返回列表 回覆 發帖

基督教宣揚殉道,支持黑暴

回覆 100# leefeng

its totally fine you show us where you get your reliable unbiased view and news from, we get it.

爛屍繼續打飛機啦。我得閒再嘲你。
回覆  leefeng

its totally fine you show us where you get your reliable unbiased view and news from ...
jimmychauck 發表於 2023/7/27 03:43

你又繼續打飛機自HIGH「全世界都大讚嘅黃絲集結」呀?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

民建聯於20XX年晚宴,賣字畫一幅收受中聯辦2XXX萬元。洗唔洗我同你揾新聞? ...
jimmychauck 發表於 2023/7/27 02:51

咪企圖轉移視線啦,答呢啲錢去咗邊度先啦!

你自己總共收咗幾多落袋,快些從實招來。
打死一個老人收幾多?
打死一個警察收幾多?
又或者你打死你屋企的死癈老豆老母收幾多?等等…

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

its totally fine you show us where you get your reliable unbiased view and news from ...
jimmychauck 發表於 2023/7/27 03:43

我提供的全都是有根有據,
而且係世界各人士對你的【全世界都大讚嘅黃絲集結】的批評和觀感,
不過睇死你唔敢睇架啦!
你班黃屍個個坐井觀天,打人,破壞,燒殺,仇恨叫做勇武?你讀屎片的咧。
你件黃屍醜通全個地球,乜你還有面目在繼續出醜咩?
即本放馬過來,打老人你就叻,可惜呢度冇人會驚你滿手老人血腥嘅!

.
回覆 103# leefeng

黎智英係香港人,收香港人錢有咩問題?
民建聯收幾多大陸錢?
你有證據咪告佢地告我囉,攤大手問人攞證據?講左外國黑金幾多年呀?有證據咪攞出黎囉,冇吖嘛。
你有證據咪攞出黎囉,冇吖嘛。
ONL9

舉證責任都唔識,返鄉下乞米啦。

係呀有根有據全部係啲不知名youtube,共產黨資助嘅紅媒,笑L死人。仲以為自己 reliable unbiased ,繼續打飛機啦。我得閒再嘲你。

回覆 99# leefeng

哇你個沖生評論真係蠢到嚇死人錯到嚇死人,你得閒文字化左佢我幫你逐句嘲。

不得了,沖生嘉賓竟然鬧離者。

當溝通不到了,證據也證明不到,爭辯不過你了,就開始人身攻擊你。
8分6秒

常常也提出問題,然後要人家給出證據證明是沒發生過的。而且很喜歡用反問句來問你問題。...
真的顛覆認知,我們不是出證據去指控別人,是要我自己拿證據去證明自己是無罪的,那法庭真的很忙,不是這樣的吧。
5分33秒

你個死爛屍,潛伏咁耐又分裂國家又含沙射影攻離教者,但又被人發覺,實屬十分的低智,若要人不知,唔好太低B。
回覆  leefeng

黎智英係香港人,收香港人錢有咩問題?
民建聯收幾多大陸錢?
你有證據咪告佢地告我囉,攤 ...
jimmychauck 發表於 2023/7/27 14:56

你們打人勇武日日俾人拉咪係證據囉!

是旦擲一條你睇,你想返鄉下乞米都冇可能,洗定個屁股踎監吧啦!
勾外力收黑金支援暴徒 黑暴基金4信託人涉違國安法被捕
http://www.takungpao.com/news/232109/2022/0512/718562.html

.
回覆  leefeng

不得了,沖生嘉賓竟然鬧離者。

當溝通不到了,證據也證明不到,爭辯不過你了,就開始人身 ...
jimmychauck 發表於 2023/7/27 15:15

怕踎監,開始語無倫次了?

.
回覆  旁觀者

不明白,就該虛心請教,這是中國人該有的美德。
jimmychauck 發表於 2023/7/24 23:56

拜祖先神佛,是中國人該有的美德。

回覆 109# leefeng

沖生嘉賓係語無倫次的,你知道就好。你介紹佢俾大家,唔怪得你完全語無倫次。
回覆 108# leefeng

你班爛屍狗只不過背靠中共有槍杆撐啫,根本無道理可言。所謂嘅法,無經本地立法程序,違反普通法原則及人權法,根本無合法性,只不過你老共揸槍,未有人射得死晒解放軍啫。

竟然要以一啲人犯左惡安法被捕(仲未被判)作為證據,你無需以武力掩蓋自己的無理啦,揸槍揾食,咪大大方認左佢囉。呢啲咪循環論證謬誤囉。
回覆 110# 下流寄生虫

知之為知之,不知為不知,乃中國人應有的美德,旁生幾有美德㗎,知道自己測量唔到信心就大方承認,乃離教者中不多見嘅素養。

你個死爛屍,潛伏咁耐又分裂國家又含沙射影攻離教者,但又被人發覺,實屬十分的低智,若要人不知,唔好太低B。
jimmychauck 發表於 2023/7/27 15:15
回覆 108# leefeng

