返回列表 回覆 發帖

這是你不信耶穌的原因嗎?

狗屎垃圾也隨便用上主之名起誓. 已經是犯大罪架哩,
beebeechan 發表於 2021/10/11 02:37
经文?丢你老傲。
你呢啲係只識背九因歌, 就學人講微積分
beebeechan 發表於 2021/10/11 02:40
有何根据。丢你老傲基督。
【此地无粗言秽语。】
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

至少都有五年前,我已說這裡不是『離教者』之家,實在是膠者』
    之家。 ...
beebeechan 發表於 2021/10/8 13:11
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=4968&extra=&page=73
仨條狗, 粗口爛舌就口齒伶脷, 知識時事就一塌糊塗, 爛泥圖上壁
你,至爛泥,基督教爛泥【护教】。

爛泥
許志安
監製:陳輝陽@好好笑
妳 最盛放的玫瑰
流芳百世 怎可瞬間枯萎
我願意留低 捨身去墊底
任滿天花瓣散落這污泥
我 會為妳躺下去
全身貼地 方使妳企得起
化做了塵土 腐化中等妳
甚至輸出我養份全部直至死
願可做妳 腳下那堆爛泥【谢谢▶逃出魔幻紀先生指教赐经。

來守護妳 我未理身上那污穢
別輕視我 縱是這種爛泥
能滋潤妳 耗盡每分讓妳艷壓一切
我 暗地裡等下去
寧可仰望 不可對你觸摸
眼淚也流乾 讓妳可解渴
甚至輸出我血液無懼被刺死
願可做妳 腳下那堆爛泥
來守護妳 我未理身上那污穢
別輕視我 縱是這種爛泥
能滋潤妳 耗盡每分讓妳艷壓一切
願可下世 再做這花下泥
來守護妳 我願意躺在最污穢
別捨下我 縱是這種爛泥
能親近妳 縱被妳踩在腳下也矜貴
來源: Musixmatch
作詞/作曲:Jun Yi Li
《爛泥》歌詞 © Hilarious Productions Limited

https://www.youtube.com/watch?v=M2VYyRh_-r8
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
你,至爛泥,基督教爛泥【护教】。

爛泥
許志安

甚至輸出我養份全部直至死
願可做妳 腳下那堆爛泥【谢谢▶逃出魔幻紀先生指教赐经。】
上流寄生族 發表於 2021/10/11 03:43

又俾我搵到個位講耶穌。

打個比喻, 我地有時話人係「狗」,係話佢賤, 不尊貴。
不過, 有時有會見到愛狗如命的, 把狗變成好很尊貴架, 當仔一樣,     仲尊貴過街童。
做狗好過做人。

咁狗, 係尊貴定係賤種呢?

人, 原祖犯罪後, 本來就是上主的「賤狗」, 不值一文, 是「爛泥」
但上主又愛人如命, 命獨生子(天主子)降生成「人」。。
於是, 人就可以叨耶穌的光, 是耶穌的兄弟, 所以也是天主的「子」..
好似坐在推車上的尊貴狗咁好命勒。成日有美容修甲, 仲可以食下狗自助餐。

經上,又真係有個迦南婦人自嘆能做上主的狗也不錯。
唔知有無人想化身成狗呢?
狗屎垃圾也隨便用上主之名起誓. 已經是犯大罪架哩,
beebeechan 發表於 2021/10/11 02:37

「上主」根本就係狗屁東西,BB仔,你身有屎,唔敢正面回答,只有又講東講西。
又俾我搵到個位講耶穌。

不過, 有時有會見到 ...但上主又愛人如命, 命獨生子(天主子)降生成「人」。。
beebeechan 發表於 2021/10/11 22:20

你個基督教上主真是愛人如命,
而且特別愛小朋友擺十字架,你個上主用手去淫?用口?用JJ?
你是基督教徒最熟頭熟路,講來給大家聽聽!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
抽刀網主雖然反基,但佢尊重人嘅態度係好令人欣賞嘅。記得兩年前我同網友討論大陸同香港嘅言論自由差距時,抽刀就話「趁而家仲有差距,大家好好珍惜吧!」今日我睇到文昭呢條片https://youtu.be/r8p6YBY2bNU,真係感慨變幻才是永恆。我好好奇抽刀網主唔知鍾唔鍾意睇微信、今日頭條、抖音呢D嘢嘅呢?使唔使學定呢種經營方式呢?
成日話我係反基,我又未至於要想消滅基督教,好奇一問,究竟怎樣才有資格做到反基?

微信好protective,好多功能都要國內電話號碼,實名認證,純粹香港人無得搞的。

到今日我都只係經營網站,最多有個離教視頻、IG,都無自家製作,所以即使google youtube徹走,對呢個網影響甚微。

以前國內網友都可以入來一起聊的,很久之前都已不能了。

如果要我要如何管制言論,才可進入大陸,我就真係無咁得閒。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
成日話我係反基,我又未至於要想消滅基督教,好奇一問,究竟怎樣才有資格做到反基?

