返回列表 回覆 發帖

這是你不信耶穌的原因嗎?

粗口係一個問題,無聊冇意義係一個更大嘅問題,我曾經喺度認真咁討論過政治、歷史、社會、時事等,發現無 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/7 10:05

你在此覺得無聊冇意義係因為除了一個皰疹B,
冇人同你講骨庳的“哈你老鴨”“煮”,之類的咒語。
找不到抱團取暖的同級偽君子,當然會比較悶!

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
聖經講到明喺末日到嚟之前撒但一定會越嚟越興旺㗎。我只係係覺得呢個討論區衰敗沒落得好肉酸,希望你搞得個壇質素好啲,等撒但同基督徒一齊合作光榮天主。當然,兩三個人不停播粗口反面教材錄音帶都做到少少野,但就係悶囉,逐漸連潛水客都可能流失埋。
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/7 15:06

粗口係你崇拜的蕭若元「人要擁有相當的知識才能知道自己的無知」教人講既!
原來我們真係唔知要學足「36字粗口」才能叫做相當的知識?
看來大家都要努力學習啦!
唔信?你入去蕭若元條link裡面有視頻教架!

https://evchk.wikia.org/zh/wiki/%E8%95%AD%E8%8B%A5%E5%85%83#.E7.B6.B2.E6.B0.91.E8.A9.95.E5.83.B9

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
佢係咪完全離教我真係估唔到,不過我見佢離開咗呢度之後係第二個論壇同啲離教者攬頭攬頸嘻嘻哈哈傾得好開 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/8 10:52

剎華上次來離教網時還未離得曬,不過依家應該徹底離得一乾二淨啦!
佢係最好既見證人,佢自己親口講:向耶穌求個麵包啫,求咗咁多年,麵包碎都求唔到?

而你又勁吹耶穌有求必應,究竟邊個講大話呢?

不過剎華以前貌似好憂鬱同疑神疑鬼咁,
反而離教之後又開心又開朗咗,久不久又插下耶稣!
果然離教就是力量! ! !

.
其實97樓並唔係同你講,我喺度而依娥娥自言自語啫。我長期俾壇內二個人放錄音帶問長問短,解釋完又再放相 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/6 23:03

人貴自知的逢講必錯的萧若元大炮精!

「路人甲」?BB仔,你爺爺一眼就睇出係你,你能跳出爺爺手掌心?
旁觀者 發表於 2021/10/10 02:13

哈哈哈,基督教徒慣用手法!
又俾我搵到個位講耶穌。

打個比喻, 我地有時話人係「狗」,係話佢賤, 不尊貴。
不過, 有時有會見到 ...但上主又愛人如命, 命獨生子(天主子)降生成「人」。。
beebeechan 發表於 2021/10/11 22:20

你個基督教上主真是愛人如命,
而且特別愛小朋友擺十字架,你個上主用手去淫?用口?用JJ?
你是基督教徒最熟頭熟路,講來給大家聽聽!

.
抽刀網主雖然反基,但佢尊重人嘅態度係好令人欣賞嘅。記得兩年前我同網友討論大陸同香港嘅言論自由差距時, ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/12 10:15

你的論調同隔離台的mclone差不多!
看見別人反基的證據一浪接一浪呈現出來的時侯,就拼命轉移視線叫別人理性討論經文,
跟著就用一千種扭橫折曲的解釋去開脫本「聖/性經」不合理的廢噙?
從來不敢正面面對基督教的殺戮,強姦,性侵,侵略,滅族,欺壓的種種事實?

要別人尊重你個邪教,首先出來解釋你們基督教的行為和心態為什麼這麼邪惡?
正確來說;任何一個教只要犯上一樣已經不配再在世上存在去蠱惑人了,何況是這麼多的邪惡罪悪事實?

如果基督教狡辯;那些是已經過去了的歷史,追不回來了,你們有懺悔架!
不好意思,有些錯誤不是道歉賠錢可以補償的。
個個殺了人,強奸了別人的子女,賣了國,推翻別人的國家千萬家庭死亡,然後一句不痛不癢的Sorry?
天下有這樣便宜的事? ? ?
殺人死罪,強姦受刑,基督教殺了奸了這麼多人,竟然無一個死罪,是否天道不公,天怒人怨?

