返回列表 回覆 發帖

基督教宣揚殉道,支持黑暴

我上唔到場幫勇武,我就喺可以打嘅場打。美國住香港住日本住英國住法國住一樣可以黃可以藍
jimmychauck 發表於 2023/8/1 20:00

呢度冇人有興趣會同一個「人一黃腦就殘」既白痴仔打。
站在是與非既立場,無論你地黃屍嗌乜野口號,乜野理由,暴打老年人就是【奸人】!
讓你們黃屍控製香港,起碼要送一半香港「死廢老」去焚化爐了吧?
香港家家戶戶都有老人,你當廢老,但人地就當寶,所謂家有一老如有一寶!
看來你既人生相當不幸,竟然憎恨老年人到這個地步?真是可憐!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
講咁多,都係反駁唔到任何#117 #156,正一癈柴。似是而非嘅野都駁唔到,就收皮返大陸打飛機啦。

2019-11-2 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/2 07:27

你滿口屎,罵人並不表示你好叻,你在顯示你非常Cheap!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
你滿口屎,罵人並不表示你好叻,你在顯示你非常Cheap!
leefeng 發表於 2023/8/2 07:35

挑....你好得過人好多咩
你把口都好

回覆 261# leefeng

仲未識答#117 同 #156? 連自己支持嘅論說都無法捍衛,冇道理好講,淨識講拳頭。

暴打老年人唔啱嘅,打後生仔先係王道呀

話題要轉了嗎?
回覆  leefeng

仲未識答#117 同 #156? 連自己支持嘅論說都無法捍衛,冇道理好講,淨識講拳頭。

...
jimmychauck 發表於 2023/8/2 07:43

呢啲片, 又真係幾「執紙皮」喎
搵個畫片, 配啲自作既對白.
同條屎料feng 貼既反基圖一樣咁低級數唶。
回覆  leefeng

...
jimmychauck 發表於 2023/8/2 07:43

#117 同 #156 係屎同垃圾既問題,咁鬼臭,留番你自己答啦!
你地黃屍黑暴走入人家既地盤生事,人地保護家園,打你係啱既!
你們夠膽試下在美國入人地家園範圍,可以開槍打L死你,唔信可以試下!

.
挑....你好得過人好多咩
你把口都好

beebeechan 發表於 2023/8/2 07:36

看來你把口很受用「死廢老」的稱呼吧?
回覆  Guest from 124.217.137.x

你根本唔清楚香港情況。

講咁多大道理都係冇用。唔洗講咩快咩慢咩真咩 ...

2012年雙普選,是指不少香港人要求香港特別行政區政府在2012年香港特別行政區行政長官選舉以一人一票選舉行政長官,同時於立法會選舉中全數立法會議席由普選產生(真普選)。此建議由中國全國人民代表大會常務委員會在會議否決2007和2008年雙普選開始,由親建制派政黨民建聯於2005年5月月中提出,在2005年獲得大部份立法會議員支持,但此建議最終並無被北京接納,而民建聯亦於2007年改為支持2017年行政長官普選及2020年立法會普選。

最終,人大常委通過,決定2012的行政長官、立法會選舉均不實行全面普選。

2012年雙普選係香港單方面要求,北京沒有同意。

所以係你唔清楚香港情況多,更不清楚中國情況。

仲有,大陸政府一個觀點認為,造成1950-1980年的悲劇,係因為當年改革太急進(由封建直到社會主義,中間SKIP咗資本主義,資本主義混合社會福利制度的步驟),所以提出「循序漸進」,之後中國經濟急速發展。所以佢地認為,普選一樣都要「循序漸進」。
回歸後初期,第三屆行政長官實行普選是普遍認知,因其寫進香港教育署核准的課程課本並授予一代的中學生。

第三屆普選行政長官,係香港單方面要求,建議沒有被北京採納。

寫進香港教育署核准的課程課本並授予一代的中學生,係教育署不負責任,將香港的立法會議員的建議當成「北京已同意」。
回覆 268# Guest from 124.217.137.x

基本法第四十五條

香港特別行政區行政長官在當地通過選舉或協商產生,由中央人民政府任命。

行政長官的產生辦法根據香港特別行政區的實際情況和循序漸進的原則而規定,最終達至由一個有廣泛代表性的提名委員會按民主程序提名後普選產生的目標。

行政長官產生的具體辦法由附件一《香港特別行政區行政長官的產生辦法》規定。

第六十八條

香港特別行政區立法會由選舉產生。

立法會的產生辦法根據香港特別行政區的實際情況和循序漸進的原則而規定,最終達至全部議員由普選產生的目標。

立法會產生的具體辦法和法案、議案的表決程序由附件二《香港特別行政區立法會的產生辦法和表決程序》規定。
第三屆普選行政長官,係香港單方面要求,建議沒有被北京採納。

寫進香港教育署核准的課程課本並授予一代 ...

