返回列表 回覆 發帖

令人戰慄的聖經裡面

罗素都話其實佛教係流嘅喎
Buddhism does not really purpose the truth; it appeals to sentiment and, ultimately, tries to persuade people to believe its doctrines which are based on subjective assumptions not objective evidence."
Don't know where God is but the Devil is in the details
.多种宗教中,我所赞成的是佛教。历史上所有宗教中我对佛教最具好感
leefeng 發表於 2020/12/14 06:15

比你祖祖祖祖祖父更你老祖的唐朝韓愈,一早就話佛教係信唔過既。
回覆  leefeng

佢話痳痳地 ju喎
    But I cannot say Buddhism is positively good, nor would I wish t ...
沙文 發表於 2020/12/14 06:15

冇所谓啦,反正我又未信,你袋住先啦!
唔通你开始驚:死啦,咁多人反耶稣,真係好打有限咯?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
比你祖祖祖祖祖父更你老祖的唐朝韓愈,一早就話佛教係信唔過既。
beebeechan 發表於 2020/12/14 06:27

一个咁大把?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
你又捉錯用神,又無知扮专家啦?

我只否定基督教的信仰。不要混淆视听!
Georges Lemaître 的物理科 ...
leefeng 發表於 2020/12/14 02:43

你成篇野就係到玩名人效應,搵班名人嚟掹車邊。

一時話唔好信埋啲洋人野基督教,數典忘乜宗。。
睇你,就班埋成班「鬼佬」來促銷喎
回覆 64# leefeng
有第个嘅, 費L事教識您
罗素都話其實佛教係流嘅喎
Buddhism does not really purpose the truth; it appeals to sentiment and, ul ...
沙文 發表於 2020/12/14 06:26

都係果句,等边日我信,自会find out啰,你顧惦你自己件假貨耶稣吧啦!

.
回覆  leefeng
有第个嘅, 費L事教識您
沙文 發表於 2020/12/14 06:30

唔L使你教,卧底基督教徒講既野千祈咪信!!!

.

或者边日您信, 自会find out原來耶稣先係堅呢
世事嘅嘢好难講
Don't know where God is but the Devil is in the details
一个咁大把?

.
leefeng 2020/12/14 06:28 提交

made in china 㗎喎
唔L使你教,卧底基督教徒講既野千祈咪信!!!

.
leefeng 2020/12/14 06:34 提交

唔使你信,只望你反基反得有點水準,唔好咁狠膠
你成篇野就係到玩名人效應,搵班名人嚟掹車邊。

一時話唔好信埋啲洋人野基督教,數典忘乜宗。。
睇你, ...
beebeechan 發表於 2020/12/13 14:29

屌,佢成篇至少有80%係自己痾出來
而且, 羅素唔多識日本史, 佛教暴力一樣有
https://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Mount_Hiei

呢個萬能插乜都插到: 英式方腳,圓腳, 兩扁腳兩圓腳, 大陸斜腳印度腳都插得

leefeng 又係個萬能插, 天主教徒插佢,佛徒插佢,無神論插佢,離教者又插

千夫所插!
beebeechan 發表於 2020/12/14 06:40

最大既問題係leefeng 唔知佢係玉皇大帝第九個孫
唔知罗素知吾知, 第九個孫崇洋媚外一定唔知中华民族血海深仇
https://kknews.cc/history/an4abjg.html
呢個萬能插乜都插到: 英式方腳,圓腳, 兩扁腳兩圓腳, 大陸斜腳印度腳都插得

leefeng 又係個萬能插, 天主 ...
beebeechan 發表於 2020/12/13 15:20

好似冇north america type A

beebeechan 發表於 2020/12/14 06:40

你基督教咁有水準,就唔会有咁多反基出现啦!你一样狠膠!

.
屌,佢成篇至少有80%係自己痾出來
而且, 羅素唔多識日本史, 佛教暴力一樣有
https://en.wikipedia.org/wiki ...
沙文 發表於 2020/12/14 06:42

狐狸尾巴越露越長,唔怪之得趕晒离教的【貴客】!

.

leefeng 又係個萬能插, 天主 ...
beebeechan 發表於 2020/12/14 07:20

嘩,咁我咪係神囉,你真够硬狠膠咧!

.
回覆 77# leefeng
都唔多。我識嘅佛教徒連和尚寺住持個個唔反基
高級模式 | 發新話題
換一個