返回列表 回覆 發帖

別人的善與惡怎樣影響我們的生命?

又企圖叉開話題?
有冇新聞報導隨地大小便的人害咗人地細路仔女仔一世呀?又或者有成千上萬單新聞話隨地大 ...
leefeng 發表於 2021/3/6 04:43

你成篇回巾占.....都好似默認咗你就係「隨地屙屎」  
只不過你以為係「撈逼刁」, 唔會死人。
只不過你以為係「撈逼刁」, 唔會死人。 ...
beebeechan 發表於 2021/3/6 06:34

咁基督教的性侵/强姦/殺戮/侵略/滅族/迷信/謊言/斂財/欺骗…「撈逼刁」, 唔會死人?
答!

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
隨地屙屎feng
只不過你以為係「撈逼刁」, 唔會死人。 ...
beebeechan 發表於 2021/3/6 06:34

你的回應都好似默認咗你就係果件【性侵/强姦/殺戮/侵略/滅族/迷信/謊言/斂財/欺骗…】賤貨!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
隨地屙屎feng
beebeechan 發表於 2021/3/6 07:49

bsbs皰疹鼠,四處散播耶稣毒菌!

.
旁觀者就鐘意拎碌擂漿棍嚟撩下堆
beebeechan 發表於 2021/3/6 04:05
祝fuk 你快快快快撚d快谂d
蒙【基督教】主宠召
蒙【基督教】主宠幸

那就无须满口屎屎
「鬧人你估好開心咩,都要打餐慒既,對方又未必願意睇」呢個觀

...
唔想再同反基公開討論引起爭執,並唔 ...
上流寄生族 發表於 2021/3/5 16:11

關於你呢個問題,我喺呢個討論區同任何人都討論過,答過呢度嘅所有人,除咗你。可能你遲嚟唔知以前嘅情況,所以我同你解釋下:
我抱住學習同交流嘅心情來到本討論區,同呢度嘅所有人就任何話題展開過交流。作為基督徒,我主要係講宗教信仰嘅問題。呢度有反基人士,有佛教徒,仲有啲可能係未知論者,點都好,我乜人都傾下。我回答反基者問題嘅過程中,解釋基督徒喺屬靈層面去理解《聖經》嘅神學含義,點知我無論如何強調呢個層面,無論解釋幾多次,反基者都嚟嚟去去提返佢嗰句喺屬世層面理解嘅問題,就例如話跟隨耶穌要殺死父母子女等等,好似放錄音帶咁樣不停重複,令討論毫無意義(其實都好有意義,令我清楚了解到拒絕天主耶穌基督嘅人內心諗啲乜),考慮到繼續討論冇價值而且粗口爛舌嗌交會對其他網友或潛水人士做成壞影響,我決定唔再同佢哋公開討論,並唔係「逃鼻」,係覺得咁樣嗌交冇意義。其實除咗你一個人唔知道之外,呢度所有人都見過我同leefeng討論國家、歷史、政治等問題,嗰種極其惡劣嘅討論氣氛令我決定今後唔再咁樣傾計。不過如果佢哋真係想了解《聖經》嘅意思,我歡迎私聊,噉樣唔會對他人做成壞影響。其實如果真係有心了解《聖經》,喺google上嘅資料已經汗牛充棟,解釋得充分同埋完善過我講嘅野好多。
佛教徒哈佛問我我會解釋,因為哈佛就算堅持自己嘅立場都仍然會聆聽會思考會禮貌交流。抽刀斷水問我我都回答,雖然我憑表面現象話佢反基不過佢否認,反唔反基佢自己內心先知,但係同佢嘅交流係有問有答,互相有思考有尊重,佢雖然堅持自己嘅立場,但對我講過好多次「我明白你嘅意思」作為討論嘅結束語。
互相了解先至係溝通嘅目的,炒蝦拆蟹嘅嗌交唔會令我嘅知識有任何長進,只會搞到我覺得自己越嚟越蠢,越嚟越醜陋,IQ同EQ都同時跌volt,好唔化算,最大嘅問題係令自己忍唔住嗌交鬧人而犯天主誡命,令自己行近地獄,超危險。所以,就算你話我逃鼻又好借口又好,我絕對避免這種愚蠢嘅行為。呢樣嘢亦都係我喺本討論區學到嘅好寶貴嘅一課。多謝本討論區所有人。尤其多謝bigmonster教識我「為何不能……呢?」、「為何總是……呢?」、「不去想一下自己在做什麼事的嗎? 用眼看一下事情真的沒人會嗎?」呢種句型,尤如醍醐灌頂,提醒我去自省、去思考,令自己進步。
bsbs皰疹鼠,四處散播耶稣毒菌!

