返回列表 回覆 發帖

世界真的會和平嗎?

想要利息?粗口,問侯你冚家?邊種?我可以滿足你!

.
leefeng 發表於 2021/1/4 07:58

呢款, 你有無得供應
我發覺呢個lee瘋狗只係追住【逃出】嚟咬,
唔敢惹我咁嘅??
beebeechan 發表於 2021/1/4 04:51

佢心口貼背脊噉喺离教、香討兩個網站跟住我嘩嘩嘩鬧個不停,我真係多謝佢都嚟唔切,因為佢嘅詛咒同謾駡有兩個功效:
1)佢令到想離教嘅刹華產生以下嘅覺悟,救返刹華嘅靈魂:
「但這裡真的很恐怖哦~~離教後就變成這樣,倒不如繼續信,起碼聖經教人做好人。
這兒很可怕~~他們的內心充滿怨毒、憤恨、妒嫉、傲慢……媽媽教我要做一個心地善良的人,不要像他們,他們的心蒙了脂油,耳朵閉著,眼不能見,恐怕明白了,回轉過來,主會醫治他們,我說的話有假嗎?我不是在香討那邊誠誠實實地承認我信有神嗎?怎麼這些人要逼迫我,哀哉!主啊,請不要責備他們~~~等到你的審判來到,或許他們會相信眼見的事情啊,求你寬容他們吧。我不會再來這兒了,因這兒不是我該來的地方,這裡充滿著各種邪情私慾,他們的心地昏昧,行可恥的事,主啊,願你常與我同在,使我不至陷入網羅中,從他們中分別出來,願天父的慈愛,耶穌基督的恩典,和聖靈的感動,常與我和這些不信的人同在,從今時直到永永遠遠,以上祈禱交託,是奉全人類的救主耶穌基督的得勝名字祈求,啊們。」
leefeng對我嘅詛咒就係為我喺本網《究竟基督徒與反基督信仰者是一種什麼關係?》https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=13495&highlight=呢篇貼文做見證,而我呢邊貼文又係為天主做見證,噉即係佢同我都係一齊喺度以同事嘅身份攜手光榮緊天主。
2)耶穌講過:「幾時人為了我而辱罵迫害你們,捏造一切壞話毀謗你們,你們是有福的。你們歡喜踴躍罷!因為你們在天上的賞報是豐厚的,因為在你們以前的先知,人也曾這樣迫害過他們。」(瑪5:11-12)
leefeng咁幫我,我每次聽到佢鬧我就真係非常之歡喜雀躍。如果你覺得唔夠我福利多因而失落,噉你就要自我反省下啦。
呢款, 你有無得供應
beebeechan 發表於 2021/1/4 09:11

乜基督教會裏唔係有大把「自由西」咩   ?点解要四圍問?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
靚,
係青 + 見
青, 係未熟咁解,
未成熟就拎出嚟見人....
係咪指你腦筍都未生埋就出嚟行咁解 ...
beebeechan 發表於 2021/1/4 08:17

你承認我後生過你,青靚白淨過你?
交手咁耐,究竟邊個才是腦筍都未生埋呢? ?就要問下其他人囉!

你又係度洩漏你自己係奢英啦?
小心逃出魔幻紀又批評你人老咗個腦筋比較難轉彎,有老人癡呆症認知障礙症呢啲病唧!
你又衰妬忌人地逃出魔幻紀福利多因而失落,難怪逃出魔幻紀要教精你【噉你就要自我反省下啦】,快d多謝人地啦,耆英!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
你承認我後生過你,青靚白淨過你?
交手咁耐,究竟邊個才是腦筍都未生埋呢? ?就要問下其他人囉!

你 ...
leefeng 發表於 2021/1/4 11:34

雖無鳩無鏟,仍是文臭萬年
喺香討經常有基督徒或者其他對對基督道理有興趣嘅人向我提出問題,我都會好耐心咁答佢哋;但係對於嗰啲搭訕嘅尋釁滋事侮辱謾駡式發言我一概無視。再者,我每日嘅生活除咗食飯訓覺去廁所呢啲生理項目之外,仲有好多有意義嘅正經嘢做,唔會好似你噉成日噃蛋噉噃住喺離教同香討揾人嗌交,其實你咁玻璃心又成日詛咒人撩交嗌真係好矛盾。如果淨係講討論區呢個範疇,我活動嘅討論區從幾個人到幾萬人都有,我當然會揀啲有意義嘅人同領域去討論,以令相方都有所提昇。
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/3 14:55

你邊日離教,就冇人啫住你啦,努力啦!
我地都係做緊D好有意義既事,將基督教的邪惡同虛偽向你呢類既迷途羊牯,好有耐心咁答你哋,當然間中都要鞭策下,或者摑兩巴之類係少不免,一講到耶穌係假既,你就會發狂,玻璃心碎了一地!

