返回列表 回覆 發帖

基督教宣揚殉道,支持黑暴

回覆  上流寄生族

姓昊果個講嘅野從來都未超出我已答嘅範圍,我仲要嘥咩時間補充?你自己有料,咪指出佢 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/28 02:06

你冇料到,扮嘜啫。我係實實在在按你們聖經來應付你哋的!

或許你夠膽的話,你咪承認聖經唔係神的默示,只不過係如"保羅"般人自己亂吹咁囉!

你冇補充咯,等我嚟補充啦 ..................

歌羅西書 1:16  因為萬有都是靠他造的、無論是天上的、地上的、能看見的、不能看見的、或是有位的、主治的、執政的、掌權的、一概都是藉著他造的、又是為他造的.

提多書 3:1  你要提醒眾人、叫他們順服作官的、掌權的、遵他的命、預備行各樣的善事.

箴言 8:15-16  帝王藉我坐國位.君王藉我定公平。王子和首領、世上一切的審判官、都是藉我掌權。
你冇料到,扮嘜啫。我係實實在在按你們聖經來應付你哋的!

或許你夠膽的話,你咪承認聖經唔係神的默示, ...
昊暠昺 發表於 2023/9/28 10:59

你睇完老師#595講既, 有異議先好係呢到狗翕

(入壇不讀帖,!)
你睇完老師#595講既, 有異議先好係呢到狗翕

(入壇不讀帖,!)
beebeechan 發表於 2023/9/28 11:47

#595 咪就係狗翕囉!
回覆 640# 昊暠昺

地地道道中國香港人就更加仆得街啦,"林鄭想把殺人罪犯押回香港以免走佬",邊度新聞呀?住喺香港都完全唔知發生乜事,更顯一個人如何無知,被共產黨洗腦。

咁正義咁叻,睇晒本帖前面兩個月拗過乜野先黎獻醜啦。有乜野你宜家講曾經超過之前討論嘅範圍?
昊暠昺 2023/9/28 13:05 提交

#595 是你無能力有反駁的「9up」
你連撐下飯蓋都乏力

基督教 === 假

寄生虫h,撑昊暠昺兄
13:1 在上有权柄的,人人当顺服(hupo-tasso)他。因为没有权柄不是出于神的。凡掌权的都是神所命的。」
順服的希臘文是hupo-tasso。
在希臘文中, 意思是指「要有秩序」

中文意思的「順服」,, 是有叩頭, 跪低既意思。
希臘文中就有一個字是指這種情況: hupo-kouo,
這指在新約中在說子女對父母順服, 奴隷向主人順服時便用上。 ...beebeechan 發表於 2023/9/22 11:27
勾践正正就是-奴隷向主人【吴王】順服。。。。。。

结果如何?屌你基督正1屎窟碌7!
昊暠昺 發表於 2023/9/28 13:05
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
你連撐下飯蓋都乏力
beebeechan 發表於 2023/9/28 16:19
你同CHAUKK,系我寄生虫面前連崛起1下都乏力
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
回覆 646# 上流寄生族

撐一個唔知自己住緊地方發生咩事、斷章取義曲解聖經嘅唔識答問題嘅人,符合你人設。
回覆  昊暠昺

地地道道中國香港人就更加仆得街啦,"林鄭想把殺人罪犯押回香港以免走佬",邊度新聞呀?住 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/28 14:18

咪話你哋一味吹水,毫無證據,老作老屈。

講仆街,點及你班出賣國家,連自己中國人都唔認,甚至老豆老母都唔認咁仆街呀!

好似當時新聞報導咁,全身黑黑的,遮到自己眉毛都見唔到,竟大言不慚話自己光明正大。若不是無恥到極點,就是精神病太嚴重的!

爆眼女冇爆眼
831地鐵屈死人
屈警插贜碌棍
屈警推人落天橋
大媽勸阻黑暴變阻警
呉X雪假哭訴段狗爺被警性侵
等等,等等

當時你哋極度憎惡TVB新聞,要攻擊破壞TVB新聞組,表面上話TVB係黨視,實際是要蒙蔽真相以造假,因為TVB新聞的直播讓我們看到真相
你連撐下飯蓋都乏力
beebeechan 發表於 2023/9/28 16:19

我依聖經白紙黑字的抄下來,就是依原文的意思,我又沒改沒增沒減的,

你多Q如左言右他,擺明狗翕係你囖!

