返回列表 回覆 發帖

[凡事感恩] 返教會導致兒童墮樓死亡

返教會導致兒童墮樓死亡
==============

如果父親是上班的呢?
就是「返工導致兒童死亡」??

父親如廁時, 女兒墮樓,
就是「如廁導致兒童死亡」!!

在豆腐內找些骨
無論如何,都要感謝上帝的奇異恩典。
抽刀斷水 發表於 2021/8/15 20:00

咁你係咪想收到多啲呢類恩典咁呢
神未曾應許天色常藍,你都係小心啲。
抽刀斷水 2021/8/16 00:33 提交

係囉
大家都要小心烏雲蓋天的日子
神未曾應許天色常藍,你都係小心啲。
抽刀斷水 2021/8/16 00:33 提交

有日光藍天時齊共沐
咁我係的的确确确确实实实实在在想你收到多啲呢類恩典

;;;;;;;;;
比我掉念你掉到你“典床典席” ...
上流寄生族 2021/8/16 01:43 提交

黑心腸惹黑雲
講到這裡,你仍相信這個人格化的神麼?
抽刀斷水 發表於 2021/8/16 19:36

你信個「没有人性」的神?
你以為神只是電腦, 手機......只按程式辦事?
就主題的case,我們談到返教會竟遭惡運、凡事感恩、神未曾應許天色常藍,如果上帝存在,祂亦只是個袖手旁觀 ...
抽刀斷水 發表於 2021/8/17 00:33

為甚麼一定把「惡運」歸究「返教會」??
不是兩姐姐「疏於照顧」「一時大意」唔得咩?

不如惡運是因香港地少人多, 要建高樓大廈, 使人會墮樓......
人類為什麼會相信天上有神,因為希望神可以為他們消災解難!

leefeng 發表於 2021/8/17 01:39

思想太膚淺矣
好比話男人點解要娶老婆, 因為希望有個女人可以俾佢免費「少」?
好低層次吓喎!
返教會梗係絕對無問題架啦
抽刀斷水 發表於 2021/8/17 19:31

你呢種萬惡「返教會」為首, 一樣係有問題啦
墮樓致死只因地下硬添啦,

你講得無錯, 呢個真係理由嚟, 
至少物理, 醫學上是對, 是致死原因
咁其實係天主令到地下咁硬架喎,一切榮耀歸於天主。
抽刀斷水 發表於 2021/8/17 23:48

你可以鬧埋天主不給人造一對翼
為了使返教會完全無罪,即使獨留未成年兒童令她們疏忽照顧更小的兒童,咁都得架喇,完全無問題架, ...

查過, 無錯香港有法例係獨留16歲以下兒童在家, 父母便是犯法了。
16歲, 讀中五哩。。。原來都係唔可以獨留在家, 要有成年人昅住既!

另外, 只要趕哂啲兒童到街上, 在屋邨遊蕩, 只要不在家中, 便不會犯法矣!
根據法例, 呢個老荳連工都唔可以返, 
因為三個子女放學後, 會有幾個鐘要「獨自在家」,, 老荳犯法了,
咁可唔可以申請特別公援? 
所以有託兒服務、補習社(實質係託兒)囉。
抽刀斷水 發表於 2021/8/18 00:18

買個智能愛人來看管, 唔知可唔可以不犯法呢
高級模式 | 發新話題
換一個