返回列表 回覆 發帖

基督教宣揚殉道,支持黑暴

回覆  leefeng

答唔到係唔應該浪費時間,留返黎自己打飛機好過。
jimmychauck 發表於 2023/7/31 06:54

呢度已經有兩位版友叫你滾啦,你知唔知醜架,記得滾出香港,死遠啲!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

信就是所望之事的實底,是未見之事的確據。

該離教者的信心是何等的大!雖然理性上全無證據,亦無法以言語表逹,然而內心深處就是知道爛屍是對的,共產黨必來在亂世中拯救他們,乃因被共靈所感,歌頌雜。

答唔到係唔應該浪費時間,留返黎自己打飛機好過
jimmychauck 發表於 2023/7/31 14:08

你的所謂信,可以分兩睇:
信耶穌可以名正言順去強姦,殺人,滅族。
信外國可以救香港(有民主自由),做外國勢力扯線公仔,一樣是要由金主指派傀儡來治港。
幾時輪到香港人自己揀吖?

睇來以你既智商係未到呢個級數,不妨教精下你。
所謂民主自由選舉在老美一樣沒有,出來參選的首先要有後台$$$支持,一般由財團/軍火財團捧出來的乖乖傀儡,之后買大小,二選一。
大包送得多,口才了得,互挖臭屎了得者勝。
究竟這個腫桶有冇為民為國呢?係冇!

腫桶既首要任務最緊要係拎支洗衣粉出黎,開動多些基督教聖戰,賣多多軍火,例如烏克蘭就做得唔錯,賣晒d過期生鏽廢鉄,就幾百億囊括曬烏克蘭既420家國企:雜亂斯基成功賣國,銀行又多了n個零的狗糧。

香港落入你們黑暴手中,賣晒所有香港的物業,不過你當然有份坐地分肥,分到一小份狗糧。

離教者係可以自主,不受你們基督教控制,随時回復自由身!
所謂民主自由冇回頭路,成個香港會受制于人,香港人永遠是殖民,别國眼中的乖乖狗。

共產黨在亂世中會不會拯救他們/人民?可以看看今天的中國!
我周不時都去中國嘆下五星酒店,深度旅遊,勁擦美食,名勝古蹟又多,交了n 多中國內地朋友,個個陽光熱誠,什麼冇自由呀,黑暗呀,真是笑L死人!,
基督教堂的宣傳反共,究竟係為人民吖,還是為基督教徒自己個荷包和地盤呢?問心啦!

你地口號說得多漂亮都冇用,還未民主自由啫,就“死廢老”“死廢老”咁對待那些年紀大的人,
如果俾你們統治了香港,佢地一講咗d你地唔啱聽既說話,又反抗之類,你地是否會打死晒這些“死廢老”咁呢?

你地重衰過共產黨,最起碼,在中國,那些老人家(不叫“死廢老”)可以天天自由言論,在公園跳廣場舞,飲茶,捉棋,唱歌,談天說地,安享晚年。
你覺得你們黃屍的“死廢老”政策,比較共產黨的 “老人家共產黨暴政” 如何?答啦!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

所以你唔識廣東話,淨係鍾意啲"屎"嘅同音字,ONL9。
jimmychauck 發表於 2023/7/31 14:02

如果你係代表黃屍,代表民主自由,代表基督教,

你是什麼貨色,你們黃屍/民主自由/基督教就是一樣的貨色!
十年前已話你旁觀能力有限,十年也無什進步。
jimmychauck 發表於 2023/8/1 03:28

十年前你10 歲=你今年20
十年前你20 歲=你今年30
十年前你30 歲=你今年40
原來你也是死廢老!
回覆  leefeng

仲未捨得回答#117 #156?

覺得自己有理時,認叻認唔切不停不停反駁駁。
明顯係覺得自己無 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/1 05:07

你唔會有99歳啦,你一到死廢老級,就叫勇冇手足送你上路去見上帝啦,
磚卜火燒,全套服務,你的手足可以加送把你釘上十字架,等你死得十分體面的!
回覆  leefeng

仲未捨得回答#117 #156?

