返回列表 回覆 發帖

別人的善與惡怎樣影響我們的生命?

你又唔見我憎抽刀?
因為你真係好很賤嘛
beebeechan 發表於 2021/3/3 12:40

你之賤係多到講唔完,一個身為老師粗口爛舌,淫穢下流,你話基督教徒係好人?
點好法?好似你呢個基督教徒人板咁?貼埋一大堆性照片出來,肉麻當有趣的好人?

你貼得呢啲淫穢既性照片,你可以話你係君子好人咩?
新聞賣的神父牧師電腦找出千萬張淫穢既性照片,佢地可以同法官講佢地係好人冇?

所以你並不是好人,既然你不是好人,即是你係賤人啦!
你如果做我既對頭人;咁,你既然係賤人咯,即是證明我是好人啦,對嗎?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
呢到憎隻瘋狗既唔止係教徒啵....
唔信教既迫芒時打, 信觀音既口合人弗....都憎佢㗎喎 ...
beebeechan 發表於 2021/3/3 12:33

哈佛精神不穩定,我唔怪佢!
你來來去去都同蛇鼠一窩的耶徒扯貓尾,為基督教擦屁股!

我唔怕基督教徒憎,我只怕基督教徒唔離教啫!
而且我又發現:基督教徒特別喜歡作姦犯科,所以怕國安法即係怕中國,越犯罪心虛同身有屎既人越怕中國共產黨。
真係一隻二隻基督徒罪犯或丶罪犯都全是基督教徒,所以咪怕同憎我呢位專打蛇鼠曱甴的正義之人囉,對不?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
完全符合過街老鼠既屬性
beebeechan 發表於 2021/3/3 12:34

你講緊基督教徒 :上庭果幾十隻?同黎智英黃之峰……成班基督教徒過街老鼠?

.
唔信教既迫芒時打, 信觀音既口合人弗....都憎佢㗎喎 ...

迫芒時打係基督教徒,去香討瞄下啦!又想扮無知? !

.
抽刀断水兄;;;;;;;;;我也想引用教會一方面對教徒離教時的常見相應回應:「這是人的問題,不是神的問題。」
「這是人的問題,不是神的問題。」
呢個我同意啊!

你係想搞間高級餐廳, 無奈, 有幾個低格茶客走咗入嚟 ...
beebeechan 發表於 2021/3/3 05:38
你果然是基督教会派来離教者之家做护教法王
o靓仔,你边渡嫁?【你哪里来?】
o靓仔,你边个堂?【你哪教堂?】

delay Christian heights loan
[广府话粗言秽语,儿童不宜观看,成人亦之不宜]

:打2:
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
都唔淨止因牧者,教友的影響也是十分重要。

希望人地善待自己,也應要善待他人,否則世界邊有人善待自己? ...
抽刀斷水 發表於 2021/3/3 11:30

反基督者已經喺服從/反對天主嘅問題上作出左選擇,佢哋喺一呢個問題上嘅發言全部都會攻擊天主,亦都唔會接受福音嘅教導。如此狀況,基督徒如果同佢地喺公開場合討論信仰問題,只會公開造成更大嘅壞影響,基督徒如果忍唔住鬧返佢地,亦會公開造成更大壞影響,呢個叫做「惡表」,即係映衰耶穌,做壞榜樣咁解。所以我雖然唔會憎佢哋(你根據乜嘢判斷我嘅內心係憎佢哋呢?又根據乜嘢量度到bbc內心活動內容嘅1%比例呢?),但唔會同佢哋公開辯論,我曾邀請leefeng去另一個唔准鬧人只講道理嘅網站傾計,俾佢拒絕咗,佢仲話中意喺「離教」呢度講,因為呢度可以鬧人,請你評論下中意鬧人係惡定善呢?(就算我依家咁樣答你,唔講詳細你未必明,詳細講又好似講人是非咁),所以我希望盡量唔講呢啲嘢。唔想搞到好似街市啲三姑六婆講人是非咁,呢個就係你話「因人廢言」嘅原因。其實我冇「因人廢言」,我發嘅帖係面向所有人嘅。
我唔想同佢哋嗌交令其他人受到不良影響,咁樣係善待他人定係惡待他人呢?如果中意並堅持用鬧人方式對待他人,係善待他人定惡待他人呢?
我係呢度再次邀請leefeng同埋其他成日追住我問嘢而抱怨得唔到我答覆嘅反基者,如果真係想討論福音道理嘅問題,歡迎大家相約去一啲網站我嘅私人領域一對一私聊討論,如果有興趣,我會提供網址,但參與討論者請保持喺「離教」用嘅名,等我認得你係邊個。