微信好protective,好 ...
抽刀斷水 發表於 2021/10/12 11:51

既然你唔承認反基,咁我就夠一個引號啦,雖然我認為你「反基」,但係我同你喺人性方面仲有一定嘅共同討論空間,所以喺適當時候傾多幾句,不過好多時你舍誤解咗我嘅意思。
168樓我講得可能有啲隱晦,你get唔到我講咩,呢D話題我唔展開講嘞,算把啦!我諗你可能都有同感。
回覆 170# 逃出魔幻紀

好丫,得閒傾兩句都好。
又俾我搵到個位講耶穌。

不過, 有時有會見到 ...
咁狗, 係尊貴定係賤種呢?
beebeechan 發表於 2021/10/11 22:20
咁你基督教走狗, 係砖龟定係賤種呢?
2都是。
但係我同你喺人性方面仲有一定嘅共同討論空間
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/12 12:45

天誅教會講人性?
    「將凡有氣息的盡行殺滅」《約書亞記10:40》
    「凡栽種的物,若不是我天父栽種的,必要拔出來。」《馬太》15:13
抽刀網主雖然反基,但佢尊重人嘅態度係好令人欣賞嘅。記得兩年前我同網友討論大陸同香港嘅言論自由差距時, ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/12 10:15

你的論調同隔離台的mclone差不多!
看見別人反基的證據一浪接一浪呈現出來的時侯,就拼命轉移視線叫別人理性討論經文,
跟著就用一千種扭橫折曲的解釋去開脫本「聖/性經」不合理的廢噙?
從來不敢正面面對基督教的殺戮,強姦,性侵,侵略,滅族,欺壓的種種事實?

要別人尊重你個邪教,首先出來解釋你們基督教的行為和心態為什麼這麼邪惡?
正確來說;任何一個教只要犯上一樣已經不配再在世上存在去蠱惑人了,何況是這麼多的邪惡罪悪事實?

如果基督教狡辯;那些是已經過去了的歷史,追不回來了,你們有懺悔架!
不好意思,有些錯誤不是道歉賠錢可以補償的。
個個殺了人,強奸了別人的子女,賣了國,推翻別人的國家千萬家庭死亡,然後一句不痛不癢的Sorry?
天下有這樣便宜的事? ? ?
殺人死罪,強姦受刑,基督教殺了奸了這麼多人,竟然無一個死罪,是否天道不公,天怒人怨?

好,就算世界十分仁慈,當你基督教過去的黑歷史已成過去,但,現在呢?
你們仍然做著老本行,衰到強姦未成年小孩子?仍然煽動黑暴去顛覆國家?你們的本性如此,根本醫番都嘥藥費!

你們基督邪教的所作所為根本不是一個【宗】教,不明白為什麼仍然可以存在?
亦不明白為什麼你們基督教徒一信了基督教就像吸了毒品一樣,反黑為白,是非不分,埋沒良心仍然用那些荒謬的謊言去四處遊說和傳播邪教?

還抱怨別人態度不夠尊重你們基督邪教?
不是言論差距,而是大家道德差距,良心差距,人性差距!
面對你們基督教的不知羞恥為何物,實在尊重不起來!

/

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
跟著就用一千種扭橫折曲的解釋去開脫本「聖/性經」不合理的廢噙?
leefeng 發表於 2021/10/15 01:40

咁就好說明經文解釋不止一法
猶如佛子話佛法八萬四千法門, 你就偏要走屎窟窿嗰度門。
咁就好說明經文解釋不止一法
猶如佛子話佛法八萬四千法門, 你就偏要走屎窟窿嗰度門。 ...
beebeechan 發表於 2021/10/15 01:46

你個腦的確係生在屎窟窿嗰度!
去你他媽的經文,任你基督邪教的經文有一千種解法,
終歸都是只能教出一群危害世界的性侵犯殺人犯的邪教!
人人得而誅之的貨!

.
終歸都是只能教出一群危害世界的性侵犯殺人犯的邪教!
人人得而誅之的貨!
leefeng 發表於 2021/10/15 01:55

呢個圖既數字已經講咗唔信教既人, 殺人仲多
你溫故知笨哩
呢個圖既數字已經講咗唔信教既人, 殺人仲多
你溫故知笨哩
beebeechan 發表於 2021/10/15 04:42

怎麼?你竟然用你們基督教來挑戰比賽那一個鬥殺人多嗎?
你覺得基督教實在殺得實在太少了?
所以要用強姦未成年小孩子來填夠數?
怎麼?你竟然用你們基督教來挑戰比賽那一個鬥殺人多嗎?

leefeng 發表於 2021/10/15 10:46

跟本無得鬥, 無信仰既共産黨殺人跑嬴大市,
希特拉都要食塵
跟本無得鬥, 無信仰既共産黨殺人跑嬴大市,
希特拉都要食塵
beebeechan 發表於 2021/10/15 11:23

你咁唔like共産黨,又賴死在共産黨地方貪食塵?
高級模式 | 發新話題
換一個