覺得自己有理時,認叻認唔切不停不停反駁駁。
明顯係覺得自己無 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/1 05:07

車,值唔值得同一隻黃屍黑暴基督教徒浪費時間呢?
你既然咁叻,去國際發表吖笨,得把死人口,講大話你就叻,你只不過是垃圾人渣,過街老鼠一隻!
如果你真係咁叻,去尖沙咀舉牌,寫曬你的#117 #156上去,企三五個鐘,影番張相來呢度貼上做證,我立即轉黃,叫你做大佬。
點呀,敢唔敢吖,龜縮喺呢度,有乜野咁威啫?
咪又係自己打飛機的縮頭龜一隻!

.

回覆  leefeng

叫你答也答不到,大言什麼?

龜縮在這兒不敢答
答不到便不要浪費時間,返去打飛機吧。 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/1 06:48

去尖沙咀舉牌訴求啦,龜勇武,欺負老人你就叻!香港垃圾!
其實呢
對人民黎講,民主選舉的確係好東西
專制政權可以好好,但一壞可以搞到成個國家爛
例如專制政權有 ...
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/8/1 10:00

各基督教驚死喪失香港生金疍的地盤,一早已經密謀積極培訓聖戰黃屍死士,究竟「激進」地爭取乜呢?真普選只是「激進」的一種煙幕,將香港賣出去才是真正目的。
各基督教招手外國勢力介入,最好中國同外國勢力打餐死,基督教才好坐收漁人之利,可惜中央不上當。
基督教的一眾黑手,一定會再度橋,
讓香港真正回歸中國?哎喲,斷晒米路,基督教冇得再呃班傻人買天堂債卷,日進斗金添!

.
  從未踏足過香港一步
逃出魔幻紀 發表於 2023/8/1 10:16

你咁L聰明嘅?潛完48M嗱?
呢度係一堂「比賽鑽牛角尖,睇吓邊個嘅理智瓦解得更快更徹底」嘅示範課咩?兩個選手完全睇唔到對方 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/8/1 10:16

J未離開香港架,你咪叻唔切啦!
呢種陰謀論(陰毛論)其實又無咩根據的,都係想象多

根據剃刀原則,最直接的原因往往最合理,而陰謀論 ...
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/8/1 10:39

「真普選」成功又如何呢?香港都是要回歸中國。
不過「真普選」可以讓幕後黑手把他們預定的傀儡推到前台,好使好用的扯線公仔!
呢種陰謀論(陰毛論)其實又無咩根據的,都係想象多

根據剃刀原則,最直接的原因往往最合理,而陰謀論 ...
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/8/1 10:39

基督教從來不會做蝕本生意,強姦殺人滅族都做得出來,為利益整死一個香港?濕濕碎啦!
基督教沒有來世論不足以支持基督教徒可以作姦犯科,可以妄顧法紀,對不?

如果因為人生短暫可以急性為所欲為,
咁,一個只有半年命的基督教徒豈不是可以急性地殺人強姦,做齊佢一生希望想做的事囉?

而且,如果基督教相信有永生不死,不是有大把時間可以慢慢來嗎?
如果信了教,又急性,慌死冇時間完成在世的事,表示什麼呢?表示冇天堂?冇永生?基督教又再自己摑自己了嗎?

.
最初民主派也非親英美
反而係當年在港英時代推動「中文運動」的主要推手。
仲有,當年爭取內地人來港,都係 ...
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/8/1 11:04

親英美無需什麼派別的啦,
只要是信了基督教的,最拿手的是:一係據為己有,一係將佢滅絕。當然包括高價出售,有錢入袋。
要驗證你陰謀論是否成立
又係時候回顧歷史

我們要回顧更長的歷史
而非1996年後的歷史

最初民主派,絕非 ...
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/8/1 11:09

先做場大龍鳳示好玩麻痹,好似好支持中央咁,背後刀仔慢慢再伸出黎都未遲!
你好像跑題了

還是多點讀下香港歷史好
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/8/1 11:14

基督教煽動黑暴禍國殃民已經係事實,拉去香港歷史做乜呢?
陰謀論(英語:conspiracy),是指在其他解釋更有可能的情況下[3],將事件或現實情況解釋成邪惡而又強力 ...
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/8/1 11:23

使乜為基督教開脫吖!
基督教班神父同牧師不是玩得好開心咩?
“你們在地上犯的法,在天上並不是犯法” 鼓勵黑暴的名言黎架!
“只服從神的統治,不服從人的統治” 基督教班神父同牧師只要話代表神,就可以翻雲覆雨,指點江山架啦!

