返回列表 回覆 發帖

令人戰慄的聖經裡面

你呢啲心態,同班佛佬殺人時既思維一忍樣。。。
"係你班友抵忍死。。。。。",唔係我殘忍 ...
beebeechan 發表於 2020/12/15 02:41

你當然係爭住你 d 巴打架,扮同情?可能你既內心深處,覺得羅興亞人殺緬甸人殺得好咧?
不過唔使高興住,終有一日,你地兩巴打爭產爭第一,互片互殺,中世紀都曾經試過啦!
基督教徒:"係你班衣撕爛友抵忍死。。。。。",唔係我殘忍 ...
衣撕爛教徒:"係你班基督教友抵忍死。。。。。",唔係我殘忍 ...

咁,可能就天下太平了!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
你寫完呢一帖後, 
係咪好理解當年以色列人為何要消滅迦南一些部族咁呢?
你以後唔好亂話人殘忍哩喎。。 ...
beebeechan 發表於 2020/12/15 02:44

理解,當然理解,你依家就是正在高興當年以色列人消滅迦南那些部族係啱既,對嗎?
以你既羅汁,緬甸人應該學以色列人咁消滅羅興亞人,對嗎?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
你貼呢啲, 我打個比喻:
小學雞係數學教授面前話: 我識背九因歌, 幾叻! 你曉唔曉先! ...
beebeechan 發表於 2020/12/15 03:03

你估下咧!

.

RE: 令人戰慄的聖經裡面

各位觀眾您哋知唔知, 版友最仰慕的大哲學家羅素嘅motto係边句?
佢阿嫲送畀佢Exo 23:2聖經金句

嗱, 大哲學 ...
沙文 發表於 2020/12/16 03:12

摷下你阿嫲阿爺或阿爺的阿爺係信乜教,点解你又信耶稣嘅?
你有冇自己查下三代,先起咗你自己個底先得咁呢?
如果你证明咗你阿嫲阿爺或阿爺的阿爺係信孫悟空或济公,你打算点做?讲黎听下!

.
再講,「聖」經時代,妖徒只佔少數,到咗羅素(女麻)(女麻)同羅素時,情況大不相同,羅素周圍都係妖徒,羅素話唔怕做少數,同佢「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的」睇法前後一致。
旁觀者 發表於 2020/12/18 01:12

「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的」,無一例外。

.
你講嘢唔合羅汁又一例證
“大多都是” -- 即係並非全部
同“無一例外”明顯有矛盾

大哲學家嘅偉大人格, ...
沙文 發表於 2020/12/21 01:28

大哲學家起初以為真是「聖經金句」,細細個被呃到陀陀擰,但當年紀大學識高之後就知道呢d所謂「聖經金句」全部都是BS!
好人自會是好人,出於「污泥/聖經」而不染。
至於壞人一接觸「聖/性經」就會原形畢露,狐狸尾巴越伸越長!

.
No la, 大哲學家自己認金句指導其日後偉大人格"this text led me in later life to be not afraid of belon ...
沙文 發表於 2020/12/21 01:48

唉,咁都睇唔到個中之精要?
罗素睇見一本咁既「垃圾」,羅素嫲嫲都當宝?
證明呢個世界真係冇乜野系值得罗素afraid的囉!

.
個中之精要is "this text led me in later life."
沙文 發表於 2020/12/21 03:37

已經寫得好清楚啦!咁都唔明?真水皮!
                                                      " this text led me 反基督教  in later life."

.
高級模式 | 發新話題
換一個