返回列表 回覆 發帖

基督教宣揚殉道,支持黑暴

幾點
1)長期在教科書上,唔代表係社會共識,特別係文社科。

舊制年代,HLALE 中化科,指定課文《情與中 ...

總之,無論係教育局,或教科書寫的東西,一律不能作準
在社會政治行政與法律範疇方面,一切以官方記錄作準

官方記錄點寫?
謹記:教育局只係教育局,教科書只係教科書,考評局只係考評局,大學只係大學,佢哋都唔可以代表晒政府官方。
2019年區議會選舉,民主陣營取得86%議席,完全充分說明反修例運動的民意基礎(leefeng死爛屍勿看,立即打飛機)
2020年中共破壞香港本地立法程序自行訂立國安法,香港司法獨立蘯然無存。
2021年立法會選舉,直選比例由一半跌至不足三成,循序漸進我呸。

簡而言之,中共政權只靠槍杆,全無合法性,出爾反爾,全無信用,以殘暴手段逼害一個城市的居民,完。
jimmychauck 發表於 2023/8/2 18:12

此處死爛屍就冇!
死黃屍基督教徒賣國賊,天天躲在鍵盤之後打飛機既死廢老畜生就有一隻叫做阿占!
中共政權應該要靠槍桿,唔通靠基督教好似烏克蘭賣晒全香港的物業才叫做有信用咩?
不要倒白為黑,以殘暴手段逼害一個城市香港的居民,係你們信基督教的死黑暴黃屍,一群踎監死雜種賣國賊!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  Guest from 210.6.115.x

You simply misunderstood Universal Declaration Of Human Rights, the r ...

呢個係國際人權聲明,唔係中國官方。

而香港係直接UNDER中國政府,所以阿爺話事。
幾點
1)長期在教科書上,唔代表係社會共識,特別係文社科。

舊制年代,HKALE 中國語文及化科,指定課文《情與中國文化》話「中國人重concern,成為世界上最講究社會道德的民族」、「中國文化的『情』,是世界人類精神病的良藥。」、「『人情』是我國文化的最寶貴的遺產。」,其餘幾篇都話中國文化重情義,難道又係社會共識?難道又係岩?

2)你的1994年北京的聲明係咪官方正式文件?定係非官方文件?定只係幾個官員口講,本港建制派記錄在案?定只係教科書寫?有無官方REFERENCES ?

結論:教育局指定的教科書所講的唔係代表官方,更唔一定岩。
回覆  beebeechan

..
標準飄移法,閣下似乎同離教者一樣在行,想來十多年耳濡目染之故。
jimmychauck 發表於 2023/8/2 23:20

乜你同嗰條爛屍feng一膠樣既, 以為逢基督徒都係要黃架咩?
當年唔少教會都分黃, 藍崇拜時間, 免傷和氣。

其實當年, 無論在社會, 家庭內, 教會內。。。。黃藍普遍都是五十五十。。

太螢光黃, 太深藍。。就唔得理性咁去睇野架哩
回覆  leefeng

繼續吹奏,答唔到自己口中垃圾#117 #156 嘅癈物。

咁鍾意中國共產黨,死返鄉下啦。 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/2 23:12

從你呢隻叫做阿占的黃屍死廢老雜種賣國賊的言論已經看到整個黃屍的特性和素質
抓住一些自以為是的垃圾題目,將之無限放大,别人根本冇必要去回應这些垃圾,你就像流氓一樣耍潑,死纏爛打,在地上打滚,號哭喪嗌?

以為自己的垃圾提問真是道理高深,無人能敵?

你只不過是一隻從屁股窿觀天的鼠眼,你比癈物更癈物,你亦冇鄉下可以返,你只是一隻躲在鍵盤之後既死廢老癈物癈柴垃圾人渣,日日上網求別人屌你來達到自慰打飛機的高潮?
你的歸宿係做監躉或者被槍斃!

係你自己在此頻頻求本少爺屌你,求咗咁多次,盛情難却,係咁意,满足下你。再求可以再屌!

.

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
紅衛兵, 再現江湖?