其實你係咪想講你係黑暴,或係支持黑暴呀?!
jimmychauck 發表於 2023/9/29 08:56

你係講緊黑暴四處破壞,私刑異見人仕,蒙頭遮面唔見得光等事!

我答到你答唔到我啦,你扮咩呢?!

點呀,你承認聖經非默示未?又唔敢呀!

回覆 649# 昊暠昺

你講咩都冇用㗎,"林鄭想把殺人罪犯押回香港以免走佬",來源?你第一樣就錯啦,講咩其他?

你講嘅乜乜77

爆眼女冇爆眼
831地鐵屈死人
屈警插贜碌棍
屈警推人落天橋
大媽勸阻黑暴變阻警
呉X雪假哭訴段狗爺被警性侵

我一樣都冇提過,關我咩事。

爆眼女冇爆眼,你又係睇港人港地?

傷者眼球破裂(ruptured eyeball),唔叫爆眼,你俾個名佢吖笨。

你係咪以為爆眼女去左台灣?
回覆  昊暠昺

你講咩都冇用㗎,"林鄭想把殺人罪犯押回香港以免走佬",來源?你第一樣就錯啦,講咩其他?
...
jimmychauck 發表於 2023/9/29 15:53

講錯咗啫,我認錯,冇問題,SORRY,係送佢返台灣才對。中秋快樂!

爆咗玩完冇咗呀!點為之爆咗呀?破裂咪破裂眼女囉!爆咩啫!個杯裂咗,點同爆咗呀!就算佢真係爆咗冇咗隻眼,都唔好老屈警射呀,躲躲藏藏,又係唔見得光既!

我夠冇話佢去咗台灣啦,但你清楚,莫非你就係 ............

不如話乜雪破處咗,咁就真係被警侵咗?

點呀,保羅係咪老作呀?聖經係唔係神默示呀?掉得未呀?
回覆 653# 昊暠昺

連修例內容嘅核心都可以搞錯講錯,家陣電腦打字打咁多你都可以打錯,其實你知啲乜?你講清楚好喎。

我嘅解法解通左兩處唔同聖經,你嘅只係解得通一篇。
聖經當然是神所默示,保羅當然冇講錯,係你解錯,忽視前文後理以經解經,問題喺你自己度。
我答左你咁多次,你都冇睇過冇明過,我仲答黎做乜?
回覆  昊暠昺

連修例內容嘅核心都可以搞錯講錯,家陣電腦打字打咁多你都可以打錯,其實你知啲乜?你講清 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/29 22:15

係囉,...一, 二百年前史事搞錯唔出奇
才是三幾年前, 弄得熱烘烘的社會事都搞錯!

所以, 佢對幾千年前的人在經書講乜.....搞錯哂....(但又死都唔認, 又唔知)
懸賞從原來的40萬港元加碼至100萬港元幾好使,大家有料快報啦喂!
黑暴耶稣謊言都去信,黑暴徒子徒孫當然唔好執!

全國政協副主席香港前特首梁振英5月25日晚在社交網站宣布,關於「爆眼女」行蹤暴露,「803基金」將原來的40萬港元懸賞加碼至100萬港元,給任何提供案件最新消息人士。[50]

2021年5月,東方日報報導稱當事人雙眼健全“無爆眼”,已于2020年9月30日离港前往台灣[44];并发表社评称此事件是“世紀謊言[45]眾新聞其後引述消息確認該少女已離港,但其受傷的右眼視力並無恢復,只是通過整容技術在表面上作出補救。[46]大公網文匯網報道,香港警方已獲取的醫療報告內容中對其傷勢雖沒有結論,並未「爆眼」或傷及眼球和內部組織,主要是眼睛周邊位置受創,視力沒受到絲毫損害,明顯並非警方布袋彈所致。[47][48]警方對她的刑事調查仍未結束,包括她當日曾否涉嫌干犯暴動或其他罪行,若有進一步證據指她涉嫌違法,將徵詢律政司意見,不排除發出通緝令

