返回列表 回覆 發帖

只有中國才做得到的工程

包埋呢個工程
既然去到柏林, 歐洲既高鐵軌距都係1435cm, 電壓25kV 50Hz運作,
咁即係可以去埋巴黎, 過埋海去倫敦都得.....
點解淨係去到柏林呢?
至於點解從北京只去到柏林呢?自己在地圖看一看吧! !咪下下問人等人餵吖!
leefeng 發表於 2021/1/7 02:07

講咁L多原來都係唔L識答
...
咪下下問人等人餵吖!
leefeng 發表於 2021/1/7 02:07

你無奶油, 當然餵唔到人哩
高鐵係環保啲既:

假如配合埋國情,國內飛機好多時都會遇到「空管」,滯留飛機又或者只能在空中盤 ...
抽刀斷水 發表於 2021/1/17 21:47

這說明空中交通發展步伐快, 超過機埸能負荷, 所以要有高管, 是等...等....等有位
不就是人喜歡坐飛機多過搭高鐵囉
回覆  leefeng

"美国现在建造的“福特级”航母,造价高达130亿美元,而我国最新的航母“山东舰”造价根 ...
沙文 發表於 2021/1/21 07:53

回覆  leefeng

"美国现在建造的“福特级”航母,造价高达130亿美元,而我国最新的航母“山东舰”造价根 ...
沙文 發表於 2021/1/21 07:53

買大陸貨, 新既時候, 看上去就同其他名牌差唔多, 平, 靚.....都具備了。
但用得無幾耐就...............窩可! (正....就欠奉矣)

唔知啲航母襟唔襟打
靚都唔講得。
大6航母用ski-jump deck, 只可ski jump起飛. 战机載重量少, fair兩嘢就玩完, 不但ammo少, fue ...
沙文 發表於 2021/1/24 01:13

睇落......大6母...非常之唔砌得,
用嚟洽細路就得
不但隻揪唔夠人揪,群毆就更痾拔甩。
國産呢種有ramp航母,每次只可起一架機,要排隊起飛。

美帝起曬全隊F-18, 貴國的J15仲喺度排緊隊起飛。

沙文 發表於 2021/1/25 03:28

中國航母上的水兵唯有落力打飛機
其實,用垂直起降戰機就唔駛咁煩,不過大6冇。
沙文 發表於 2021/1/25 08:17

垂直起降戰機, 空戰時速度慢, 戴彈量少.........(重一濟起飛時難離地)
洽地面部隊就可以,
機對機隻揪就唔係過皮
回覆  beebeechan

冇所謂㺪?反正大6陸嘢都係攞黎睇下貪得意啫
沙文 發表於 2021/1/25 08:51

要嚟哄下啲無知國民, 以為國家已經好強大...........

當年滿清既北洋水師, 夠係遠東最強既艦隊嚟哩
點知就俾日本仔一舖清袋
又唔好太睇小佢。大陸坦克連炮都駛開,又真係車得死人咖
沙文 發表於 2021/1/25 09:39

用嚟車死人就買部三手車都得哩
高級模式 | 發新話題
換一個