返回列表 回覆 發帖

基督教宣揚殉道,支持黑暴

回覆 780# leefeng

你偶像毛鬼咪一樣。

你繼續表演謾罵喔。只證自己的無力反駁。
回覆  旁觀者
連共產黨講野都敢唔同意,重有臉話「國之大義」?
jimmychauck 發表於 2024/4/25 21:47

黨與國你都未分得清,說明你精神有大問題。
回覆  leefeng

你偶像毛鬼咪一樣。

你繼續表演謾罵喔。只證自己的無力反駁。 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/26 17:00

我既偶像不是老毛,咪生安白造,雖然你們造神好叻!

講真,老毛雖然後期讓江菁亂咁黎,被人詬病,但冇佢,可能冇今日既中國。(呢句唔係同你隻柒頭講,你咪答)

你都要足够衰格,先至衰到被咁多人罵,幫唔到你。

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 783# leefeng

毛澤東唔係你偶像,不過係共產黨偶像。
佢豈只三千萬人謾罵?你暗諷佢衰格,如此詆譭共產黨嘅封神對像,睇怕神仙都救唔到你,同依窿乜史買定火星船飛避難啦。

回覆 782# 旁觀者

吓,咁黨同國到底分唔分開㗎?你兩隻爛屍傾掂先好喎。

我理得你黨定國,咁宜家你咪唔同意共產黨史觀呀?你係咪睇歷史叻過羅爾綱呀?
回覆  leefeng

佢豈只三千萬人謾罵?你暗諷佢衰格,如此詆譭共產 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/27 06:15

你呢隻畜生妄想症好嚴重,
你2湯匙如果唔够力,可以食够3-4湯匙。

可以幫助你不再自導自演,不再語無倫次胡説八道,不再生安白造,
幫助你控制興奮、躁動、幻覺、妄想及精神分裂等症狀。

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

佢豈只三千萬人謾罵?你暗諷佢衰格,如此詆譭共產 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/27 06:15

毛澤東係共產黨偶像幾好吖。共產黨依家景又靚,食野又正,一日千里,專打賣國基督教!

衰格既只是你一個,幻想+妄想自己係乜水,個個要抹黑你?真係唔知醜!
你只不過係離教網一隻供人玩樂既畜生,間中個個踢你一腳,伸你一巴,就可以幫香港老人家出下氣!正。

.
回覆  旁觀者
咁宜家你咪唔同意共產黨史觀呀?你係咪睇歷史叻過羅爾綱呀?
jimmychauck 發表於 2024/4/27 06:17

阿柒頭!你爺爺講過,爺爺係以歷史角度看事物,事物對錯,不在一時,而是在長遠。
回覆 788# 旁觀者

講咁多說話,只不過想掩飾自己話共產黨錯,仲話埋佢唔夠長遠。
呢啲就叫文過飾非。
你就叫歷史角度看事物,人地共產黨歷史學家就叫食屎角度看事物吖嘛。老鼠上天平。
回覆 787# leefeng

我今日先知共產黨係一個地方,一個人黨國不分到咁嘅地步,仲要唔係中國人,算我長知識了。
繼續表演謾罵喔。只證自己的無力反駁。
回覆 790# jimmychauck

你又要加藥了?

回覆  旁觀者
講咁多說話,只不過想掩飾自己話共產黨錯,仲話埋佢唔夠長遠。
jimmychauck 發表於 2024/4/28 03:47

你爺爺看的是事情本身。
爺爺講過︰若老八將「神父」、「牧師」 塞入炮膛開一炮,以檢測移鼠吹噓妖徒「永遠不見死」 有冇講大話,爺爺話啱。
老八勒令「神父」、「牧師」 將妖堂金銀財帛搬出來分給窮人,以檢測移鼠吹噓妖徒可以移山倒海有冇講大話,爺爺話啱。
回覆 791# leefeng

你冇其他招式㗎啦,繼續表演出醜啦。
無中生有生安白造,認為中國人身份係恥辱、以共產黨為邪惡的標準,指控共產黨屠殺中國人,一味在論壇灌水,詆譭毛澤東,口中撐共狠批基督徒禍國乜乜乜,又要以台灣基督徒代表全中國,又否認香港人係中國人,意圖分裂中國,收共產黨錢上黎離教者之家揾食抹黑其他使用者。
回覆 792# 旁觀者