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%88%86%E7%9C%BC%E5%B0%91%E5%A5%B3%E6%A1%88

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
*【有真名了!全城搜尋爆眼女~姚嘉穎】*
相中女子 *爆眼女~姚嘉穎* 自8月11號受傷入院後便一直匿藏,根據可靠消息指,李柱銘代黎智英去同姚嘉穎講數三千萬, *但條件是要要姚嘉穎死口咬定她的眼珠是被警方所傷* ,後來因為被督爆,3000萬打了水漂,但亦已經從幕後金主黎智英身上取得五百萬元掩口費。 *所以肥佬黎搵左第二條女扮姚嘉穎拍片,片中那演員都不敢提【她】的眼睛是被警方布袋弹所傷。*
*提一提姚嘉穎同埋幫她做手術嘅醫護人員(包括所有知情者),在2008年立法會通過《2008年成文法(雜項規定)條例》,令法院可對 【妨礙司法公正】以往判處的七年刑期改為以任何刑期的監禁及任何款額的罰款,即是【包括終身監禁】,即係【講大話要付出沉重代價】,自己諗諗值唔值。*

*爆眼女~姚嘉穎*:25歲 職業:診所助理
梁佩鳳:52歲 (母) 職業:超市員工
姚嘉倩22歲 (妹妹) 職業:文員
電話:6xxxxxxx
姚錦華:61歲(父) 職業:司機
電話:9xxxxxxx
https://www.facebook.com/595650077521366/posts/763729230713449/

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
我依聖經白紙黑字的抄下來,就是依原文的意思,我又沒改沒增沒減的,

昊暠昺 發表於 2023/9/29 11:37

所以, 你只係60年代既碼頭咕喱嚟

只係將啲貨搬嚟搬去, 根本唔需要知道個箱裡邊係乜貨嚟

你將「聖經白紙黑字的抄下來,就是依原文的意思,我又沒改沒增沒減的」亦只係搬字。
你根本唔知啲字講乜

事发时,“爆眼女”所在的巴士站对面,大批激进示威者隐藏在花槽后向警署射钢珠。有资深警员说,布袋弹属于非穿透力武器,即使有人发射,但在10多米距离内不可能射穿眼罩。

当时,是有人迅速伪造案发现场,

血可能是真的,但子弹的来源显然不是警署。

这就可以解释:为何事发后,满城风雨,爆眼女却一直藏匿,决绝报警,拒绝配合调查,甚至拒绝警方取得其医疗报告。

最后,警方被迫只能通过法庭手令,才从医管局取得了她的医疗报告。

然而,她马上以代号“K”向香港高法提起司法覆核,称“警方没经我允许,侵犯了我的隐私……”

口口声声称被警方“爆眼”的不就是你吗?

如果医疗报告对你有利,为何不敢公开?

据港媒披露,网上有医护人员称:X光照片证实“爆眼女”的伤势是被钢珠射伤的,“但伤者不报警”。

2019年12与17日,香港高发驳回了她的申请,并下令她须支付诉讼费。

而2020年1月22日,有媒体称“爆眼女再上诉”。

然后有报道指出,警方目前已取得其医疗报告,显示其眼球及内部组织未严重受损,且该女子受伤后仅留院一周便出院。

当时间来到2020年6月9日,

那被“爆”的右眼长出来了!

爆眼女就这样“奇迹般地康复了!”

https://youwuqiong.top/354352.html

*【有真名了!全城搜尋爆眼女~姚嘉穎】*
相中女子 *爆眼女~姚嘉穎* 自8月11號受傷入院後便一直匿藏,根據 ...
leefeng 發表於 2023/9/29 23:13

挑....呢啲係臉書左抄右貼既垃圾你當堅料??

同當年話爆眼, 太子站打死人地鐵運屍, 掟學生落樓, 女生警署群姦...既「新聞」一樣咁既級數嚟

你簡直係和尚笑光頭,
篤屎話榴槤臭

所以, leefeng 只是一pat藍屎
高級模式 | 發新話題
換一個