返回列表 回覆 發帖

劇團的正派反派是否同工同酬?

「但這裡真的很恐怖哦~~離教後就變成這樣,倒不如繼續信,起碼聖經教人做好人。」, 刹華貼喺本討論區嘅呢 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/8 10:50

等我又来踢爆基督徒的虛偽!
不要扮唔知呢件剎華已經是老基督徒了?
2016年已經在香討傳教,一個成精的老基督妖怪,來離教扮剛信基督教的初哥?

兩件基督教徒玩互扯貓尾?
一個扮“哎喲這裡很恐怖”,一個扮 “哎喲,呢個初哥好彩冇離教,救番佢既靈魂”?

基督教徒的確個個都夠資格去劇團表演……【馬騮】戲:扮!
一日唔造假就會死? !

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

又一大堆:廢up!
什麼粉紅色?粉綠色?
不過呢句不錯:信左成世嘅人都會離教架!

性經唔啱正經人睇,唔好亂介紹俾人,會害死人架。
基督教已經害到香港青少年雞毛鴨血,基督教徒不要再扮好人了!
基督教徒扮純真,等于狼扮無辜的羊,我們見得太太太多了。

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
法學士……對耶穌說:「畢竟誰是我的近人?」耶穌答說:「有一個人從耶路撒冷下來,到耶里哥去,遭遇了 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/9 00:03

寫聖經的,或你,,在這件事/這個場合/做緊筆記紀錄,的確一清二楚!

.
睇唔明聖經可以暫且放下,但咁普通嘅説話你都睇唔明,仲有乜好講呢?
我既答案喺呢度 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/10 00:06

基督教或法輪功背景呢?
佛教已經日落西山,基督教就人強馬壯,點同人地基督教比啊
就好似蔡楓華同張囯榮,張囯榮梗係勁過蔡楓華多多 ...
Guest from 139.162.189.x 發表於 2021/1/9 21:23

可惜耶穌教一定好似張國榮咁要以跳樓玩完來告終!
二千年的剎那光輝不會是永恆!

.
高級模式 | 發新話題
換一個