.
首先谢谢兄leefeng 启发 發表於 2021/3/6 07:54
to BEE ;;;;;;;;;

祝fuk 你今年

返回天國
獲得永生」 (若3:16),
認識真理」(弟前2:4)”

。。。。。。「主決不遲延他的應許」(伯後3:9)

https://exchristian.hk/forum/vie ... 4098&extra=page%3D1
同leefeng討論國家、歷史、政治等問題,嗰種極其惡劣嘅討論氣氛令我決定今後唔再咁樣傾
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/6 17:15

你的所謂同leefeng討論國家、歷史、政治等問題,只是利用國家、歷史、政治的議題曲線去抹黑中國出賣國土的用意和目的吧了。
之後被我踢爆就改口話‘討論’ ?咪再扮野了好嗎?

在香討已經有不少基督教徒同你一樣用中國曾經割讓國土的事來大事渲染,企圖煽動香港人“睇下!中國自己都賣國,所以我們基督教煽動青少年叫英美派軍隊入黎,基督教把香港「給英美國再殖民」是合情合理的。
这就是你們基督教的文宣都集中在抹黑中國之目的,對不?

什麼討論國家、歷史、政治等問題?簡直虛偽!

你們耶穌教同法輪功是一樣的,並不是正派信仰,只是2個貪婪的吸血鬼,垂涎中國十四億人口的市場,計劃著怎樣用〖教〗來“牧”中國的“民”,更不知羞恥地去改寫歷史,來達到控制政治,以“邪教”來統治中國,有冇講錯?

香港已經是另一個文化滅絕的殘酷樣板,基督教不惜荼毒青少年,在教會和學校,各種渠道向青少年洗腦:個個基督教徒的賣國賊口號:“主呀,英美不來我邀請,英美來了我引路”?

你這個基督教徒一樣是披著羊皮的狼,扮謙虛,陰啲陰啲在離教和各論壇向中國人洗腦,來個漁翁撒網,梗有一隻上釣?對不!

不要又屈人在駡你,你這種什么動机,路人皆見!

.
你認真啲對待抽刀的貼文好嗎??
beebeechan 發表於 2021/3/5 03:42

岳飛發表《出師表》時,「壯志飢餐胡虜肉,笑談渴飲匈奴血」只是對侵略者的痛恨,並無真要吃人肉的意思。後來斷水斷糧之下吃人肉是逼不得已。這裏有個時空的差距,BB仔,你理解力仍在BB低班階段,當然不明白啦。
    嗱,「上主」就唔同嘞,佢就叫妖徒去吃兒子嘅肉、吃女兒嘅肉,冇花冇假。
我覺得我嘅理由合理啲
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/5 10:56

有病摸下就好,合唔合理﹖
    「吃飽五千人」,自己卻變唔出一粒無花果,合唔合理﹖
    信佢就天下無敵,合唔合理﹖
    信者可以講外邦語合唔合理﹖
提醒我去自省、去思考
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/5 11:24

先思考下:
    有病摸下就好,合唔合理﹖
    「吃飽五千人」,自己卻變唔出一粒無花果,合唔合理﹖
    信佢就天下無敵,合唔合理﹖
    信者可以講外邦語合唔合理﹖
    ……
    重好啦。
我誓死反對佢嘅異端理論
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/5 11:24

又話唔同人嗌交﹖
旁觀者就鐘意拎碌擂漿棍嚟撩下堆屎
beebeechan 發表於 2021/3/6 04:05

擂漿棍係用來挺入你屁眼,唔係搞屎。
    BB仔,唔够人講就講東講西,轉移視線。
岳飛發表《出師表》時,
旁觀者 發表於 2021/3/7 08:13

岳飛發表《出師表》..........?
噴咗一大口飯!
笑忍死
解釋基督徒喺屬靈層面去理解《聖經》嘅神學含義,點知我無論如何強調呢個層面,無論解釋幾多次,反基者都嚟嚟去去提返佢嗰句喺屬世層面理解嘅問題,就例如話跟隨耶穌要殺死父母子女等等,好似放錄音帶咁樣不停重複
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/6 17:15

「没有看見去信的人,是蒙福的」是「屬靈」的了吧,但在現實世界,卻是盲從!
    現實世界提出的理性、邏輯問題無法回答,而就瞌埋眼話人「錄音帶」。「自由意志」、「信德」就唔係「錄音帶」﹖
擂漿棍係用來挺入你屁眼,唔係搞屎。
    BB仔,唔够人講就講東講西,轉移視線。 ...
旁觀者 發表於 2021/3/7 08:30

我講東講西, 都唔會瘀得過你話岳飛寫<出師表>
無知識 + 低能 +口臭= 乜呢?
你(旁觀者)讀書唔多, 說話卻多
有下流寄生虫係到, 當堂覺得哈佛精神上係無乜問題
高級模式 | 發新話題
換一個