返回列表 回覆 發帖

別人的善與惡怎樣影響我們的生命?

我講東講西, 都唔會瘀得過你話岳飛寫<出師表>
beebeechan 發表於 2021/3/7 09:11

應該係你瘀啲!
連有岳飛的<出師表>都唔知?
你以為只有孔明的<前後出師表>?

由此可知你呢件基督教徒除了拜主做奴才之外,不學無術,一無是處。
你除了無知識 + 低能 +口臭= 還有乜呢?

快多謝旁觀兄教精你呢件笨柒咧!

等我帮手摑你呢件認屎認屁但又冇料的基督奴才井底蛙!

南宋绍兴八年(1138年)八月,攻打金兵的岳飞路过南阳,谒武侯祠,岳飞在“跋”中写道:“绍兴戊午秋八月望前,过南阳,谒武侯祠,遇雨,遂宿于祠内。更深秉烛,细观壁间昔贤所赞先生文祠、诗赋及祠前石刻二表,不觉泪下如雨。是夜,竟不成眠,坐以待旦。道士献茶毕,出纸索字,挥涕走笔,不计工拙,稍舒胸中抑郁耳。

除了南阳市武侯祠,全国各地武侯祠和岳飞纪念馆都有《出师表》石刻。

岳飛草書《前出師表》

https://kknews.cc/history/b2mvy86.html

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
岳飛發表《出師表》..........?
噴咗一大口飯!
笑忍死
beebeechan 發表於 2021/3/7 08:33

全版睇見你咁低B出醜,讀書又唔多,廢話又多多,無知識 + 低能 +口臭,真係全離教都笑L死!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
應該係你瘀啲!
連有岳飛的都唔知?
你以為只有孔明的?

由此可知你呢件基督教徒除了拜主做奴才之外 ...
leefeng 發表於 2021/3/7 11:55

今年明明係牛年, 點解一壇都係「豬」 既?
beebeechan 發表於 2021/3/7 12:20

低B仔,瘀就認咧!你比「豬」更蠢!

.
我講東講西, 都唔會瘀得過你話岳飛寫
beebeechan 發表於 2021/3/7 09:11
你,

不应講東講西

毕应即刻归西【你耶稣老母西】
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
你,

不应講東講西

毕应即刻归西【你耶稣老母西】
上流寄生族 發表於 2021/3/7 16:45

那講這種養眼西罷
基督徒喺屬靈層面去理解《聖經》嘅神學含義,點知我無論如何強調呢個層面,無論解釋幾多次,反基者都嚟嚟去去提返佢嗰句喺屬世層面理解嘅問題,就例如話跟隨耶穌要殺死父母子女等等,好似放錄音帶咁樣不停重複,令討論毫無意義
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/6 17:15

「上主」、「人世間一切的創造者」吩咐嘅嘢,屬唔屬於「屬靈」呢﹖討論「屬靈」,為啥要逃避呢﹖為啥冇意義呢﹖
    「將凡有氣息的盡行殺滅。」《約書亞記10:40》
    「上帝將他們(異族)交給你(以色列人)擊殺,那時你要把他們滅盡,不可與他們立約,也不可憐恤他們。不可與他們結親,……。」《申命記》7:2
「凡栽種的物,若不是我天父栽種的,必要拔出來。」《馬太》15:13
「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵,害死他們。」《馬太》10:21
我講東講西, 都唔會瘀得過你話岳飛寫<出師表>
beebeechan 發表於 2021/3/7 09:12

對你這種連字都唔識嘅「人」,無需多花時間,一時寫錯而已。
    爺爺點醒過你無數次錯字,你重懵盛盛唔知,就知你有幾多料!
beebeechan 發表於 2021/3/7 12:20

應該係你瘀啲!
連有岳飛的都唔知?
你以為只有孔明的?

由此可知你呢件基督教徒除了拜主做奴才之外 ...
leefeng 發表於 2021/3/7 11:55

所以我話一豬(leefeng)不如一豬(旁觀者)
人地旁觀者都肯認係寫錯咗,
你呢隻瘋狗就仲未知頭未知路係到死撐.....
愈撐愈樣衰囉
對你這種連字都唔識嘅「人」,無需多花時間,一時寫錯而已。
    爺爺點醒過你無數次錯字,你重懵盛盛 ...
旁觀者 發表於 2021/3/8 00:11

兄沒有寫錯啵,岳飛除了<滿江紅>,的確有寫<出師表>啵!
   只是皰疹b目不識丁,一腦草吧了

.
所以我話一豬(leefeng)不如一豬(旁觀者)
人地旁觀者都肯認係寫錯咗,
你呢隻瘋狗就仲未知頭未知路係到 ...
beebeechan 發表於 2021/3/8 00:55

冇能料到[no-mode]
就弭谂扮[high]

弹散!!!!
兄沒有寫錯啵,岳飛除了,的確有寫啵!
   只是皰疹b目不識丁,一腦草吧了!

. ...
leefeng 發表於 2021/3/8 02:48

旁觀者出帖認「一時搞錯咗」。。
你係咪都想話旁觀者係「目不識丁,一腦草」?
論智商,情商,知識水平.....旁觀者都係稍勝你呢隻瘋狗一個碼咁多哩
下流寄生虫....就低能+黐黐地
Hi, 下流寄生虫, my name is
Richard Billyham....
論智商,情商,知識水平.....旁觀者都係稍勝你呢隻瘋狗一個碼咁多哩
beebeechan 發表於 2021/3/8 03:11
有什么凭证

口讲无凭
【= [Jesus' ] no mode 】
【ideal? Nay! 】
Richard Billyham.... ...
beebeechan 發表於 2021/3/8 03:16
护教法王果然邪功深不可测
Richard Billyham.... ...
beebeechan 發表於 2021/3/8 03:16
表面你无懈可击

其实你无懈可用
【= 无懈用】
【= 无懈用】
上流寄生族 發表於 2021/3/8 03:29

yeah.....无懈用 and Sameul Lam will make good couple.
高級模式 | 發新話題
換一個