返回列表 回覆 發帖

劇團的正派反派是否同工同酬?

信耶穌不如信觀音,離教是最佳利益。
哈佛專家 發表於 2021/1/8 11:23

佛教已經日落西山,基督教就人強馬壯,點同人地基督教比啊
就好似蔡楓華同張囯榮,張囯榮梗係勁過蔡楓華多多聲喇.
論斷他人的確已屬犯罪
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/9 11:24

邊個成日話人唔明呢﹖
    再講,移鼠都話自己有判罪權,又鬼徒都有判罪權。判罪權就係要論斷人!那麼,你有没犯罪呢﹖
因爲我講玻璃心係論斷你嘅內心
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/9 16:00

這不是就是論斷人嗎﹖你到底知唔知自己講緊乜呢﹖
將流浪漢作為調侃嘅話題唔道德
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/9 16:00

有啥唔道德呢﹖移鼠唔係成日講要幫人嘅咩,幫人為啥唔講得出口﹖除非你根本就冇想過要幫。
基督教就人強馬壯
Guest from 139.162.189.x 發表於 2021/1/9 21:23

基督教在歐洲、澳洲都在陰乾,美國每周有二、三百間鬼堂關門大吉,如何人強馬壯﹖
這不是就是論斷人嗎﹖你到底知唔知自己講緊乜呢﹖
旁觀者 發表於 2021/1/9 22:47

睇唔明聖經可以暫且放下,但咁普通嘅説話你都睇唔明,仲有乜好講呢?
我既答案喺呢度https://youtu.be/-RBdgPK7pTs
睇唔明聖經可以暫且放下,但咁普通嘅説話你都睇唔明,仲有乜好講呢?
我既答案喺呢度 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/10 00:06

基督教或法輪功背景呢?
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
佛教已經日落西山,基督教就人強馬壯,點同人地基督教比啊
就好似蔡楓華同張囯榮,張囯榮梗係勁過蔡楓華多多 ...
Guest from 139.162.189.x 發表於 2021/1/9 21:23

可惜耶穌教一定好似張國榮咁要以跳樓玩完來告終!
二千年的剎那光輝不會是永恆!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
可能令你誤會咗,我並非因為話你「反基」而道歉,而係就我話你「玻璃心」say  sorry,我對你「反基」嘅睇 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/9 15:55

咁你仲係覺得我係信佛?

果然無比信心係基於無比固執~
咁你仲係覺得我係信佛?

果然無比信心係基於無比固執~ ...
抽刀斷水 發表於 2021/1/10 10:25

咁多人(包括我)覺得你係信佛 ,
你不如徇眾要求,來個五雷灌頂
我夠成日講人死如燈滅啦,佛教就一定有輪迴下一世,咁我又點信佛呢?

同埋,佛教用「修」、「悟」,唔駛「信」既。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
我夠成日講人死如燈滅啦,佛教就一定有輪迴下一世,咁我又點信佛呢?

同埋,佛教用「修」、「悟」,唔駛「 ...
抽刀斷水 發表於 2021/1/10 12:52

今日既燈係開,關。。。。唔係滅
熄咗燈又可以啪返著。
你應該用油盡燈枯呢個詞貼切啲
但咁普通嘅説話你都睇唔明,仲有乜好講呢?
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/10 00:06

唔好講東講西咯。耶穌屌自己老母究竟為乜,你都未解釋。
成日匿響龜殼內話人「唔明」、「唔明」。唔明,可以叫「全能」嘅「天主」出來向大家講到明呀。
高級模式 | 發新話題
換一個