返回列表 回覆 發帖

[教會報憂] 中國箝制基督教 教堂在平安夜遭強行關閉

2600年的佛教,经历过北传(传至汉地、藏地),南传(传至东南亚),东传(传至日本、韩国)。今天,佛教跨越大洋在北美大陆迎来全面西传的契机,其深刻的历史背景就是西方物质主义和全球化的双重困境。

2600年的佛教一定比2000年的大話耶稣教靠譜!

迅猛增加到400多萬的美國佛教徒,在想什麼,做什麼?
https://kknews.cc/zh-sg/news/o5b3aqm.html

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

中國的佛寺廟多不勝數,井蛙以為耶穌妖堂多就好巴閉?
人地是旦一間已經可以頂你耶穌妖堂成千間啦,對不?
咪成日躱在井底呱呱呱先至得㗎!

唔好講中國咁遠啦,近近地,美國咧,
佛光山西來寺,佔地15英畝,建築面積10,2432平方英尺。
很多也是洋人奉獻的囉!
唉,耶穌信仰已經OUT啦,呃人狼來了太多,洋人都轉信佛教了!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

原來藝術既野並不是基督妖教叻曬既,只不過井蛙未見過啫!
舟山打造以觀音為原型的佛教建築,
作為觀音文化園的核心,規劃面積為2500畝,總建築體量約28萬平方米。
唔知井蛙話好正的耶穌妖堂有冇一畝咁大把呢?

有井蛙話有幾間教堂仔幾靚,就快起好,好L proud 咁既欵?真係井蛙一隻!

佛教教徒少,都各處起到大靚正既寺廟,點解呢?
因為佛教唔使比性侵掩口費,唔使比姦小童賠償費,律師打官司费,所以咪有錢剩囉,對不?
又比多一個中國的佛教Power來睇睇!

“海天佛國”普陀山,面積12.52平方千米、南北長8.6千米,東西寬約3.5千米,岸線長30千米。中部佛頂山天燈檯最高,海拔291.2米。

基督教的耶穌像最高果件在巴西,身高30米,日日年年被雷劈啵?
奇怪?萬物都是耶穌創造的,雷公又敢劈耶穌咁奇嘅,唔通雷公知道耶穌係流?所以見一鑊劈一鑊? !

講到民間信仰Power,一定要首選觀音菩薩啦!
嗱,世界上最大的觀音像原來在海南三亞,108米高,比美國自由女神還要高15米
井蛙們去過未呀?又係未去過牙?

“南山海上觀音” 面積30萬平方米,唔知基督教的教民有冇咁既財力物力呢?
咪以為佢地佛教徒人少呀?孤陋寡闻!
人地佛教低調,謙虛,唔聲唔聲,默默做事呢。
佛教係庇佑眾生有料到,唔使賣廣告,唔使靠傳銷同賣d呃人的天堂期票既!
又唔使裒到要收保護費賣廣告指责教友捐錢少「坐享其成」咁低格既貪錢出晒面的邪悪基督教。

究竟邊一個教有實力,值得信頼?已經心里有數啦!

回覆  leefeng

舊咗又不夠capacity梗係要拆咗起新

呢間未得, 起好請抽水去剪彩
...
沙文 發表於 2021/1/25 03:01

豆潤咁細間?真羞家!
未見識過佛教的Power?嗱,張開對井蛙眼啦!
一間法門寺就已經大過一千間地下老鼠教堂囉!
總建築面積為76690平方米,法門寺係大到要坐小火車的囉!
井蛙們去過未呀?又係未去過牙?
裡面的國寶多得很呢。
唐朝千多年前為唐僧建造的寺仍然存在,裡面唐僧帶回來的經文和禪杖各物仍然存在囉。
咦,耶穌呢?有乜野遺物呀?謊言故事一個? ?

係少人㺫貴国宗教局都唔好意思計
講出黎太肉酸嘛
Don't know where God is but the Devil is in the details
梗係唔計啦,貴国宗教局officially唔計咖嘛,我哋点敢越權
沙文 發表於 2021/1/25 08:15

鬥人多,你一定唔係佢地佛道儒果皮,人地低調又唔做傳銷呢d下等行為既!
一個要靠傳銷的神,靈極有限咯!

.
唔係我唔計,係貴国宗教局officially唔計,我哋点敢越權
Don't know where God is but the Devil is in the details
係都您先.計人氣香火嘅
乾道、坤道5万余人。
出家僧尼约20万人,其中藏语系佛教的喇嘛、尼姑约12万人,活佛 ...
沙文 發表於 2021/1/25 02:53

原來你數學真是把鬼的渣,僧尼道士的叫教徒?
咁,冇出家的呢?唔使計?

係都您先.計人氣香火嘅
乾道、坤道5万余人。
出家僧尼约20万人,其中藏语系佛教的喇嘛、尼姑约12万人,活佛1700余人,寺院3000余座;巴利语系佛教的比丘、长老近万
50,000+200,000=250,000

天主教徒约550多万,教职人员约7000多人
基督徒约2305万人,教牧传道人员3.7万余人

5,500,000+7,000+23,050,000+370,000=

我都費L事計
according to 中国政府门户网站 www.gov.cn 宗教局
貴国佛寺1600间, 道觀9000

天主教堂6000,基督教新教教堂2.5

都唔洗將新舊教加埋
新教都跑赢佛道9條街

http://www.gov.cn/test/2005-06/22/content_8406.htm

点夠生意
沙文 發表於 2021/1/21 07:59

呢个要留底做证据。

貴国佛寺並不是1600间,而是:中国佛教寺院3.3万余座,藏语系佛教寺院3000余座道教宫观9000余座,巴利语系佛教寺院1600余座
3.3+ 3000 + 9000 + 1600 = 4.萬6千6百
(还未統計儒教在内)

天主教6000,基督教新教教堂2.5 = 3一千

4.66全勝 3一千

又犯錯!幾時切?

.
未有耐。等貴国夠胆禁基督教先

according to 中国政府门户网站  宗教局

加埋 ...
沙文 發表於 2021/1/21 07:59

等貴国夠胆禁基督教先?
好,一於大家等!
咦?乜還未開始嗎?
小鳳姐出場:齊歡唱,齊慶賀,陸續有來呀………呀。

未有耐。等貴国夠胆禁基督教先

according to 中国政府门户网站 www.gov.cn 宗教局

天主教堂6000,基督教新教教堂2.5

都唔洗將新舊教加埋
新教都跑赢佛道9條街

http://www.gov.cn/test/2005-06/22/content_8406.htm

点夠生意
boycott聖誕, 不如執L晒佢轉行做 3 nm ic
沙文 發表於 2021/1/21 04:12

No,no,no 可以用黎慶祝觀音誕,佛祖誕,毛澤東誕丫!
您都整緊60年前rail 技術自慰啦
沙文 發表於 2021/1/21 03:47

一隻未坐過高鐵的井蛙?!60年前rail???

又縮一縮?!
從神變蟲的日子指日可待,亦不遠矣!

.
boycott聖誕, 不如執L晒佢轉行做 3 nm ic
https://theinitium.com/article/2 ... as-products-output/
您都整緊60年前rail 技術自慰啦
回覆  抽刀斷水

係喎. 主席都特登出国先慶賀聖誕
沙文 發表於 2021/1/21 01:21

用d舊相来自慰?
唉!一天井蛙一生井蛙!

.
高級模式 | 發新話題
換一個