梳就冇有怕。highway有鬼影飄下飄下先係恐佈片,
沙文 發表於 2020/11/23 02:15

人不犯鬼, 鬼不犯人。
呢個仲得人驚:
佢會另你變鬼
「離教者之家」的貼子是給有理性、有良知的離教者看的,不是給有精神病的極毒教徒、天誅教徒看的,給 ...
旁觀者 發表於 2020/11/23 22:19

怪不知近排咁靜哩,
原來「有理性、有良知的」都走很哂
高級模式 | 發新話題
換一個