好,就算世界十分仁慈,當你基督教過去的黑歷史已成過去,但,現在呢?
你們仍然做著老本行,衰到強姦未成年小孩子?仍然煽動黑暴去顛覆國家?你們的本性如此,根本醫番都嘥藥費!

你們基督邪教的所作所為根本不是一個【宗】教,不明白為什麼仍然可以存在?
亦不明白為什麼你們基督教徒一信了基督教就像吸了毒品一樣,反黑為白,是非不分,埋沒良心仍然用那些荒謬的謊言去四處遊說和傳播邪教?

還抱怨別人態度不夠尊重你們基督邪教?
不是言論差距,而是大家道德差距,良心差距,人性差距!
面對你們基督教的不知羞恥為何物,實在尊重不起來!

/

咁就好說明經文解釋不止一法
猶如佛子話佛法八萬四千法門, 你就偏要走屎窟窿嗰度門。 ...
beebeechan 發表於 2021/10/15 01:46

你個腦的確係生在屎窟窿嗰度!
去你他媽的經文,任你基督邪教的經文有一千種解法,
終歸都是只能教出一群危害世界的性侵犯殺人犯的邪教!
人人得而誅之的貨!

.
呢個圖既數字已經講咗唔信教既人, 殺人仲多
你溫故知笨哩
beebeechan 發表於 2021/10/15 04:42

怎麼?你竟然用你們基督教來挑戰比賽那一個鬥殺人多嗎?
你覺得基督教實在殺得實在太少了?
所以要用強姦未成年小孩子來填夠數?
跟本無得鬥, 無信仰既共産黨殺人跑嬴大市,
希特拉都要食塵
beebeechan 發表於 2021/10/15 11:23

你咁唔like共産黨,又賴死在共産黨地方貪食塵?
希特拉都要食塵
beebeechan 發表於 2021/10/15 11:23

又或者想在共産黨地頭強姦番幾十個小孩與基督教的禽獸看齊咁呢?

.
希特拉都要食塵

共産黨反正都是被基督教老屈囉,
徇從beebeechan明示和喑示的曲綫建議要求:共産黨把中國境內的幾千萬基督教徒殺個一干二淨,反正不殺白不殺,一并還了這個beebeechan基督教徒的一個多心願,讓他們基督教冚教鏟!

.
每當回貼之前,最基本嘅嘢係要明白議題講緊乜。所以你必須首先了解乜嘢係「教宗無謬誤」,然後睇吓 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/18 09:55

我們只看到你唔敢正面回答旁觀者的問題?
自言自語在遊一大輪花園?
人地問你:你跟不跟?
你咪答:你跟,因為咁咁的理由。或你不跟,因為乜乜理由…等等。
人地明明很理性地問你問題,你又答咗去講粗口,錄音機,冇討論空間?
似乎係你在「九唔搭八牛頭不對馬」啵? hey?
你想變成一個虛心嘅BB?
咁,BB答問題啦!

.
如果話教宗話哂事, 講咗就要跟...咁點解今日教宗話唔好墮胎, 唔好婚外情, 唔好婚前扑野, 唔好搞基...就無聽佢支笛既呢
beebeechan 發表於 2021/10/18 23:08

教宗為什麼冇提過唔好性侵未成年細路仔?
可以斷定教宗都是一夥!

在基督教,教宗地位超然,代表神咁滯,對不?
你的意思是:教徒無聽佢支笛,是不是已經證明“神”是虛構的謊言,可以當“神”同教宗放屁!

,
唔好意思,因為你唔明白我講緊乜,所以我都答你唔到。不過請你放心,我一直都知道你嘅存在同埋瞭解你嘅觀 ...逃出魔幻紀 發表於 2021/10/18 15:41

又學人傳邪教?
人地唔明咪講到明囉,反正你們的邪教謬論,都已經聽到厭,千篇一律,冇哩新意!
高級模式 | 發新話題
換一個