返回列表 回覆 發帖

人生最大的成功

既然給人「自由意志」,咁講句屌「天主」屎窟總可以吧?為啥又要將斥辱牠的人「立刻報應」、「決不延遲」?但結果是斥辱牠的人一樣活得好地地。
    事實證明就是「天主」用擂漿棍捅自己屁眼。
是撒旦仍在統治著世界
逃出魔幻紀 發表於 2021/9/12 16:57

又話「天主」、「耶穌」統治世界?移鼠天下無敵?怎會兩「父子」都打唔贏魔鬼?
天主可以係一秒之間消滅魔鬼,消滅一切罪惡,消滅一切壞人,但係佢唔想咁做,因為咁樣全世界就冇一個人剩低啦。佢做咁多嘢,都係按照一個計劃按部就班咁救人
逃出魔幻紀 發表於 2021/9/13 09:16

冇料就係冇料,你搞咁多做乜呀?
    自由意志 = 縮頭烏龜
    信德 = 縮頭烏龜
    唔准試探 = 縮頭烏龜
    永冇神蹟 = 縮頭烏龜
    係嚟救人 = 縮頭烏龜
其實你們所領受的聖神,並非使你們作奴隸,以致仍舊恐懼
逃出魔幻紀 發表於 2021/9/13 09:16

極毒妖教唔係要人做奴隸?睇下「天地間一切的創造者」點講啦:
    「你們稱呼我夫子、稱呼我主。你們說的不錯,我本來是我是你們的主、你們的夫子。」《約翰》13:13
    極毒妖教唔單只要戇鳩做奴才,也要做教會嘅奴才。只要一聲令下,戇鳩就要「奉獻」所有財產,為顛覆現有政權去做炮灰!
偏離正道
beebeechan 發表於 2021/9/13 21:08

呢啲係唔係「正道」呢?
    「將凡有氣息的盡行殺滅。」《約書亞記10:40》
    「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵,害死他們。」《馬太》10:21
耶穌就肯定人勒
beebeechan 發表於 2021/9/14 01:44

魔幻紀話移鼠係「天地間一切的創造者」,你就話佢係人,究竟邊個啱,你哋打過先決定嘞。
耶穌被重視, 「人」也滔光了
beebeechan 發表於 2021/9/14 01:35

字都未識,就開口話教人,埋口做老師。你呢個「孩子王」,睇嚟係「奉獻」了教會不少銀兩才得來。
係咪蠢過隻豬腦!?你也自己照照鏡哩!
leefeng 發表於 2021/9/14 02:13

BB仔若有思考能力,早就做皇帝啦,使咁戇鳩當「孩子王」?
一人犯過,眾人定罪,就是古代極之野蠻的連坐法,是基督邪教嚇唬愚人的恐怖手段。
    基督邪教的所謂「正義」和「生命」,就是聽妖教話,做奴才,叫佢殺人就去殺人,又奉獻所有銀兩,便獲得「生命」。
高級模式 | 發新話題
換一個