其實真係唔應該憎人嘅,耶穌叫我哋一日原諒他人70個七次,我都希望大家互勉,做唔到都盡量做,唔好互相憎恨。唔啱嘴型就傾少句,表明自己立場就ok啦。就好似龍井樹網友咁樣,佢可能冇憎恨呢度嘅人,只不過頂唔順呢度嘅討論氣氛,仲話過驚住上嚟會沾染咗呢個版嘅傻氣,所以極少蒲頭,好似啲人驚咗索多瑪哈摩辣咁樣。
其實真係唔應該憎人嘅,耶穌叫我哋一日原諒他人70個七次,我都希望大家互勉,做唔到都盡量做,唔好互相憎
...
索多瑪哈摩辣
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/3 16:21
请问先生,为什么基督不原諒索多瑪 & 哈摩辣?
新年快乐

考古學家找到了!原來聖經裡講到的淫城「索多瑪」是真的 ...https://blog.xuite.net › murphywu572317 › twblog

《聖經》記載的萬惡之城「索多瑪」(Sodom)及「哈摩辣」(Gomorrah),早就遭到天火毀滅,後世一直在考究兩古城的位置。 < > 發現的城市遺跡城牆最厚的地方 ...
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
回覆 86# 逃出魔幻紀

1. 無話你憎邊個,不用對號入座。
2. bbc講到明憎人,唔駛量度佢既內心。
3. 你可能誤會咗「因人廢言」既意思,詳見:https://www.moedict.tw/%E4%B8%8D ... A%E5%BB%A2%E8%A8%80

「沒有無緣無故的恨」,鬧人你估好開心咩,都要打餐慒既,對方又未必願意睇。你淨係睇到呢度啲人成日鬧教徒,但係睇唔到點解佢地咁做既原因。可能諗到諗唔到時,構建「撒旦」就可輕鬆解決了。
迫芒時打係基督教徒,去香討瞄下啦!又想扮無知? !

.
leefeng 發表於 2021/3/3 13:52

bigmonster 真係鬧得你好啱!

你入壇, 只係擘大口就吠
回覆  逃出魔幻紀

鬧人你估好開心咩,都要打餐慒既,
..
抽刀斷水 發表於 2021/3/3 21:09

咁你以為我鬧隻瘋狗就係會開心, 唔使打餐懵㗎
..3. 你可能誤會咗「因人廢言」既意思,詳

不應因人廢言時, 呢到啲廢人卻多言
bbc講到明憎人,唔駛量度佢既內心。

呢句係唔係已經「因人廢言」 既例子?
回覆  逃出魔幻紀
你淨係睇到呢度啲人成日鬧教徒,但係睇唔到點解佢地咁做既原因

咁你亦一樣無睇到點解我要鬧隻瘋狗既原因啵
你估鬧人開心㗎?
#89, 看似說話客觀....
實在又是殊不客觀
3. 你可能誤會咗「因人廢言」既意思,

你對「因人廢言」 都唔係了解得咁清楚

若只有基督徒 (準確一點係兩個天主教徒)來憎隻瘋狗, 你都可以話係因信仰不同而廢言。
不過, 其他非基, 佛子觀音徒都鬧衰佢,
咁只係証明條瘋狗真係「廢」 既
根本就是「因言廢人」才是
哈佛精神不穩定,我唔怪佢!

leefeng 發表於 2021/3/3 13:42

你精神咁穩定, 講野都咁廢, 想唔調校你都唔得
我曾邀請leefeng去另一個唔准鬧人只講道理嘅網站傾計,俾佢拒絕咗,佢仲話中意喺「離教」呢度講,因為呢度可以鬧人,
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/3 16:00

呢條友 (你瘋) 話鍾意係呢到離教者之家到講, 因為可以自由地咁鬧人, 炒蝦拆蟹, 屎忽開花又得....
但到佢俾人鬧時佢又話唔「屙泥」??
佢哋喺一呢個問題上嘅發言全部都會攻擊天主
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/3 16:00

教唆:
    「凡有氣息的盡行殺滅」、「人到我這裏來,若不恨自己的父母、妻子、兒女、弟兄、姐妹和自己的性命,就不能作我的門徒」嘅,你先答爺爺邪不邪惡﹖
    對於邪惡嘅嘢,為何不鞭撻﹖近年西方電影,很多便對極毒教、天誅教大加撻伐。大哲羅素便斥責「信仰基督教的人大都是極其邪惡的」,尼采更直斥基督教為邪教!
    難道要對妖徒講唔該、多謝﹖
高級模式 | 發新話題
換一個