返回列表 回覆 發帖

基督教宣揚殉道,支持黑暴

基督教宣揚殉道,支持黑暴,鼓吹黑暴要用血來爭取民主自由,
究竟他們的民主自由是什麼東西呢?
香港獨立了怎樣管理?怎樣自治?怎樣生存?這些基本的民生問題他們曾經考慮過嗎?
於是又去要求別國來殖民自己?繼續做奴才做狗做二等公民才會心安理得?
向學生和頭腦簡單的人洗腦殺人和自殺,根本已經道德淪亡,包庇犯罪會令社會陷入恐懼!
基督教為殺人者祈禱就是同犯,遠離基督邪教才是救人和自救的方式!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

你又唔係中國人又唔係香港人,又唔識回應我香港問題嘅言論,又反基撐共上腦以為黃絲同基督 ...
jimmychauck 發表於 2024/5/18 19:23

黃絲同基督教係綑綁的,陳日君,李柱銘、黎智英,陳方安生,黃之峰…全部基督教徒都係!!!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

你又唔係中國人又唔係香港人,又唔識回應我香港問題嘅言論,又反基撐共上腦以為黃絲同基督 ...
jimmychauck 發表於 2024/5/18 19:23

黃絲同基督教係綑綁的,你咪係囉!
回覆  Guest from 203.145.89.x
中國人就是有種弊病,身為奴才,卻有著主子的思維,還要自以為高明。
jimmychauck 發表於 2024/5/17 03:22

基督妖徒由裏到外都係一副奴才相,日日念口簧︰主呀!主呀!求主賜我福樂。
    對非基者則自認高人一等(趷高屎窟就高嘞)。
回覆 888# leefeng

你又唔係中國人又唔係香港人,又唔識回應我香港問題嘅言論,又反基撐共上腦以為黃絲同基督教係綑綁,對世事無知如此,收皮返鄉下啦。
黑暴黃絲會認為自己係好偉大,佢哋的思想,係佢哋的圈子中,邏輯上自洽的。但總是會讓人覺得有點係不對勁的 ...
Guest from 203.145.89.x 發表於 2024/5/15 18:11

黑暴黃絲的確係好偉大,做性鸭革命!
回覆 886# Guest from 203.145.89.x

原來係極權支持者,唔怪得腦殘。

中國人就是有種弊病,身為奴才,卻有著主子的思維,還要自以為高明。
黑暴黃絲會認為自己係好偉大,佢哋的思想,係佢哋的圈子中,邏輯上自洽的。但總是會讓人覺得有點係不對勁的。佢地的邏輯係內部自洽,但同外部實際的現實世界的邏輯總係違背的。
你總會覺得,黑暴黃絲會認為自己係好偉大,但佢哋的思想,邏輯上自洽,但總是會覺得係不對勁的。佢地的邏輯係內部自洽,但同外部實際的現實世界的邏輯總係違背的。
你jimmychauck 做黑暴黄屍唔會好耐,的確好快收皮!

