返回列表 回覆 發帖

令人戰慄的聖經裡面

其實啲人話聖經中有金句可參考,可以叫埋佢參考埋不同佛經、可蘭經、道德經、孔子孟子莊子老子……裡面都好多金句好有道理架呢~
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
回覆 15# 沙文

溝淡個含金量之嘛。度度都有金句,連睇份報紙都好多insights,做乜一定要睇聖經喎。
回覆  抽刀斷水
父老輩遺訓, 造次必於是,顛沛必於是《諫逐客書》:“泰山不讓土壤,故能成其大;河海不擇 ...
沙文 發表於 2020/12/11 20:35

處處有金,處處無金,以無法為有法,以無限為有限。

回覆  抽刀斷水

您有冇覺得龍哥講英文很有中文味? 佢香港accent不算重, 但係就用中文嘅tone講英文. 例如  ...
沙文 2020/12/12 02:36 提交

佢啲香港話其實都怪怪地,有人寫篇論文研究添:
http://hub.hku.hk/handle/10722/261706
其他人睇唔睇的確no big deal. 但係您同埋真正關心離教者的版民要睇聖經就責無旁貸,不可推諉。

本網的偉 ...
沙文 2020/12/12 17:59 提交

要吸毒先知道毒品有害咩
回覆 37# 沙文

哦,咁需要時search一下咪得囉。
黃花處女教人如何達到高潮 ,潮吹。。。。又會服人嗎?
beebeechan 發表於 2020/12/13 21:55

加滕鷹係唔駛自己有潮吹既。
唔輸深度都輸廣度啦。
反之,若果potential離教姐見到您對聖經的認識,不論深度、廣度都叻過牧師神父,咁就 ...
沙文 2020/12/13 23:21 提交

人地神父有教會包食包住,梗係可以全身投入啦,我呢仲要四圍張羅五斗米架。

除非呢個網既網友養起我,等我可以買下私人飛機之類,咁你叫我背咗本經都可以既。
本網都有募捐link,網友唔捐錢養起您,或者就係因为認為您未夠班呢?

不如頒行new 版規,留言要收費,可大 ...
沙文 發表於 2020/12/23 14:24

嗱,咪話我唔聽你支笛,暫時我就唔放咁多料入去,試下水溫先,如果你想終生免費,麻煩搵啲人黎試下畀下錢,等我睇下係咪真係可以收到:

https://www.patreon.com/exchristian
高級模式 | 發新話題
換一個