返回列表 回覆 發帖

基督教宣揚殉道,支持黑暴

你爺爺話過以歷史角度看事物,不因其他原因影響。啥時候都話,天平天國係中國近代史上最大嘅災難,基督邪教害得中國人可慘了。
    你個撚樣啥都唔懂,只舔邪教屎窟,重有臉話「國之大義」。
回覆  旁觀者
連共產黨講野都敢唔同意,重有臉話「國之大義」?
jimmychauck 發表於 2024/4/25 21:47

黨與國你都未分得清,說明你精神有大問題。
回覆  旁觀者
咁宜家你咪唔同意共產黨史觀呀?你係咪睇歷史叻過羅爾綱呀?
jimmychauck 發表於 2024/4/27 06:17

阿柒頭!你爺爺講過,爺爺係以歷史角度看事物,事物對錯,不在一時,而是在長遠。
回覆  旁觀者
講咁多說話,只不過想掩飾自己話共產黨錯,仲話埋佢唔夠長遠。
jimmychauck 發表於 2024/4/28 03:47

你爺爺看的是事情本身。
爺爺講過︰若老八將「神父」、「牧師」 塞入炮膛開一炮,以檢測移鼠吹噓妖徒「永遠不見死」 有冇講大話,爺爺話啱。
老八勒令「神父」、「牧師」 將妖堂金銀財帛搬出來分給窮人,以檢測移鼠吹噓妖徒可以移山倒海有冇講大話,爺爺話啱。
回覆  旁觀者
講乜本身唔本身,連歷史史料應該點睇,用乜原則睇都唔識,慳啲啦。唔妥共產黨咪開聲囉,躲 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/29 04:25

你冇看到咩!連閱讀理解能力都冇!           
你爺爺看的是事情本身。
爺爺講過︰若老八將「神父」、「牧師」 塞入炮膛開一炮,以檢測移鼠吹噓妖徒「永遠不見死」 有冇講大話,爺爺話啱。
老八勒令「神父」、「牧師」 將妖堂金銀財帛搬出來分給窮人,以檢測移鼠吹噓妖徒可以移山倒海有冇講大話,爺爺話啱。
回覆  旁觀者
本身?你兩百年僵屍呀?你看過事情本身?你有全視之眼呀?你全時間睇住晒咁大片太平天國領 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/30 01:46

話你冇閱讀理解能力就係冇,讀多D書再講啦。不過,唔係妖書吖。
回覆  leefeng
你小崽子以共產產為惡和兇殘的標準這事實就板上釘釘走唔甩㗎啦
jimmychauck 發表於 2024/4/30 07:20

阿柒頭!你個「上帝」「為惡和兇殘的標準這事實就板上釘釘走唔甩」嘞啩︰
「將凡有氣息的盡行殺滅。」《約書亞記 10:40》
「上帝將他們(異族)交給你(以色列人)擊殺,那時你要把他們滅盡,不可與他們立約,也不可憐恤他們。不可與他們結親,……。」《申命記》7:2
回覆  leefeng
早話你唔妥旁觀者,要搶奪佢無中生有之王嘅尊號,咁宜家又真係係咁發功喎。
jimmychauck 發表於 2024/4/30 17:48

你爺爺就睇唔到Leefeng 兄有啥唔妥你爺爺,生安白造、無中生有之王係你呀,阿柒頭!
回覆  旁觀者
你保得住自己無中生有之王嘅尊號先再出聲啦。
jimmychauck 發表於 2024/4/30 22:36

阿柒頭!話你係無賴潑皮就真冇錯,無中生有之王係你呀!
回覆  leefeng
我當然話你同旁觀者係「死癈老」。
當然係你稱呼一大班人做「香港死癈老」。
有晒quote引以為證,仲有得抵賴?!
咁簡單嘅事情都要捩橫折曲,咪顯你誠信有問題。
jimmychauck 發表於 2024/5/3 01:05

「有晒quote引以為證,仲有得抵賴?」
字唔識︰主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水.。「呈清」下你如何「挑避」啦。中國「藉」、「唔洗本」、「架兩」、「癈心神」、「徨論」。
理唔明︰為主俾回教徒斬首就得著生命。
唔懂邏輯︰主帶個細路,為啥要佢剝光豬?
史唔懂︰基督妖教如何為害國人,如何禍害世人,你乜Q都唔知。
基督教係「人類文明嘅恥辱」,你懂嗎?
一個神經佬語無倫次,懂唔懂晚晚趷高屎窟吖﹖
又話唔答?你真有誠信!
回覆  旁觀者
你自己字唔識,刵和華都寫,連自己講過乜人地講過乜都唔知,收皮返鄉下練書法啦ON9。 ...
jimmychauck 發表於 2024/5/3 23:03

睇下你幾識字︰
      「鐘」入你屁眼,湧出活水。
      「呈清」
      「挑避」
中國「藉」﹖
    「唔洗本」﹖
    「架兩」﹖
    「唔苟」﹖
    「餓荒」
     「癈心神」
   「徨論」
不得不又用擂漿棍提送你屁眼玩玩.
字唔識︰主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水.。「呈清」下你如何「挑避」啦。中國「藉」、「唔洗本」、「架兩」、「癈心神」、「徨論」。
又話唔答?你真有誠信!
回覆  旁觀者
睇吓你識乜?
連自己講過乜,人地講過乜都唔知,收皮返鄉下練書法啦ON9。 ...
jimmychauck 發表於 2024/5/5 23:53

不得不又用擂漿棍提送你屁眼玩玩.
又話唔答?你真有誠信!
高級模式 | 發新話題
換一個