原來係黑暴支持者,怪不得邏輯咁古怪。

黑暴黃絲係有佢地自己圈內一套佢地認為對的邏輯,但外人就會睇到佢哋邏輯古古怪怪,而且係危險的。所以最終搞到整個社會亂晒。

基督教根本【‘圣’经】宣揚▶殉教

,tag,洗脑经,自杀经。基督,吩咐任何人于 ...‘聖’經▼马可福音 8:35 >>中文标准译本 -因为凡想要保全自己生命的,将失去生命;
为我和福音的缘故自己的,将保全生命。
上流寄生族 發表於 2021/7/9 01:22
基督教根本【‘圣’经】多次教人(为教)死。。。。。。===邪
主耶穌說:「我是元始,我是終末,【寄生虫:嘔:】我是生活的;我曾死過,可是,看,我如今卻活著,一直到萬世萬代;我持有 ... 為什麼基督的福音越受壓迫,越受阻擋,就傳得越遠,傳得越廣呢?撒播福音種子的主
耶穌說:「
我實實在在告訴你們:一粒麥子如果不落在地裡了,仍只是一粒;如果死了,才結出許多子粒來。」
(若望【a虫蛀-===John。。。。基督新教翻译为-约翰】福音12:24)福音種子帶着基督的命令,「死」在地裏,發芽重生,結出許多基督徒子粒,基督徒子粒又繼續帶着命令,視如歸【a虫蛀-若人民被煽动 反党时如此。。。。。。】,發芽重生,再結出更多子粒;一個在義和團運動期間殉道於山西省的英國傳教士臨終時說:「殉道者的血是教會的種子。如果這是我侍奉主基督最好的途徑,那麼我已準備好迎接死亡。」基督信仰的種子能夠在壓迫環境中循環不息地結出無數的子粒,是因為這種子帶著至高無上造物主的命令去生長的,主耶穌派遣門徒時說:「是我揀選了你們,並派你們去結果實,去結常存的果實」(若望福音15:16);天主的命令是必然成就的。
谢谢先生指教逃出魔幻紀 發表於 2024/5/11 22:27
「基督教是邪教的論據」
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

...
jimmychauck 發表於 2024/5/7 06:09
尔【非‘你’,因尔冇资格做人已】一切一切,皆大胡言乱语如斯如尸,根本就是
牛头唔搭马嘴

鸠头不对【或《怼》】閪嘴【只怼屎窟窿】

就像chat gpt 那魔样(hallucination幻觉{……例-▶“圣”经之创世记之一切})

。。。。原创成语对联诗
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
回覆 868# Guest from 124.217.188.x

逃犯條例修訂係為左釋放殺人犯?
你可唔可以充實吓自己常識先再出黎講野?
回覆 879# leefeng

聲大大冇貨賣,反駁唔到人地論點就收皮啦。
回覆 876# Guest from 124.217.188.x

恩福堂係播道會,恩福堂本身點會係宗派?
宗派形成歷史,又如何構成一個教派黃藍,又一定係關解經事?
2014前黃藍有冇樣睇?
你有冇證明過主要領導人或主要講者政治傾向係同所謂解經有關定個人取態?領導人是指教牧還是帶職的執事?難道每人的專長都是解經?
根本你睇社會上嘅黃藍分佈,年齡、學歷、社會經濟地位、與中國嘅聯繫等因素先係主要影響因素,又點樣可以一句就話同解經有關?如果係同宗派間解經不同有關,又如何解釋很多教會當時面臨分裂及內部對立嘅情況?基督教更素主張政教分離,談何把你一套自創無證據的理論套用到所有教會上?
循道衛理灣仔堂,宣道會冇藍絲?
恩福堂,警察以諾團契冇黃絲?
你係咪敢寫包單先?
恩福堂又係咩宗派呀?

間教會係咪黃絲定藍絲
大主要看兩點
第一,係間教會的主要領導人或主要講者,係黃絲或藍絲
佢地會在講道的時候,會在有意或無意間,灌輸或發表有關黃絲或藍絲的立場

第二,係主流方向
例如連登係黃絲討論區,但連登當然有藍絲網友,但主流風向係黃絲
香港討論區係藍絲討論區,也有黃絲網友,但主流係藍絲嘛。
教會都一樣,有一個主流的政治風向。
當然不是所有教會都有,沒有的咪叫政治中立的教會,或「綠絲」囉。

恩福堂咁大間香港教會都唔識?你外國華人黎架?
據我理解,循道衛理灣仔堂,香港宣道會,就係出名黃絲。
恩福堂,香港警察以諾團契 ,就係出名藍絲。
循道衛理灣仔堂,宣道會冇藍絲?
恩福堂,警察以諾團契冇黃絲?
你係咪敢寫包單先?
恩福堂又係咩宗派呀?
...
jimmychauck 發表於 2024/5/8 00:30
全皆
高級模式 | 發新話題
換一個