返回列表 回覆 發帖

耶穌閃電22連鞭絕技

回覆  旁觀者
基本上就證明左我以前話共產黨失信嘅論點㗎啦
jimmychauck 發表於 2024/4/21 02:04

要講失信,你祖宗耶穌就認第一冇人敢認第二︰
妖徒永遠不見死;
妖徒永不饑渴;
妖徒可以移山倒海;
妖徒要乜有乜;
妖徒唔怕食毒藥;
妖徒天下無敵;
妖徒唔怕踩蠍子同蛇;
妖徒可以講外邦語……
    你試下係唔係﹖
回覆  leefeng
打砸燒殺、摧毀別人、摧毀國家、摧毀社會秩序,喺共產黨破四舊立四新面前,我代表基督教甘拜下風。
jimmychauck 發表於 2024/4/20 00:21

羅馬歷史學家蘇埃托尼烏斯:
    「基督徒是這樣一種人:他們對一種新的罪惡而又盲目的崇拜產生了癖好。」《宗教的歷史・基督教・早期基督教》
    要講破四舊,有誰及得上基督邪教﹖
    「當時羅馬皇帝狄奧多西下令嚴禁異教,以基督教為國教,展開對異教徒的逼害。
    從此,歐洲體無完膚:在意大利、高盧、西班牙、英格蘭、埃及,異教寺廟不是全被拆毀,就是改造成基督教會場;埃及一所自亞力山大大帝建立、教授哲學的著名大學,基督徒傳頭們闖入教室,將柏拉圖學派最後的女弟子、天文學家及數學家海帕提亞(Hypatia 375–415)殺死分屍,她的殘肢碎肉給扔到街上喂狗;在希臘,奧林匹克運動會被廢除,哲學家被一個個趕走,雅典的大學也被關閉。」《基督教是邪教嗎﹖》P.249
羅馬歷史學家蘇埃托尼烏斯:
    「基督徒是這樣一種人:他們對一種新的罪惡而又盲目的崇拜產生了癖好。」 ...
旁觀者 發表於 2024/4/21 23:37

還有: 塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

睇乜啫,羅爾綱我睇左,你果條友乜水?係咪全國政協委員?好地地共產黨資料你唔睇,聽埋啲網上KOL亂up。呢啲係你取證嘅態度,正好可以說明你為何慢慢被耳濡目染成了異見人士。
所以你對共產黨失信呢件事無話可說或表贊同了?
jimmychauck 發表於 2024/4/21 16:19

你個腦真係有病,而且唔輕啦!

回覆  旁觀者

倒一步講,咁你地爛屍即係贊成共產黨有權打倒昨日嘅自己啦,即係共產黨講嘅野唔算數啦,咁基本上就證明左我以前話共產黨失信嘅論點㗎啦。即係八九六四可以平反,即係2019香港將會唔係叫暴亂,係會叫光復。你班爛屍跟車咁貼就自己睇路啦。
jimmychauck 發表於 2024/4/21 02:04
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 200# 旁觀者

連你都冇聽過,咁一定全無名氣。
「阿荗中學」係啥?你知就解釋下!
回覆 206# 旁觀者

你連阿茂都唔知係乜東東,我好難解釋你聽。可能你連廣東話都唔識,咁就咪扮識字識理啦。
你爺爺講嘅係「阿荗中學」.
回覆 208# 旁觀者

阿荗中學你唔識?
正常呀,咪就係冇人識囉,點解你慢咁多拍嘅?
袁X飛咩中學呀?你識嗎?
你爺爺唔明的是啥叫「阿荗中學」。
袁X飛咩中學關你爺爺啥事﹖
回覆  旁觀者

你連阿茂都唔知係乜東東,我好難解釋你聽。可能你連廣東話都唔識,咁就咪扮識字識理啦。 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/23 08:03
尔唔識\弱智\低能能,就弭系【莫在】旁观者爷爷面前班门弄斧la屌你基督个《的》閪

原创对联诗

回覆  旁觀者

阿荗中學你唔識?
正常呀,咪就係冇人識囉,點解你慢咁多拍嘅?
袁X飛咩中學呀?你識嗎? ...
jimmychauck 發表於 2024/4/23 22:30
尔正1

班门弄斧

西门【===Peter《基督首徒》】臭//////嗅閪
回覆 210# 旁觀者

袁X飛咩阿茂中學你唔識,你做乜Q引佢講嘅野?原來你鍾意引啲冇根冇據連你都唔識嘅野,仲可以用黎反對共產黨嘅史觀,乜你搜證能力差成咁?
回覆 211# 上流寄生族

你都唔知阿茂點解呀?你都唔識中文㗎啦洋鬼子。
咪又講東講閪嘞!
回覆 215# 旁觀者

你唔明,應該係你中文水平低,我補習收人一個鐘五百蚊唔知幫唔幫到你?
咪又講東講閪嘞!
旁觀者 發表於 2024/4/25 21:13

條阿柒頭(Chauck)本来係想寫「阿茂中學」,
可惜佢中文水平低到貼地,唔識谷歌唔識百度唔識搜證唔識分辨既精神病患者,
又寫成「阿荗中學」来出醜,
日日錯字連篇来表演馬騮戲娱樂下離教觀眾!
回覆  旁觀者

你唔明,應該係你中文水平低,我補習收人一個鐘五百蚊唔知幫唔幫到你? ...
jimmychauck 發表於 2024/4/25 21:42

你條柒頭(Chauck)茂荗不分,值五百蚊?五毫子都唔值啦!
乜唔使去辦公室做收數佬啦咩?又轉行做補習佬?
回覆 218# leefeng

除左字,乜都反駁唔到,即係其他認晒啦吓話?
回覆  leefeng

除左字,乜都反駁唔到,即係其他認晒啦吓話?
jimmychauck 發表於 2024/4/25 23:49

呢種啱你用!

高級模式 | 發新話題
換一個