返回列表 回覆 發帖

求觀音最為第一

地藏菩薩既誓言,其實相當於我講:「一日仲有至少一個基督徒,我都唔會執咗離教者之家」,都唔代表我要去游說教徒離教架喎。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
俾你吹脹。靈唔靈同共業有關,唔可以怪觀音。

我係咁睇咁解,信不信由你。

好似諸葛武候乩文都話一百年內 ...
哈佛專家 發表於 2021/1/17 20:47

五星旗!
五星燦爛文明國。此時國恥一齊消。四海昇平多吉兆。

三教聖人同住世:中国的三教是佛道儒。

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
以佛教standard,樹唔係有情眾生,鬧L死棵樹都唔箅黑心。
沙文 發表於 2021/1/18 05:33

一個鬧L死棵樹都唔黑心既耶穌,殺L曬異見者都唔黑心既基督教,出賣自己國家都唔黑心既華人基督教徒,政見唔同打殺老人家都唔黑心既基督教徒,洗咗腦「罵/打/殺/出賣/歪理」都唔黑心既基督教徒: 什麼教出什麼貨!

一個只有私利為了一個邪教,可以妄顧人命道德仁愛敬老尊賢的歪理邪說:什麼教出什麼貨!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
佢唔係唔志在成佛,佢都介意成唔成嘅。否刞佢就話「地獄空曬,都唔成佛。」不過佢發誓最後一個成佛。咁有幾 ...
沙文 發表於 2021/1/18 04:19

佛教的【地獄不空,誓不成佛】比较基督教的【你不信我,打你落地獄】,如何?

.
被人利用攪自己中國,到時變番八國聯軍,
中國日日俾人打瓜分,基督教在中國也文也武,你唔服就鬧L死你都唔算黑心,你出聲就打L死你都唔算黑心,
見到殖民帝國統治者要順服,躹躬,你唔服就槍斃你,怎樣,喜歡這些日子嗎?

.
五星旗!
五星燦爛文明國。此時國恥一齊消。四海昇平多吉兆。

leefeng 發表於 2021/1/18 10:06

五星旗上5角星, 係基督教symbol, 代表基督5傷口
https://www.wikiwand.com/en/Pentagram

貴國尊重基督教, 用來做國旗, 共沐主恩, 表面上佛道儒共, 真實信仰秘密在國旗上

貴國尊重基督教, 用來做國旗, 共沐主恩, 表面上佛道儒 ...
沙文 發表於 2021/1/21 01:11

慢慢自我陶醉吧!
不過…原來耶穌有一個傷口在陽具上?
難怪教徒個個……女教徒小心囉!睇實你老婆喇。

貴國尊重基督教, 用來做國旗, 共沐主恩, 表面上佛道儒 ...
沙文 發表於 2021/1/21 01:11

你個主死都死得衰過人,真係做鬼都唔靈,對不?

.
回覆 28# leefeng

佛陀死後,䆁迦一族冚包散, 散到貼地。
猶太佬就旺場
出品世界馳名
回覆  leefeng

佛陀死後,䆁迦一族冚包散, 散到貼地。
猶太佬就旺場
出品世界馳名
...
沙文 發表於 2021/1/21 02:28

你老豆係猶太佬?呵呵,失覺曬!賣國賊舔猶太佬屁股的確係會極快上天堂,唔使拎籌,唔阻你

.
你老豆係䆁迦啹喀佬?呵呵,失覺曬!唔阻你全族冚家產
Don't know where God is but the Devil is in the details
你老豆係䆁迦啹喀佬?呵呵,失覺曬!唔阻你全族冚家產
沙文 發表於 2021/1/21 03:41

近來香港全族冚家產係邊種人?心照啦!

你一樣全族冚家產快樂!

.

.
冚唔曬,走甩好L多啦貴国真係仁政,方便人移民, 唔怪之得係移民出口大国
Don't know where God is but the Devil is in the details
冚唔曬,走甩好L多啦貴国真係仁政,方便人移民, 唔怪之得係移民出口大国
沙文 發表於 2021/1/21 05:17

貴國的確真係仁政,否則在文化大革命中沙族已經全族冚家產快樂了咯,還可以在此吹牛乎?

.
沙文 發表於 2021/1/21 05:17

如果係耶穌,估下沙族有冇得移民吖嗱? ?結局一定係:滅盡沙族他們所有的,不可憐惜他們,將男女,孩童,吃奶的,並牛,羊,駱駝,和驢盡行殺死。
所以沙族還有你呢件<移民>可以在此口up up,應該感恩貴國
做人如果唔飲水思源,是否衰過禽獸呢?

如此說來,貴國賜你生命,賜你移民,你應該感恩圖報吖!對不?

.  
回覆 34# leefeng

梗係, 貴国連国旗都要基督5星,仁到冇人有
回覆  leefeng

梗係, 貴国連国旗都要基督5星,仁到冇人有
沙文 發表於 2021/1/21 07:46

基督5星?又發夢?
越来越縮啦,呑了太多基督5蟲吧?

基督5蟲:白痴蟲,愚蟲,淫蟲,懶蟲,屎蟲!

.
5角星就梗係西洋基督。您有冇見過貴國圖騰有五角星?您就發夢
5角星就梗係西洋基督。您有冇見過貴國圖騰有五角星?您就發夢
沙文 發表於 2021/1/21 11:25

唉!又縮了一縮!
住係井底咁耐,完全與時代脫曬節啦,又錯一次

初期基督教會亦有用五角星代表耶穌的五個傷口,但現在則多代表異教徒和撒但崇拜者。

幾時切?

.
係切都您先。見得少, 又話成日搭高鉄四去,現在教堂五角星都有大L把

another example of 唔識嘢, 若要pentagram代表魔鬼, 就要調轉佢來畫, 叫做Sigil of Baphomet. 將国旗調轉就掂.

高級模式 | 發新話題
換一個