講乜本身唔本身,連歷史史料應該點睇,用乜原則睇都唔識,慳啲啦。唔妥共產黨咪開聲囉,躲躲藏藏虛虛怯怯盡顯醜態。
回覆  旁觀者
講乜本身唔本身,連歷史史料應該點睇,用乜原則睇都唔識,慳啲啦。唔妥共產黨咪開聲囉,躲 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/29 04:25

你冇看到咩!連閱讀理解能力都冇!           
你爺爺看的是事情本身。
爺爺講過︰若老八將「神父」、「牧師」 塞入炮膛開一炮,以檢測移鼠吹噓妖徒「永遠不見死」 有冇講大話,爺爺話啱。
老八勒令「神父」、「牧師」 將妖堂金銀財帛搬出來分給窮人,以檢測移鼠吹噓妖徒可以移山倒海有冇講大話,爺爺話啱。
回覆  leefeng

你冇其他招式㗎啦,繼續表演出醜啦。
無中生有生安白造,認為中國人身份係恥辱、以共產黨為邪惡的標準,指控共產黨屠殺中國人,一味在論壇灌水,詆譭毛澤東,口中撐共狠批基督徒禍國乜乜乜,又要以台灣基督徒代表全中國,又否認香港人係中國人,意圖分裂中國,收共產黨錢上黎離教者之家揾食抹黑其他使用者。
jimmychauck 發表於 2024/4/29 04:22

見你在離教網狂吠,生安白造無中生有,誣蔑別人有說「以共產黨為邪惡的標準,指控共產黨屠殺中國人」?
閒來無事找出了一些你怎樣生安白造,無中生有,把你自己說的轉嫁給他人既事實,
等大家睇下你呢個基督教既黑暴黃屍怎樣次次顛倒黑白,將你自己講過既說話老屈別人!

其他的我都費事去一 一舉證 ,你係一個怎麼樣的無賴流氓,等觀眾評價啦。

回覆  leefeng

首先,寫一大堆分析係,嘲9你個乜7沖生同個嘉賓腦殘。你若有聰明,只管回答該些分析,不回只因你不懂回,回不了。
其次,再嘲啲推崇該片嘅人亦為腦殘。
第三,先係我分析,勇武破壞及還手的行為,不合法但合情合理。
第四,有汔油彈有弓箭有投石有激光筆,不過冇實彈冇避彈衣冇裝甲車,但黃絲素來唔介意同警察換裝。
第五,解放軍、國保、公安己經差唔多將全國反對共產黨嘅人殺晒,這是事實。黃絲將來有冇槍呢啲假設性問題呢,我唔洗答。
第六,第三屆特首選舉過左咁多年,佔中過左咁多年,五大訴求嗌左咁耐,連中英聯合聯絡聲明都已成歷史文件,你啲腦殘爛屍搞左咁耐都知人地爭取緊啲乜,只係你地低智腦殘眼盲耳聾,與人無尤。"不知道人家爭取什麼"是你腦殘的問題,不是別人的問題。
第七,中共失信於我,失信於我一代人,益左你癈老,所以我就鬧你癈老。
jimmychauck 發表於 2023/7/28 23:39

回覆  leefeng

老題型了,路19:27乃講"他既得國回來",將來審判之時,並不教訓人現在這樣做,現在仍是"Rom 2:4  還是你藐視他豐富的恩慈、寬容、忍耐, 他的恩慈是領你悔改呢?"之時。
同時也警告,現在不悔改,將來審判之時就如路19:27般處置。
Joh 15:6乃叫你常在主內,沒教訓你燒柴。拾起柴來燒的也不是信徒,說不定是離教者。

先說回來,剛剛講到共產黨將全國反對共產黨嘅人殺晒,這是事實。講埋先走。
jimmychauck 發表於 2023/7/29 00:36

回覆  leefeng  #38

回覆 142# leefeng

你也在世上,世上嘅反基都冇盡行滅絕,所以基督教所有嘅咩滅族罪行都唔洗追究?咁你做咩一日到黑掛口邊?

