返回列表 回覆 發帖

這是你不信耶穌的原因嗎?

把詛咒化為祝福,也是好事呢。
抽刀斷水 發表於 2021/10/6 20:36

被蓄意扭曲, 就不是好事了
以前有不少教徒,來到這個討論區,都是真心真意地向離教者道歉的。

從前亦有版友,即使宗教立場不 ...
抽刀斷水 發表於 2021/10/6 20:26

不知你的「以前」是指何年起
我在這也大大話話十年.....
印象中就無見到有「教徒,來到這個討論區,都是真心真意地向離教者道歉的。」
即使宗教立場不同,言辭上也表達尊重
抽刀斷水 發表於 2021/10/6 20:26

現在的版仨, 就是「屌前忽後」,, 淪落至此,
你當版主的有無反省反省?
扭曲咗啲乜呢?
抽刀斷水 2021/10/6 21:40 提交

祝福說成証婚
你有咩好建議呢?
抽刀斷水 2021/10/6 21:40 提交

你做雍正、唔係做康熙。
雍正將傳教士趕哂去廣州澳門。

你將啲「大屌小忽雷漿棍插屎眼」趕哂去回收區。
回bb:我做康熙還是雍正都冇用啦,無兵無將,人手不足呀。
抽刀斷水 發表於 2021/10/7 08:57

趕去回收區,舉手之勞,as easy as flipping hands
要好多手的嗎

版友投了一票
事實上呢度已經冇晒離教者,二人轉由頭至尾係外邦人,唔認識基督宗教,真正嘅離教者都頭擰擰掉頭走曬,或 ...
逃出魔幻紀 2021/10/8 09:45 提交

至少都有五年前,我已說這裡不是『離教者』之家,實在是『泥膠者』
    之家。
以前只是『泥』
現在是沾了二噁英的污泥。
BB仔,莫再玩自High嘞。
旁觀者 發表於 2021/10/9 09:28

一個路人甲, 路過此壇,
係咁依擸下啲帖文, 就驚嘆「如此低的反基」
你仨條友仲可以講乜?
「路人甲」?BB仔,你爺爺一眼就睇出係你,你能跳出爺爺手掌心?
旁觀者 發表於 2021/10/10 02:13

你「C眼巫珠」,睇野與別不同
你敢「奉天主之名」發毒誓話唔係你?
旁觀者 發表於 2021/10/11 01:45

狗屎垃圾也隨便用上主之名起誓. 已經是犯大罪架哩,
你明無?
「有幾萬人」睇見「花地瑪神蹟」,也是這樣造出來的!
旁觀者 發表於 2021/10/11 01:45

你呢啲係只識背九因歌, 就學人講微積分
你,至爛泥,基督教爛泥【护教】。

爛泥
許志安

甚至輸出我養份全部直至死
願可做妳 腳下那堆爛泥【谢谢▶逃出魔幻紀先生指教赐经。】
上流寄生族 發表於 2021/10/11 03:43

又俾我搵到個位講耶穌。

打個比喻, 我地有時話人係「狗」,係話佢賤, 不尊貴。
不過, 有時有會見到愛狗如命的, 把狗變成好很尊貴架, 當仔一樣,     仲尊貴過街童。
做狗好過做人。

咁狗, 係尊貴定係賤種呢?

人, 原祖犯罪後, 本來就是上主的「賤狗」, 不值一文, 是「爛泥」
但上主又愛人如命, 命獨生子(天主子)降生成「人」。。
於是, 人就可以叨耶穌的光, 是耶穌的兄弟, 所以也是天主的「子」..
好似坐在推車上的尊貴狗咁好命勒。成日有美容修甲, 仲可以食下狗自助餐。

經上,又真係有個迦南婦人自嘆能做上主的狗也不錯。
唔知有無人想化身成狗呢?
跟著就用一千種扭橫折曲的解釋去開脫本「聖/性經」不合理的廢噙?
leefeng 發表於 2021/10/15 01:40

咁就好說明經文解釋不止一法
猶如佛子話佛法八萬四千法門, 你就偏要走屎窟窿嗰度門。
終歸都是只能教出一群危害世界的性侵犯殺人犯的邪教!
人人得而誅之的貨!
leefeng 發表於 2021/10/15 01:55

呢個圖既數字已經講咗唔信教既人, 殺人仲多
你溫故知笨哩
怎麼?你竟然用你們基督教來挑戰比賽那一個鬥殺人多嗎?

leefeng 發表於 2021/10/15 10:46

跟本無得鬥, 無信仰既共産黨殺人跑嬴大市,
希特拉都要食塵
每當回貼之前,最基本嘅嘢係要明白議題講緊乜。所以你必須首先了解乜嘢係「教宗無謬誤」,然後睇吓 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/18 09:55

那些人說「光頭佬賣生髮水」, 卻不知他們是「光頭佬向披頭四賣生髮水」: 跟天主教徒賣弄「教宗無誤」
但又不知甚麼是「教宗無誤」
以為教宗說奶茶好飲過咖啡, 於是全部天主教徒都要改飲奶茶, 不要星巴克
1231年,妖酋格里戈里九世頒發布《絕罰敕令》,你跟不跟?
1250年,妖酋英諾森四世發布《論徹底根除異端》 ...
旁觀者 發表於 2021/10/18 02:20

今日你話有人反中亂港, 於是通過國安法, 拘捕封禁泥紙鷹, 民陣教協。。。大把人跟, 大把人叫好喎
(呢到已經有條9拍哂手掌哩)

當年有人傳揚異端邪說, 咁通過要徹底根除, 拘禁說邪道的。。。大把人跟, 大把人叫好架喎

因為這是當時社會的需要嚟, 所以大把人跟。

如果話教宗話哂事, 講咗就要跟...咁點解今日教宗話唔好墮胎, 唔好婚外情, 唔好婚前扑野, 唔好搞基...就無聽佢支笛既呢
高級模式 | 發新話題
換一個