你班爛屍狗只不過背靠中共有槍杆撐啫,根本無道理可言。所謂嘅法,無經本地立法程序,違反 ...
jimmychauck 發表於 2023/7/28 05:16

睇下你自己回复乜野啦,
一陣 #99 又叫國家,一陣 #108又叫中共, 有槍桿撐喎,
國家有槍桿不是很正常嗎?
乜國家有槍桿是根本無道理可言咩?
係你自己語無倫次,明未?

連你爺爺旁觀者寫乜鬧你又唔識睇,上流兄寫乜鬧你一樣唔識睇?
你只不過是有勇無謀的>>勇冇呀,死蠢

.

回覆  leefeng

竟然要以一啲人犯左惡安法被捕(仲未被判)作為證據,你無需以武力掩蓋自己的無理啦,揸槍揾食,咪大大方認左佢囉。呢啲咪循環論證謬誤囉。
jimmychauck 發表於 2023/7/28 05:16

我既武力絕對唔係揸槍咁小兒科啦!
我閒閒地都管一團人啦!
勇冇?一巴拍到變王八!
回覆 114# leefeng

不勞你指教,基本上你都語無倫次到我唔識睇,不過咪當研究吓精神病咁試探吓你問野。

連中共嘅黨國體制都唔知,又承認自己冇理,爛屍真係認知障礙。

睇吓你個所謂沖生嘉賓有咩高見。

1. 到今時今日自己都未知咩為之黃,並以之為傲。
以自己的無知為論點,要不就是謙謙君子,要不就是一個單純的蠢材。

2. 凡不支持自己的便是藍
黃藍並不是2019年定義,乃2014年開始定義,是當時有不支持佔領的市民網上發起配帶藍色絲帶的行動,並到現場與佔領者對峙,什或違法亮出攻擊性武器尖銳水果刀等等,藍絲自此得名。
嘉賓不過顯出自己對時事的無知

"凡不支持自己的便是藍"云云,便屬於污名化黃絲了。"凡不支持自己的便是敵自己的"這種只是共產黨的慣性敵我思維,該無名嘉賓也不過是以小人之心度君子之腹。黃絲2014年的文宣中早已包含"爭取到民主普選,你地都有份㗎"。

3. 如果我跟你的立場不同就恐佈襲擊我,你應該回去學做人才出來講政治。
很對的,2019年7月21日黑白兩道集結數百人在元朗發動了恐怖襲擊而視而不見,聚焦在2021年7月1日的一宗自殺式孤狼式襲擊,雙標明顯得再不過。或作,含沙射影罵港共政權。

4.武力不對等?
那對調吧,黃絲不會有意見。警察當然不是只有催淚彈,是有射盲了楊姓教師、佐敦急救少女及印尼女記者的橡膠子彈,並且可致命的實彈,並且舉出"速離否則開槍"的黑旗。這都是直播新聞片及公開承認的事實。沖生及嘉賓兩人生活在幻想中。

5.倒果為因,常說警察出來生事。
BBC的剖析非常清楚,生亂的暴力事件是721後才開始,而721則是黑白兩道共同策劃的。

6.為犯法找理由,不可因為警察有過度執法而忽略黃絲犯法的行為。
本人挑戰爛屍找出一宗2019年黑警因過度執法被判罪的案例。在司法制度中被忽略的只有黑警的犯法行為。

7.反修例起因陳同佳、台灣政治操作、黃絲幫殺人犯爭取了免死金牌
這就屬於詭辯了。
黃絲對台灣無控制權,台灣操作又干黃絲什事。
港人乃是識穿港共借陳同佳搞引渡法例暗渡陳倉之用意而反對。
為了解決殺人犯問題,反對派提出了擴展域外法權及為引渡法例設日落條款的解決。而政府表明全無意思採立該些方案,所以是港共政權為殺人犯爭取了免死金牌,竟能怪罪黃絲。
反修例事件乃是因為港共政權無視6月9日一百萬人上街導至的民憤所引起,及後無視更大規模的6月16日遊行所激化。

8.逄中必反
每逄是中國內地的政策也會反對,正面的不會出來反對,射火箭不會反對。
論點中已在自打嘴巴,原全不知所云

黃絲云不射火箭數百億可以用來救濟人民云云。
國務院總理李克強2020年七月表示「有六億人每個月的收入也就1000元」,這難道是黃絲逼李克強講的?