睇黎你揀錯信仰,脆脆地,離教做番個正常人,唔好再傳邪教害人地啲仔女啦,會好折墮架!
你拼命為性侵教做廣告,一個無知少年男女被性侵,你一樣有份害人,我鬆你兩踭,係救咗你,記得要感恩戴德多謝我們離教和香討所有反基啦!

.
雖無鳩無鏟,仍是文臭萬年
beebeechan 發表於 2021/1/4 11:35

講緊你自己?乜咁自卑呀? !不過有覺悟之心,重有得救!

.
逃出魔幻紀真係唔尊重其他宗教喎,BB疹都係。佛教、印度教及道教都比Christianity更好。基督徒真的太驕傲啦!
我不主張宗教同源論,但我主張條條大路通羅馬。因為所有宗教都是導人向善。
近來講開「老粉紅小粉紅」話題,咁啱發現呢個youtuber又講粉紅話題,發覺佢對粉紅嘅觀察同我非常相似,啲粉紅對呢個youtuber嘅判斷,就好似離教入邊嘅粉紅對我同埋對討論區其他網友嘅判斷一樣,包括年齡職業基本狀況等等,冇一次估得啱。因為覺得非常有趣所以分享俾大家參考下,等我自己唔使嘥咁多口水去解釋:https://youtu.be/-RBdgPK7pTs
要旁觀者條擂漿棍通一通
beebeechan 發表於 2021/1/4 04:57

爺爺支擂漿棍,係專門用來提送鬼徒屁眼玩嘅,你唔知咩﹖
就寧可去報名慕道班咋
beebeechan 發表於 2021/1/4 05:06

泊埋去嘅,確係慕道(陰道、穀道)班。
這兒很可怕~~他們的內心充滿怨毒、憤恨、妒嫉、傲慢
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/4 09:14

有什麼地方比天主教/基督教內更充滿充滿怨毒、憤恨、妒嫉、傲慢、殘暴、血腥、罪惡呢﹖
如果你覺得唔夠我福利多因而失落
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/4 09:14

伊斯蘭教能提供廿多名處女,你天誅教够人福利多咩﹖
有什麼地方比天主教/基督教內更充滿充滿怨毒、憤恨、妒嫉、傲慢、呢﹖ ...
旁觀者 發表於 2021/1/5 01:38

呢到已經有三件: 一隻瘋狗, 一條虫, 一碌棍
個個都好似90幾歲人嘅思維邏輯噉,冇辦法講得佢明
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/2 19:12

移鼠教你有問借貸的不可推辭、有叩門的就要開門、殺死父母兄弟姊妹子女和自殺,你有明牠講咩﹖
移鼠教你有問借貸的不可推辭、有叩門的就要開門、殺死父母兄弟姊妹子女和自殺,你有明牠講咩﹖ ...
旁觀者 發表於 2021/1/5 01:45

有經你唔睇, 知一就老吹九!

隨手執幾節有關借貸的經文:

出谷紀 22:24
如果你借錢給我的一個百姓,即你中間的一個窮人,你對他不可像放債的人,向他取利。

申命紀 23:20
借給你兄弟銀錢、食物,或任何能生利之物,你不可取利。
21對外方人你可取利,對你兄弟卻不可取利
(你亞哥, 細佬問你借幾千一萬應應急, 你都話要利息? 你好人渣囉!)

肋未紀 25:35
如果你的兄弟貧窮,無力向你還債,你應像待外方人或旅客一樣扶持他,叫他能與你一起生活。
36不應向他索取利息或重利,但應敬畏你的天主,讓他與你一起生活,如你的兄弟。
37借給他銀錢,不可取利息;借給他糧食,不可索重利。

你又唔係我兄弟, 又唔係貧窮
你借錢去旅遊, 買屋. 買車, 叫雞, 賭, 炒股?......

「問借貸的不可推辭」
一定唔會推辭...
計息之嘛, 即日起釘添哩!
你班友咁忍樣既水平, 點反到基!
俾基玩就真
你班友咁忍樣既水平, 點反到基!
俾基玩就真
beebeechan 發表於 2021/1/5 02:36

一本白痴故事書<性經>,根本不需要反基浪費時間去逐隻字批判!
只要看基督教做過乜野;例如性侵,強姦,死淫賤,白痴Covid共用一個性杯食性餅,就知道基督邪教培訓出什麼素質的教徒!

近來講開「老粉紅小粉紅」話題,咁啱發現呢個youtuber又講粉紅話題,發覺佢對粉紅嘅觀察同我非常相似,啲粉 ...
【谢谢先生】逃出魔幻紀 發表於 2021/1/4 12:41
Thanksgiving to 先生!I love it!
恭喜发财

恭喜法财
https://818ps.com/pic/2569033.html
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
高級模式 | 發新話題
換一個