返回列表 回覆 發帖

基督教宣揚殉道,支持黑暴

講鈍呀,我認唔到喎,因為聖經講明神係揀選了世上愚拙(鈍)的。所以你咪當真花膠囉!

昊暠昺 2023/9/26 11:53 提交

天主揀你嚟反基,咁你愈鈍愈適合。
回覆 613# 昊暠昺

我信基督是神,我沒信保羅是神,"保羅是神"乃詮釋你說話所得,你能怪誰?
簡簡單單前文後理閱讀理解都有問題,我並沒法由呼吸開始教所有事情。
一日到黑淨識講作官作官,"原不是叫行善的懼怕,乃是叫作惡的懼怕"呢?普通邏輯的 A and B 都唔識,咪繼續示範斷章取義囉。
讀完全段聖經先打字,讀完帖先打字。否則咪又係"愚昧人若靜默不言、也可算為智慧.閉口不說、也可算為聰明。"

曲解完聖經,去傳非聖經所講的,乃閣下的自由。
然而把所傳的稱為福音,和起初傳的不一樣,就按加拉太書受咒詛。

本人已指出你的錯誤,你選擇無視,是你的問題。
本人亦已指出你無法解答解經的問題,你亦選擇迴避不答,呢種情況喺離教者之家真係讓我見怪不怪。
回覆  昊暠昺

我信基督是神,我沒信保羅是神,"保羅是神"乃詮釋你說話所得,你能怪誰?
簡簡單單前文後理 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/26 18:43

基督勸喻撇下一切,你有咩?
基督話要守要成全舊約律法,如不可吃豬,你有咩?

耶穌話信的人可叫山落海,你得咩?
耶穌話信的人可手按病人治好他,你得咩?

係呀,你信基督是神?你借基督搞黑暴啫 ............. 壞人嚟呀你!

"原不是叫行善的懼怕,乃是叫作惡的懼怕",有錯喎,事實係林鄭想把殺人罪犯押回香港以免走佬,跟住你班黑暴(作惡者)就懼怕要反,要搞黑暴,四處破壞,說謊話,給市民私刑 ............ 有夠無恥!

點解接後的"你願意不懼怕掌權的麼.你只要行善、就可得他的稱讚"你唔講埋?明明係話你行善咪得囉,根本就唔係話要反政府。反之你係行惡,走黑暴,支持黑暴。你壞人嚟啫,扮咩好人信耶穌信基督呀!

斷章耶義的才是你這黑暴壞人!
基督勸喻撇下一切,你有咩?
基督話要守要成全舊約律法,如不可吃豬,你有咩?

耶穌話信的人可叫山落海 ...
耶穌話信的人可手按病人治好他,你得咩?

昊暠昺 發表於 2023/9/27 09:34

醫療界都有60多個專科類別: 婦產科, 眼科, 心胸肺科, 腎病科, 心臟科.........(數唔哂)
你依家 指住個醫生話:
你識做白內障手術咩?
你懂換心咩?
你識換腎咩..
你識搞條神經佬咩
你能接生咩....

你質問得有啲白痴囉....醫生都各有所專。

基督徒就要個個能耍哂咁多種神蹟架咩?
醫療界都有60多個專科類別: 婦產科, 眼科, 心胸肺科, 腎病科, 心臟科.........(數唔哂)
你依家 指住個醫 ...
beebeechan 發表於 2023/9/27 11:04

又唔係我講,係你哋聖經講嗰喎!

你可以話聖經是廢的咪得囉!
回覆 623# 昊暠昺

我冇補充,特別對於死藍屍。
又唔係我講,係你哋聖經講嗰喎!