你都痴9線,邊個話你知我喺香港?你證明俾我睇我喺香港吖笨。
呀沖生嘉賓啱啱先講,香港一千萬人都唔夠吖嘛,比起全國蚊比同牛比嘛,仲好意思拿香港來說話?

回覆 147# leefeng

都話左假設性問題唔洗答,睇吓啲實質例子如共產黨殺害啲國內反對佢嘅人啦,已成事實都未講,急急講啲不著邊際,俾你同條女一齊搭電梯你係咪會姦左佢呀?
jimmychauck 發表於 2023/7/29 04:31

回覆  Guest from 124.217.137.x

回覆 268# 269# 271# 272# 273# 274# 282# Guest from 124.217.137.x

2007年第三屆都未講,你講啲咩2012 2014全部都係浪費唇舌。

1997回歸起到2007教育統籌局局長已換過兩次,由行政長官或中央任命。
兩人分別是羅范椒芬、李國章
羅范椒芬,大紫荊勳賢,行政會議成員
李國章,大紫荊勳賢、中大校長前校長、前中大醫學院院長、行政會議成員、全國政協委員
兩位均為知名建制派人士,並且在反國教、佔中、反修例事件中不遺餘力地為政府護航,其撑中共的立場鮮明無比。
編撰教科書,並非局長一人的事,出版社編輯團隊編寫,送審,各個委員會審核,教育局官員層層審批,局長核准。當中經過無數人眼目。
97後各種政府委員會中人士均為政府邀請。
如能寫在教科書中歷數年不改,明顯是當時社會的共識。
教科書啲咩生字election committee, referundum, nomination committee(選舉委員會第三屆變成提名委員會), 400人 800人, 我全部記得。係咪我記性太好?

遊客124謂本人唔清楚香港情況?離教者之家希奇古怪,基督徒唔清楚基督教,土生土長香港人唔清楚香港情況,外人指點江山就最清楚不過。

兩個由中央任命根正苗紅的藍絲做局長,層層關卡寫出教科書我信了,一代的香港學生信了,何錯之有?還想甩鍋地方嗎?

立法會20032004發言記錄:
- 中國外交部在1994年發出的聲明指出,“關於2007年以後,香港特別行政區立法會是否實行普選的問題,《基本法》第六十八條及《基本法》附件二第三項都有規定,這是要由香港特別行政區決定,根本不存在由中國政府來保證的問題。”在1993年3月18日,國務院港澳事務辦公室主任魯平先生也曾經公開和清楚地指出,“第三屆以後立法會這個立法機關的成員怎樣組成,完全由香港自己來決定。《基本法》裏也有規定,就第三屆以後立法會的組成,只要有香港立法會三分之二議員通過一個協議,經過行政長官同意,就可以實行了,對中央來說,只要向人大常委會備案,不需要中央的批准,......這個完全應該是由香港特別行政區自治權範圍內的事,中央不會來干預。”
- 民建聯的黨綱說明爭取2007及08年普選

連建制派的大黨也在爭取的事,正正更說明是當時社會的共識。

北京反口亦非只此一次
-1996年香港主權移交前,北京宣佈「直通車」安排不再有效並「另起爐灶」,由全國人民代表大會香港特別行政區籌備委員會所籌組,原為推選第一屆行政長官的香港特別行政區第一屆政府推選委員會,選出臨時立法會取代最後一屆立法局。
-2012年全國人大常委會第二次釋法確定了修改程序由三部曲變成須走「五部曲」

1997年,一個由香港人完全無法參與投票的臨時立法會,加班開會通過多條阻礙民主及民生的惡法
公安條例的重臨
1995年,根據《香港人權法案條例》,《公安條例》部份條文被裁定與《公民權利和政治權利國際公約》牴觸而被予以廢除,包括將30人以上遊行及50人以上集會的發牌制度更改為通知制度,組織者必須於活動前7日通知警務處。對此,中國政府認為1995年版本的條例違反《香港基本法》。因此,香港臨時立法會於1997年將一些被廢除的條文重新制訂,包括將遊行集會通知制度更改為「不反對通知書」制度,並於1997年6月14日,一日內三讀通過。