回覆 307# beebeechan

吓?我一路摌緊leefeng條死爛屍以為全部基督徒都係黃,連姓管條契弟找都搬埋出黎啦喎,

leefeng死藍屍歹去死啦,死前順便同我咒埋姓菅果條契弟。
jimmychauck 發表於 2023/7/22 04:40

反基撐共上腦以為所有黃絲勇武皆基督徒,
jimmychauck 發表於 2023/7/26 07:20

竟然將全世界都大讚嘅黃絲集結歸功基督教
jimmychauck 發表於 2023/7/27 00:57

你睇左啲乜?如此結論我以為所有基督徒都黃?我正正話緊條爛屍以黑暴反基督教嘅邏輯為無知喎。你藍嘅綠嘅你唔想人以為你黃你出聲就得,我冇以為過你乜喎,係啲腦殘爛屍反基撐共上腦先鍾意拉埋一齊講之嘛,仲叫人查教育局長乜背景,正一痴孖根。
唔通86%議席投左俾民主派,我就話86%人基督徒呀?

你嘅理解能力不令我佩服喎。
回覆 308# leefeng

#117 #156 垃圾,咪證明你啲youtube片全係垃圾囉。
連垃圾都回唔到,咪垃圾中嘅垃圾。弗用多言,非不為之,乃不能為之也。
回覆 309# beebeechan

紅衛兵乃自上而下嘅有組織政治運動工具,反修例乃政府激發出嘅民間無大台自發運動,"紅衛兵"三字原封奉還。你唔識歷史唔好扮識。

你連人地答左嘅都拎出黎講,咪即係冇讀帖囉,以後小啲話人地爛屍啦。

4. maintain almost Chinese Communist part unity?
This is simply stigmatization. The anti-extradition movement had always been a crowd initiated decentralized movement, with no one political party nor figure able to control the opinion and action of the majority. This bottom up structure is nothing to be compared with the authortarian top-down Chinese community party harmony maintained by force. The bottom line was only "no condemnation", there is always public debate, argument and critizing within the anti-extratidion movement itself, the motto was "hiking like brothers, do your own part", not getting in the way of each others.
jimmychauck 發表於 2023/7/29 07:13

紅衛兵乃自上而下嘅有組織政治運動工具,反修例乃政府激發出嘅民間無大台自發運動,"紅 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/3 00:44

我既紅衛兵帖緊貼#308而發
我都唔係話你係紅衛兵喎
#308那只管叫口號式既發言, 十足十紅小鬼, 義和團

你嘅理解能力不令我佩服喎

你藍嘅綠嘅你唔想人以為你黃你出聲就得,我冇以為過你乜喎,..
jimmychauck 發表於 2023/8/3 00:36

你當我係烏克蘭哩
回覆 313# beebeechan

你又冇話"回覆308#"你上一個307#仲回緊我,我點知咁多?

連姓管條契弟找都搬埋出黎啦喎, ...
jimmychauck 發表於 2023/8/3 00:36

一唔黃就係契弟......呢樣真唔係咁好
..

你又冇話"回覆308#"你上一個307#仲回緊我,我點知咁多?
jimmychauck 發表於 2023/8/3 01:05

無法哩, 你腦進黃, 黃遮眼
回覆 307# beebeechan

吓?我一路摌緊leefeng條死爛屍以為全部基督徒都係黃,連姓管條契弟找都搬埋出黎啦喎, ...你睇左啲乜?如此結論我以為所有基督徒都黃?我正正話緊條爛屍以黑暴反基督教嘅邏輯為無知喎。你藍嘅綠嘅你唔想人以為你黃你出聲就得,我冇以為過你乜喎,係啲腦殘爛屍反基撐共上腦先鍾意拉埋一齊講之嘛,仲叫人查教育局長乜背景,正一痴孖根。
唔通86%議席投左俾民主派,我就話86%人基督徒呀?

你嘅理解能力不令我佩服喎。

307# 不是 beebeechan 的帖,寫乜春?
你已經開始語無倫次?
你是黃屍黑暴,又係基督教徒,咁巧?

.
回覆 308# leefeng

#117 #156 垃圾,咪證明你啲youtube片全係垃圾囉。
連垃圾都回唔到,咪垃圾中嘅垃圾。弗用多言,非不為之,乃不能為之也。
jimmychauck 發表於 2023/8/3 00:38

原來308#leefeng 寫的?你個腦黃到壞L咗?
原來 係 leefeng 寫的?你個腦黃到壞L咗?
leefeng 發表於 2023/8/3 01:41

係囉, 你發既, 應該係「柒」帖
係囉, 你發既, 應該係「柒」帖
beebeechan 發表於 2023/8/3 01:43

你自己都承認#308 係「柒」帖?
高級模式 | 發新話題
換一個