返回列表 回覆 發帖

別人的善與惡怎樣影響我們的生命?

亦都唔會接受福音嘅教導
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/3 16:00

既然你咁接受「福音」嘅教導,為啥「天主」叫你將「凡有氣息的盡行殺滅」、移鼠叫你殺死家人、有問借貸嘅唔好推辭、叩門嘅要開門(你又唔肯講個地址﹖)
    你一樣都冇聽佢哋講!
    耶穌講過,唔信佢嘅要受「永火」、「永刑」。你唔好咁開胃會到「天堂」享福咁好嘢,重係準備到地獄受刑就更加實際。
都唔淨止因牧者,教友的影響也是十分重要。
抽刀斷水 發表於 2021/3/3 11:30

教徒的善惡,因個人智愚、人為影響固為其一,而教義則更為重要。
    極毒教徒之所以壞事做盡,是因妖書嘅教導叫牠們如此。
耶穌講過,唔信佢嘅要受「永火」、「永刑」。
旁觀者 發表於 2021/3/4 00:38

唔係耶穌講過
係你聽人咁講過唶。
不求甚解, 人云亦云.....無銀用!
既然你咁接受「福音」嘅教導,為啥「天主」叫你將「凡有氣息的盡行殺滅」、移鼠叫你殺死家人、有問借貸 ...
旁觀者 發表於 2021/3/4 00:38

岳飛與金人開戰時, 都叮囑軍仕:
「壯志飢餐胡虜肉,笑談渴飲匈奴血」

岳飛係叫手下食人㗎?

你耍白痴
不如你轉名叫「旁膠者」 哩, 呢個名襯你多啲
岳飛與匈奴人開戰時, 都叮囑軍仕:
「壯志飢餐胡虜肉,笑談渴飲匈奴血」

岳飛係叫手下食人㗎?

你耍 ...
beebeechan 發表於 2021/3/4 01:08

「飢餐胡虜肉,渴飲匈奴血」不是誇張,岳飛帶岳家軍真的吃過人肉
https://kknews.cc/history/vrmrqby.html

你認真啲對待你地本聖經好嗎?
「飢餐胡虜肉,渴飲匈奴血」不是誇張,岳飛帶岳家軍真的吃過人肉

你認真啲對待你地本聖經好嗎? ...
抽刀斷水 發表於 2021/3/4 01:13

你也要認真啲對待史料:

岳飛與其率領斷後的兩百騎兵,口糧斷絕的時候,確實曾剮取敵人的屍體,才能勉力支持下去的

不是以吃人為樂, 食陽具抽水鞭, 以形補形

你認真啲對待你地本聖經好嗎? ...
抽刀斷水 發表於 2021/3/4 01:13

你同老婆結婚過日, 長輩都叮囑你百子千孫, 年生貴子.....你有無跟住做咁呢?
你咪又係次次戴避彈衣上陣撕殺

上主吩咐以色列人對迦南人  「凡有氣息的盡行殺滅」, 咁以色列人又有無跟住做咁呢?
反基督者已經喺服從/反對天主嘅問題上作出左選擇,佢哋喺一呢個問題上嘅發言全部都會攻擊天主,亦都唔會 ...

你的語氣甚似McLoneV?下下约人PM,私底下聊天?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
反基督者已經喺服從/反對天主嘅問題上作出左選擇,佢哋喺一呢個問題上嘅發言全部都會攻擊天主,亦都唔會 ...

個個問你耶穌教天主教基督教班淫蟲性侵是「善」是「惡」?你點解唔答?
問你基督教天主教殺戮滅族既問題是善是惡,你點解又係唔答?

成日遊花園做乜?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
你同老婆結婚過日, 長輩都叮囑你百子千孫, 年生貴子.....你有無跟住做咁呢?
你咪又係次次戴避彈衣上陣撕 ...上主吩咐以色列人對迦南人  「凡有氣息的盡行殺滅」, 咁以色列人又有無跟住做咁呢?
beebeechan 發表於 2021/3/4 01:28

基督教徒跟住聖經做的 「凡有氣息的盡行殺滅」滅族行為在歷史上,直到今天仍然在做,你怎樣解釋?

你的避彈衣譬如是否避重就輕,太過淫邪咁呢?
一個耶徒扮遊花園,一個耶徒講咸野來叉開注意力?

又話人地癲,鬧你地耶徒咯?
咁,點解次次耶徒都不肯正面回答問題,正正經經講話呢?

.

咁你以為我鬧隻瘋狗就係會開心, 唔使打餐
beebeechan 發表於 2021/3/3 22:18
你信基督教,不止懵,直情低能能
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
不應因人廢言時, 呢到啲廢人卻多言
beebeechan 發表於 2021/3/3 22:25
你在说你自己?
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
不應因人廢言時, 呢到啲廢人卻多言
beebeechan 發表於 2021/3/3 22:25
对你此廢人《基督教徒》就要多言【为你好】
不如你轉名叫「旁膠者」 哩, 呢個名襯你多啲
beebeechan 發表於 2021/3/4 01:12
不如你轉名叫「beebee级 iq」 哩, 呢個名襯你多啲
這正是我想表達嘅意思:不論有信仰或無信仰嘅人(有冇信仰只有其本人嘅內心知道,教會中人唔一定有信仰, ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/3 10:59

不要又企圖屈我歧視剎華,剎華是相信地球係平的人,
一個連地球係圓係平都攪唔通的人,究竟被基督教洗過腦懵咗吖,或是佢本人的智商有問題呢?
耶徒用一個地平論信仰的剎華的見解來判斷其他人?
究竟係耶徒自己低智吖?(又話人地鬧你囉?不过除了用‘低智’,真是冇乜形容詞可用。)
或是耶徒自以為是咁呢?

看看帖内# 7 剎華的言論:
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27600663

唔好鑽牛角尖,想得到別人認同唔可以夾硬黎的,物極必反,倒不如順其自然,
正如主張地球係圓果位人兄,搞到自己死鬼埋,佢得到D咩?人們到而家咪信左地球係圓架囉,隱藏既事沒有不顯露的!
不如你轉名叫「beebee级 iq」 哩, 呢個名襯你多啲
上流寄生族 發表於 2021/3/4 03:43

我發覺你幾鍾意舐人口水沬, 尤其係我既口水

人地係癲狗, 你就係跟尾狗
好似咁:
我發覺你幾鍾意舐人口水沬, 尤其係我既口水

人地係癲狗, 你就係跟尾狗
好似咁:
...
beebeechan 發表於 2021/3/4 05:55
。。。。。。无论如何,都好过你做走狗,基督教走狗
。。。。。。无论如何,都好过你做狗,基督教走狗
上流寄生族 發表於 2021/3/4 14:20
to beebeechan ,祝fuk你一路好,好行
無銀用!
beebeechan 發表於 2021/3/4 01:05

「冇銀用」會有你呢個不肖孫子出來﹖
    BB仔,響爺爺面前,你永遠係孫子!
高級模式 | 發新話題
換一個