從此,香港人就失去集會自由,每年七一,民陣因不反對通知書的問題與警方糾纏。

廢除集體談判權
1997年6月26日,香港立法局通過由職工盟秘書長李卓人提交的《僱員代表權、諮詢權及集體談判權條例》(簡稱《集體談判權條例》)及多條與勞工權益有關的私人條例草案。條例當中提及,集體談判權安排適用於五十名僱員以上企業,同時工會在企業內會員人數需超過僱員人數15%及取得逾五成僱員的授權,才可獲得集體談判權。但主權移交後,臨時立法會隨即推翻了不少被認為「對特區政府運作做成障礙」的法例,當中包括於同年7月16日凍結《僱員代表權、諮詢權及集體談判權條例》,並於同年十一月正式廢除該法例。自此民間一直爭取能夠在香港恢復集體談判權,但一直未有進展。

回歸之初,立法會民主派的空窗期,臨時立法會不惜加班開會,為特區政府方便管治通過多條惡法。

到了2007年,我為什麼還要相信中央?中共失信,亦非始於香港一役。新彊從前也是一樣1960年代中共入主後一步一步將當初答應的自治權癈除

泛民主派拒絕「愛國者治港」之說更為可笑,泛民只是要求不能以「不愛國」為由進行政治篩選,那來的要求必須「不愛國者」治港?「愛國者」的要求又從何而來?基本法中有寫嗎?亦不過是中共改口失信,用以僭建的藉口。中國外交部在1994年發出的聲明又如何了?

並且,遊客124論述中犯上的最大錯誤,乃是,2019年的反修例風波根本並非爭取普選。以普選去論2019風波乃以偏蓋全及倒果為因。
#156 the protest started just to prevent the errosion of the judicary independence of Hong Kong by opening of an extration loop hole allowing China judicary system to take any individual person to trial in China by the CCP judicary system.
翻出來就是:示威遊行起因是反對侵蝕香港的司法獨立,反對製做司法缺口讓中共可以隨意要求引渡在香港的異議者接受內地不透明的司法審判。

示威規模的巨大是由於香港人發現的司法危機,並政府多年失信於民積聚的民怨,而歷經一個月的大規模示威仍態度跋扈死口不肯徹回條例,刺激出後面的黑社會暴力、警察暴力,出現包括普選的五大訴求,則是港共政權及任命林奠月娥的中共自食其果。

2019年區議會選舉,民主陣營取得86%議席,完全充分說明反修例運動的民意基礎(leefeng死爛屍勿看,立即打飛機)
2020年中共破壞香港本地立法程序自行訂立國安法,香港司法獨立蘯然無存。
2021年立法會選舉,直選比例由一半跌至不足三成,循序漸進我呸。

簡而言之,中共政權只靠槍杆,全無合法性,出爾反爾,全無信用,以殘暴手段逼害一個城市的居民,完。

到藍絲表演時間。
jimmychauck 發表於 2023/8/2 18:12

回覆 420# 上流寄生族

本人並不攻擊任何離教者,因為離教者自有其離教的經歷及理由,惟對自以為是恬不知恥有認知障礙的藍屍死癈老並不抱任何惻隱或憐憫,並因其支持殘暴政權的智障行為搞至香港滿城腥風血對其表示憤恨及怨毒,並表明不共戴天,其智障之處不勞本人操心指正。並且,爛屍本身腦殘,本身不可理喻,與其討論乃浪費時間,只在本人暇有癮時才會極力嘲諷並大肆攻擊。
jimmychauck 發表於 2023/7/26 06:45

jimmychauck 發表於 2023/8/5 04:20
回覆 795# 旁觀者

本身?你兩百年僵屍呀?你看過事情本身?你有全視之眼呀?你全時間睇住晒咁大片太平天國領土?