你可以話聖經是廢的咪得囉!
昊暠昺 發表於 2023/9/27 13:58

所以我咪話你係#617煮花膠嗰主婦囉。
重點唔係「啲花膠廢」。

咁經上都講,有啲人係好似豬棚內的豬,唔曉分辨美食,或是豬餿。
有錯喎,事實係林鄭想把殺人罪犯押回香港以免走佬,
昊暠昺 發表於 2023/9/27 09:34

好似當年都唔係爭辯呢樣
回覆 628# beebeechan

又一個唔係香港人比香港人更清楚香港,司空司徒司馬都見慣啦。
回覆  昊暠昺

jimmychauck 發表於 2023/9/27 17:11
你冇料到就真:指:
回覆  昊暠昺

jimmychauck 發表於 2023/9/27 17:11

你冇须補充,你根本只不过是信咗基督教之后变成行尸走肉的死屍。【walking  dead 】
天主揀你嚟【来】反基,咁你愈鈍愈適合。
beebeechan 發表於 2023/9/26 12:44

基督“选”你黎【来】信基,咁你愈狡《狡辩*》愈適合。

*寄生虫会直尺其非你地根本是狡辩
回覆 630# 上流寄生族

姓昊果個講嘅野從來都未超出我已答嘅範圍,我仲要嘥咩時間補充?你自己有料,咪指出佢我未答佢邊啲。佢未答邊啲,我一早已指出晒。
你有料咪幫李瘋答吓#117 #156囉,咪幫遊客124答吓香港情況問題,咪幫BBC答我。你咁有料咩都唔識答?冇料扮四條。

‘神’===神经病

‘啟示’者,即是-啟示未发生之事耶【也】
回覆  昊暠昺

簡簡單單前文後理 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/26 18:43
我信基督是神经病,我都信保羅是神经病,

例-
啟示錄 Revelation - 聖經全文(中文和合本) - 從基督教畢業 (truthbible.net)

全部啟示錄\等等\都是保禄(PAUL保羅)【保护自己的“长生位”】之个人幻觉。

证据《多不胜数》-
Rev 1:12轉過身來、要看是誰發聲與我說話.既轉過來、就看見七個金燈臺.
神经病理学,称这些为 “幻觉”!!!

“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

‘啟示’者,即是-未发生之事耶【也】

‘啟示’者,即是-啟示未发生之事耶【也】
啟示錄 Revelation - 聖經全文(中文和合本) - 從基督教畢業 (truthbible.net)。。。。。。
》》》Rev 1:12 轉過身來、要看是誰發聲與我說話.既轉過來、就七個金燈臺.
神经病理学,称这些为 “幻觉”!!!
...
上流寄生族 發表於 2023/9/28 02:07
神经病理学医生,于接见他们的病人时,几乎第一句就是问

“你近来有没有到什么特别?”

“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
答唔到,指唔出,咪即係冇料到囉。

話題要轉了嗎?
回覆  上流寄生族

姓昊果個講嘅野從來都未超出我已答嘅範圍,我仲要嘥咩時間補充?你自己有料,咪指出佢
...你有料咪幫李瘋答吓#117 #156囉,咪幫遊客124答吓香港情況問題,咪幫BBC答我。你咁有料咩都唔識答?冇料扮四條。
jimmychauck 發表於 2023/9/28 02:06
俾几个网址来睇睇先la。屌爆你只死懒鬼。屌你基督正臭閪
答唔到,指唔出,咪即係冇料到囉。
jimmychauck 發表於 2023/9/28 03:14
只不过是暂时唔得到嫺屌你诈
回覆 638# 上流寄生族

非不为也
实不能也
上流寄生族 發表於 2023/9/22 18:58

回覆  上流寄生族
咁你咪日日話玩厭唔答問題啦,非不為,實不能也。
jimmychauck 發表於 2023/9/22 22:16
回覆  beebeechan

又一個唔係香港人比香港人更清楚香港,司空司徒司馬都見慣啦。 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/27 23:55

你有事實根據嗎?

你冇,咁我可以話你哋係一班冇腦俾西方國家晒洗腦,你哋根本就係賣國賊走狗絕對無誤了!

我地地道道係中國香港人,故我實實在在看到不少你們的謊言!
高級模式 | 發新話題
換一個