返回列表 回覆 發帖

[發問] 有個問題想問基督徒

原帖由 沙文 於 2008-1-25 23:54 發表
我都遇過咁嘅情形。
有一天我去飲茶,撞見抽水在另一枱,双方打招呼各自飲茶。
抽水走咗冇耐,我都埋單,点知伙記話,頭先果位先生幫您埋左啦。
我追出去想叫住抽水,点知佢回頭應我時正在過馬路,一分神就被一輛貨櫃車輾成肉醬。
...

>>>> 咁,佢唔死都死咗咯,錢又俾咗咯,我可以點喎?
precisly
precisely the gist of what i want2express with tons of speeches , even in cantonnese ,
原帖由 抽刀斷水 於 2008-1-26 10:39 發表

小弟代表一眾期望沙文悔改的基督徒,熱烈祝賀沙文得救重生!

Dalvm 有無興趣聽聽三屋大部分非基督徒的回應?

where's 三屋 ?

cheers ThANKye
原帖由 Jom 於 2008-1-26 12:21 發表

哦...簡單少少...即係話一人做事一人當...神唔神根本就係關人Q事...自己做既野自己認,幼稚園都係咁教,但聽唔聽就實在係無辦法...

但你又要體諒吓,當你明白到呢個道理又活出呢個道理來既時候;你又唔會咁容易接受到 ...
但你又要體諒吓,當你明白到呢個道理又活出呢個道理來既時候;你又唔會咁容易接受到耶教果種反人類既無知信條架啦,咁耶教咪即時淪為三流心理復康及道德輸出中心?好陰公果喎,一個咁大既織組,兩野要被人將信用評級降grade,involve好多人果喎...靠佢呃飯食果班唔在講,就連接受緊療程果班都分分鐘受唔住刺激做傻事喎...死得人多啦呢次...話唔定呢野就係耶經提到"又死七分一人既浩劫"啦...

劫數...真係劫數呀...

, u'r really very ....

>> 一人做事一人當...神唔神根本就係關人Q事...
>> 自己做既野自己認,
>> 幼稚園都係咁教,
>> 但聽唔聽就實在係無辦法...

o yes , even a baby could understand ,
but ,
those Christians ,
n'o matter how old they'r .........
n'o matter how many doctorate's degrees they'r possessing .........
原帖由 weakest 於 2008-1-27 02:40 發表
仲要幫晒以色列添. For Bush, the war in Iraq is the war between Christianity and Islam.

遲D以色列造咗個核彈, 叫"耶和華1號"算lor. (既代表個以色列戰神, 而且, 最重要係, 叫得"耶和華", D國家(Christian co ...

who could disclose me the phone's # of the prime minister of israel以色列 ????

i'm2sell him this really very idea !!

原帖由 龍井樹 於 2008-1-26 11:41 發表
其實好似榜眼咁講, 不論你認唔認果兩個白撞既係父母, 答唔答應佢做好人, 問題都已經解決了, 債都已經還了, 所以你往後大可以開開心心咁去做壞人, 唔洗擔心死後有因果報應. ...

quite right ,
高級模式 | 發新話題
換一個