確實是不學無術,連歷史學史料來源都唔識,"老鼠上天平"對你黎講係非常準確嘅評價。
不學無術、自吹自擂、反共反黨,瞧,這些爛屍。
回覆 796# leefeng

占某人素不放無的之矢,對人下評語乃觀言察行,有碗話碗有碟話碟。係啲爛屍經常都以無中生有對待在下。

見你在離教網狂吠,生安白造無中生有,誣蔑別人有說「以共產黨為邪惡的標準,指控共產黨屠殺中國人」?
leefeng 發表於 2024/4/30 01:28

就以上簡短句子為例。

不信他的教就要「剷除」。「連根拔起」。「剪除」。「徹底消滅」?
比共產黨更惡和更兇殘,是人是鬼,迷茫者懂分別未呢?
leefeng 發表於 2024/2/22 01:05

你小崽子以共產產為惡和兇殘的標準這事實就板上釘釘走唔甩㗎啦。
如果你根本唔係咁諗,你會話
"比民主派更惡和更兇殘"
"比美帝更惡和更兇殘"
"比哈馬斯更惡和更兇殘"
不過你冇。

如果讓你們控制了香港和中國,你們一樣會屠殺中國人,
leefeng 發表於 2023/11/12 01:49

正常覺得共產黨偉光正嘅人,係會講"你們一會屠殺中國人",唯獨有啲清楚知道共產黨在屠殺中國人,卻收左錢要幫人洗地嘅粉蛆白猴,會講"你們一會屠殺中國人"

一個人心直口快呢,本身就係一啲唔錯嘅性格。鬼拍後尾枕呢,就好容易顯出一個人真實嘅想法。

生安白造無中生有,誣蔑別人

呢啲就正正係你嘅作為,我講野全部有根有據,你生安白造我生安白造、無中生有我無中生有、誣蔑我誣蔑別人。

提埋你,你唔否認或者無法否認呢,就等於認左。

紅字呢就當然係我講嘅,我係你口中嘅黃絲黑暴,講呢啲野入型入格符合人設,I will stand by my word,你會嗎?you can't even stand your own words, let alone stand by CCP or its word.
卻有的人想做爛屍粉蛆舔狗,卻還連自己點諗點講都未知點做,正ON9。

既然你無法舉證,當然只有任由其他人評價。所有人都可以評價所有事情,卻首先輪不到人地問自己youtube片問題都答唔到嘅癈人,亦不輪到非香港人非中國人去評價中國香港嘅事務。

邊個話你知我喺香港?邊個話你知我喺邊度?連我喺邊都可以隨便老作、四圍宣揚嘅人,會有誠信?早講左你完全冇我資料,仲唔認?

話題要轉了嗎?
回覆  leefeng

占某人素不放無的之矢,對人下評語乃觀言察行,有碗話碗有碟話碟。係啲爛屍經常都以無中生 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/30 07:20

你已經千萬次說共產黨惡和兇殘(有人證字證架,你不斷噏風想開脱是無用的)
你們基督教更加惡和兇殘,如果讓你們基督教和激進組織「屠龍」隊控制了香港和中國,你們一樣會屠殺中國人。識聽未?

任你怎樣歪曲事實、顛倒是非,你一樣係擺唔甩你想打死香港老年人,屠殺警察,串謀想炸死香港人。
已經人肉緊你,咪旨意走呀!

回覆  leefeng

回覆 131# leefeng

老題型了,路19:27乃講"他既得國回來",將來審判之時,並不教訓人現在這樣做,現在仍是"Rom 2:4  還是你藐視他豐富的恩慈、寬容、忍耐,不曉得他的恩慈是領你悔改呢?"之時。
同時也警告,現在不悔改,將來審判之時就如路19:27般處置。
Joh 15:6乃叫你常在主內,沒教訓你燒柴。拾起柴來燒的也不是信徒,說不定是離教者。

先說回來,剛剛講到共產黨將全國反對共產黨嘅人殺晒,這是事實。講埋先走。
jimmychauck 發表於 2023/7/29 00:36

.
回覆  leefeng

邊個話你知我喺香港?邊個話你知我喺邊度?連我喺邊都可以隨便老作、四圍宣揚嘅人,會有誠信?早講左你完全冇我資料,仲唔認?
jimmychauck 發表於 2024/4/30 07:20

你係激進組織「屠龍」小隊部成員,全離教都知道,你喺香港咪認咗佢,好快輪到你架啦。
驚呀?扮唔喺香港?

高級模式 | 發新話題
換一個