.
黃絲藍絲咩水平同一個人鍾唔鍾意嗌交冇關係。黃絲有分和理非同勇武。我上唔到場幫勇武,我就喺可以打嘅場打。美國住香港住日本住英國住法國住一樣可以黃可以藍可以蠢可以無知,咁fixate喺人地住邊到做乜?於討論有幫助?
jimmychauck 發表於 2023/8/1 20:00

「人一黄腦就殘」指的就是你!

#117 #156都是一堆似是而非的垃圾,成日叫人答,以为自己佔理了?
所谓勇武,就是黑暴,懂不?
黑暴七宗罪

睇下香港人点样看你们这些黑暴和理非同勇武呢?
https://www.speakout.hk/%E6%B8%AF%E4%BA%BA%E5%8D%9A%E8%A9%95/73755/%E9%BB%91%E6%9A%B4%E4%B8%83%E5%AE%97%E7%BD%AA

標榜真相、英雄、情義、犧牲和夢想的革命,不出兩年荒腔走板,謊言敗露、爭相逃亡,背信棄義……

為書展出版《黑暴未了,誰是兇手?》,我整理十萬字書稿,重溫瘋狂血腥歲月。回顧反對派走入殘局,因犯下七宗罪:

(一)愚昧,政治是兇險的權鬥,多少人陶醉在革命浪漫包裝,挑戰比自己強大的中共,把性命押注在實力懸殊比試中。不妥協,不知進退,以為烏合之眾,靠土製炸彈和恐襲,就能奪權?

(二)卑劣,革命靠道德感召,但暴徒製造謊言,煽動仇恨,誅連九族,對手無寸鐵不同政見者、落單警察施毒手,擲磚殺人到縱火燒人,咬斷警察手指和割頸,利誘學生做爛頭卒,泯滅人性。

(三)偽善,支持黑暴的人假裝為救世者,包括為恐襲孤狼開脫的法律教授,偽君子比真小人更叫人齒冷。

(四)賣國,暴徒忘了列強欺凌中國歷史,高舉英美旗幟,要求外國制裁香港。如今被用完即棄,是對其最佳懲罰。

(五)累街坊,反對派妄想顛覆政權,侮辱國家,一手斷送香港較寬鬆自由環境,令中央不得收緊管控,全港受牽連。

(六)執迷不悟,一班失德失智的暴徒,把香港推向深淵,通盤皆輸,死雞撐飯蓋。

(七)遺害下一代,成人把暴力和港獨思想植入年輕人腦袋。黑暴至今拘捕萬人,近半學生。最近炸彈案,金主利誘少年學生製炸彈,置其生死於不顧,斷送一代人!

乜你都暗示現在是少了自由...多咗管制。
至少言論就少咗自由勒。
有話....唔好亂說 ...
beebeechan 發表於 2023/8/2 05:49

唔係我說的啦,睇清楚咧。
又不至於用完即棄,
英美加澳...都先後放寬對港人移民政策..
乜BNO簽証, 「救生艇」計劃。
去年就有 ...
beebeechan 發表於 2023/8/2 05:50

撈唔惦,然后又靜雞雞返番香港
呢啲就係「執紙皮」既黃絲。 少咗啲智慧。
「執紙皮」既盲藍...一樣是會被斷送架 ...
beebeechan 發表於 2023/8/2 05:54

睇唔過眼黃屍暴打老人,不黃亦非藍唔可以咩?
高級模式 | 發新話題
換一個