9.回歸前沒民主?
港英最後一次96年立法會選舉便是全民直選,港英時代市政局均是全民直選。連事實也扭曲。

10. 民主就是不要影響別人生活和自由
錯、錯、錯、錯、錯。
民主是體制旳決策過程用民主方法,然後其決策結果影響全部人
知識貧乏,完全按照自己主觀願望給予定義,這點和離教者某些行為有異曲同工之妙。

11. 有罪假定
稻草人謬誤。
退多一萬步,就算有黃絲咁問,已有新彊人去美國國會講過自己親身經歷,咁中共咪出黎駁囉,咪解釋佢話唔見左啲親人去左邊囉。
亦無講過絕非乜乜乜吓話?

12. 尊重新聞自由?
港共政權多次無理驅趕及襲擊記者,記協亦多發出聲明譴責,你鍾意話幾尊重咪幾尊重囉。

13.黃絲講不過就開始人身攻擊,髒話被洗腦云云,
我無意見,成個論壇大部份離教者都係咁對啲信徒㗎啦。

14.繼續沉默大多數?
全港唔夠一半人口嘅民意?咁2019區議會建制派輸到山泥傾瀉?全民直選嘅區議會反映晒所有民意,爛屍咪繼續打飛機以為自己係沉默大多數囉。
從來冇人話要管中國,不嬲都係要中國履行自己承諾,實施行政長官及立法會全面普選,2001年香港中學經濟及公共事務學教科書,經香港特別行政官教育局審批,寫明,第三屆行政長官選舉是universal referrundum全民普選,這生詞可是要背串法及記分的,包括我在內的無數高材生也是讀這課本大的。這記分的鐵律是港共政權教我的,你要說反修例的起因,回歸後已種下了。2007年普選,2019,2022,2023都未有呀,仲同你講信講義果班先叫智障。

15.中國人要決定香港人命運?
You can sod off.蘇格蘭獨立只有蘇格蘭當地人投票,當年漢族人獨立冇問過滿洲人。香港政府有分簽署的universal declaration of human rights, 當中寫明其中一項係 self-determination, not determination by same ethnicity or nationality。讀書少唔好偷換概念以為人地都唔識。

16. 當時14億人民?
1842年中國冇10億人,啲人都死晒啦。

17,割讓香港不是一件公平公正在談判桌上談判得來的
所以1945~1949年共產黨是和國民黨在談判桌上公平公正談得大陸統治權?
笑話不妨講多啲,早話你揸槍揾食唔敢認。我講多次啦,你班爛屍只不過係撑一個有槍冇合法性嘅政權啫,冇槍你地早死Q晒

呢啲咁可笑嘅理論由爛屍口中奉若金言玉律,對於素認為爛屍腦殘的我來說不感奇怪。
回覆  leefeng

睇吓你個所謂沖生嘉賓有咩高見。

1. 到今時今日自己都未知咩為之黃,並以之為傲。
以自己 ...
jimmychauck 發表於 2023/7/28 18:18

首先,寫一大堆所謂分析,並不表示你們“勇冇” 破壞,打老人係合情合理?

你口中的有武力係指你們“勇冇”有汽油彈?有改裝槍?有勁打老人的棍,摺凳…?
你地冇槍都咁惡,咁兇殘,咁冇人性,
如果俾你地黃屍勇冇有槍?豈不是把全香港反對你們的所有男女老幼通通槍殺了,對嗎?
你們的所謂爭取,爭取什麼呢?
爭取香港別人的血流成河,來成就你們戀殖做狗成功,可以舔耶舔美媚外?
一群冇腦的廢物!

.
回覆  leefeng

不勞你指教,基本上你都語無倫次到我唔識睇,不過咪當研究吓精神病咁試探吓你問野。

連中 ...
jimmychauck 發表於 2023/7/28 13:48

誰才是精神病,看的人自會判斷,不勞你費心!
一班廢柴廢物,在教堂被基督教洗腦,戀殖戀耶,打人當有理,殺人是他該死(和當年中國教案一樣,基督教在中國殺人是合理,中國人還手就要聯軍打中國割香港澳門一樣)
你如果認知没有障礙就不会信耶教同做黑暴勇冇啦!

.
誰才是精神病,看的人自會判斷,不勞你費心!

leefeng 發表於 2023/7/28 22:56

我判斷咗喇
不看你的立場, 只看你辯論方式.......唉!!!!!!
僅僅好過哈佛, dior 少少......精神未至分裂都龜裂喇
高級模式 | 發新話題
換一個