不過多謝你分享
唔怪得「黑暴」都係年輕人多,中年以上少

原來係教育局搞的鬼,教科書誤人子弟

明明係單方面要求,對方無同意,就講成對方同意但反口
如果對方同意咗又反口,係人都嬲
但問題人地根本無同意過,係教育局自己話人地同意咗

所以再次確認,2019「黑暴」唔係宗教問題,而係「教育局」問題
唔怪得讀書越好越搞「黑暴」,鬧出「暴大」
回覆  Guest from 124.217.137.x

基本法第四十五條

香港特別行政區行政長官在當地通過選舉或協商產生, ...

基本法講「最終」會有雙普選
但無講幾時
所以大陸2017比「假普選」,泛民唔接受
2012雙普選肯定係香港單方面願望,被中央否決
基本法第四十五條

香港特別行政區行政長官在當地通過選舉或協商產生,由中央人民政府任命。

行政長官的產生辦法根據香港特別行政區的實際情況循序漸進的原則而規定,最終達至由一個有廣泛代表性的提名委員會按民主程序提名後普選產生的目標。

行政長官產生的具體辦法由附件一《香港特別行政區行政長官的產生辦法》規定。

第六十八條

香港特別行政區立法會由選舉產生。

立法會的產生辦法根據香港特別行政區的實際情況循序漸進的原則而規定,最終達至全部議員由普選產生的目標

立法會產生的具體辦法和法案、議案的表決程序由附件二《香港特別行政區立法會的產生辦法和表決程序》規定。

======
人地都講明要「循序漸進原則」
泛民話要「一步到位」

人地講明「按實際情況」
泛民認為「暴力爭取,和勇不分,就係實係情況」
2019年黑暴事件謎底解開

事件唔係關英美陰謀論,也唔係宗教如基督教搞出黎的問題

罪魁禍首係香港「教育局」搞出黎的屎。

教育局搞的鬼,教科書誤人子弟

明明係香港自己單方面要求,對方無同意,就講成對方同意但反口。

如果對方同意咗又反口,係人都嬲。

但問題人地根本無同意過,係教育局自己一廂情願咁話人地同意咗,仲要誤導學生係官方版答案。

所以黑暴參與者和支持者

中年以上少,年青人多,仲要係讀得到書的年輕人(如中大學生)

呢壇根本就係教育局搞出黎的屎。
2019年黑暴事件謎底解開

事件唔係關英美陰謀論,也唔係宗教如基督教搞出黎的問題

罪魁禍首係香港「教育局 ...
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/8/2 11:21

查下香港「教育局」啲人係乜野背景,乜野信仰背景,就一清二楚。
而且,一隻手掌係拍唔響既。冇陰謀,點會一早佈定個局係教育方面下功夫呢?
時機一成熟,基督教立即跳出來煽動,推波助瀾?在教堂散播仇恨宣言:“反中仇共” 呢?
另外,點解普通其他學校冇出黑暴的學生?
偏偏係基督教學校的學生才出黑暴呢?

不要忘記出最多黑暴係中大,崇基,校長段崇智又係基督教徒!
基督教係有計劃培訓黑暴學生,反中仇共,媚洋舔耶的一個組織。
冇人會寃枉一個正當既宗教,但,一個分裂國家的基督教有如洪水猛獸,扮盲,縱容 等於自挖墳墓!

看清楚視頻說什麼,憑你們的智商可以聯想到什麼?
睇清楚視頻下面的留言,香港人的資助,養基督教培訓黑暴
冇人會冤枉基督教啦!

【屈穎妍在線】EP189:中大人的中大,還是香港人的中大?
中大每年拿庫房7、80億資助,校長段崇智每個月拿庫房60多萬工資,納稅人長期供養,只得三對眼睛給我們監察,多嗎?
https://youtu.be/Dhi6N4_oQR0

一個培訓黑暴的基督教徒校長?又會咁巧嘅?
究竟乜野人在保呢個基督徒段崇智呢?咪又係圍威喂基督教囉!

【屈穎妍在線】EP42:為什麼他沒資格當校長?
EP187:這是人辦,更是教育

,勇武呀!

EP181:一樣的畫面,不一樣的歷史定論
EP157:社會安寧,就要丟掉刀劍?
查下香港「教育局」啲人係乜野背景,乜野信仰背景,就一清二楚。而且,一隻手掌係拍唔響既。冇陰謀,點 ...

因為中國係共產黨統治,打正名號,係無神論,反基督教

1950-1980時禁信宗教,1980後可信教,但禁公眾地方傳教,禁學校傳教,所以基督教咪反囉

1980年前中國窮好慘好落後,基督徒大條道理話,唔信神結果就無祝福。

1980後中國經濟起飛,基督徒心理更不平衡,因為這某程度說明,原來真係中國落後,真係因為唔開放、搞個人崇拜、無市場經濟、亂搞政治出事,而唔係「唔信神」,所以要反擊。
高級模式 | 發新話題
換一個