返回列表 回覆 發帖

[發問] 天主的保佑與祝福?

是愛己及人或是己所不欲施於人,將會明明白白地展示出來
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/19 14:55

睇下妖教如何「愛己及人」啦:
    「上帝將他們(異族)交給你(以色列人)擊殺,那時你要把他們滅盡,不可與他們立約,也不可憐恤他們。不可與他們結親,……。」《申命記》7:2
    「凡栽種的物,若不是我天父栽種的,必要拔出來。」《馬太》15:13
1)一切都超出左我哋而家嘅知識同你計範圍
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/19 19:25

咁咪即係闔埋對眼,盲從妖教就掂曬囉。
你以為夭折的嬰兒就是來白走一趟, 無任務的?
beebeechan 發表於 2021/10/19 21:49

BB仔嘅任務,就係俾「天主」當口果。
你笑佢地死蠢, 就正如現在天上天使們笑你死蠢一樣
beebeechan 發表於 2021/10/19 21:58

咁咪即係盲從妖教就最「聰明」囉。
又唔會至癌 
亞仔會唔會對佢呢個老荳無哂信任既呢?
所以耶穌話,人應該用兒童一樣咁對父母既信賴來依靠神。
beebeechan 發表於 2021/10/19 22:17

字都未識,最好就係妖教叫你俾曬成副身家教會,否則會仆街死,你就當埋條底褲都俾曬佢。妖教話有敵基督者,你就開上前線做炮灰,咁就最聰明嘞。
    所以信賴依靠「神」者,全都是智商如BB仔一樣。
諗與唔諗係個人選擇,我就比較中意諗
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/19 22:27

坐響妖書個井底,諗來諗去,諗得出乜呀?
同時出現在兩個空間既神蹟, 又唔係無發生過。
beebeechan 發表於 2021/10/19 23:11

李偉光弟兄就好嘢咯,佢就看到了另一維度嘅「上主」。
《默示錄》20-21章寫得好淺白,唔使解嘅,識字都睇得明
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/20 00:07

「默示錄」出自精神病人之手,只有基督徒才睇得「明」。
你成日攬住拜既愛因斯旦, 在1922—1923年間訪問中國後, 在日記中寫下對中國人的評語
beebeechan 發表於 2021/10/20 01:21

評論妖教是一回事,評論當年的中國人是另一回事,BB仔,你啞口無言,就只會講東講西。
你成日攬住拜既愛因斯旦, 在1922—1923年間訪問中國後, 在日記中寫下對中國人的評語:
  ...
beebeechan 發表於 2021/10/20 01:21

1922-23 中國多災多難,中國人肯定沒有精神!
應該請愛因斯旦今天再去中國訪問,
和去今天的歐美加訪問一下,看看歐美加人怎樣精神法

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
1922-23 中國多災多難,中國人肯定沒有精神!

leefeng 發表於 2021/10/20 04:21

你識唔識歷史架!
1920-30, 愛因斯旦訪問既上海, 正是紙醉金迷既夜上海, 上海灘上浪奔又浪流....一片繁華

令中國開始多災多難國共既武鬥是20年代未期才開始, 愛因斯旦睇唔到
你不如只係吠哩, 唔好學人講歷史哩。。。拜托
你不如只係吠哩, 唔好學人講歷史哩。。。拜托
beebeechan 發表於 2021/10/20 04:39

你呢隻基督教賤狗beebeechan(代表基督教)除了吠,還會什麼?
紙醉金迷既夜上海又會有children are spiritless and look obtuse?

莫非是吃了耶稣提供的大麻?吃到spiritless and look obtuse?

Oh,又或者當時有33萬個children are spiritless and look obtuse,
因為剛剛給基督教牧屍性侵強姦完,又擺十字架花式娛賓所以太累了?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

紙醉金迷既夜上海又會有children are spirit ...
leefeng 發表於 2021/10/20 07:20

你依家係咪知錯,
1920-30年上海係紙醉又金迷, 唔係:
1922-23 中國多災多難
我們大家說話時,心中在想什麼,只有自己及天主知道。我是說到時我們各人走到基督的審判台前時,以 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/19 14:55

流行用語:"有病就去睇醫生啦..." 說話本身係中性,但放在說話的語境就不是中性。
耶穌話有病嘅人先要見醫生,罪人先需要救主。
唔係質疑人身有屎,做乜叫人小心收尾果幾年?
嗱,我呢啲唔信耶和華嘅就真係冇乜所謂,但自稱教徒果啲,耶穌話審判係由教會開始,你哋好心提醒人有審判,不如自己先照照鏡,管好自己舌頭,免得在世時一場空,死後仲要落地獄。

當然,如果你只係乍加依得把口信嘅話,就當大家都只係吹水吹水啦...
嗱,我呢啲唔信耶和華嘅就真係冇乜所謂,但自稱教徒果啲,耶穌話審判係由教會開始,你哋好心提醒人有審判, ...
龍井樹 發表於 2021/10/20 08:43

首先, 「審判係由教會開始」不是耶穌說的。

第二,
你全句, 就只睇頭, 切去尾..........咁你就改咗人既意思!
因為時候到了、審判要從神的家起首.若是先從我們起首、那不信從神福音的人、將有何等的結局呢。

全句係話連神的子民(自己友)也要被審判,  不信的會比自己友更優侍嗎?
我不會叫你照鏡, 只希望你多讀經, 還是要讀得清楚一點。
嗱,我呢啲唔信耶和華嘅就真係冇乜所謂,但自稱教徒果啲,耶穌話審判係由教會開始,你哋好心提醒人有審判,不如自己先照照鏡,管好自己舌頭,免得在世時一場空,死後仲要落地獄。
龍井樹 發表於 2021/10/20 08:43

你呢個「不如自己先照照鏡」既論點有問題架。
就如警察也會有犯法既,一個會犯法既警察執法時拉到既罪犯唔會因為個警察既操守有問題就變咗無罪。
檢控官唔會叫個警員「先去自己照照鏡」先好拉人既!

基督徒講耶穌的教導,基督徒本身做不足又點,佢講既道理就無效架哩咩?
你依家係咪知錯,
1920-30年上海係紙醉又金迷, 唔係:
beebeechan 發表於 2021/10/20 07:57

你精神錯亂?
你拼命將話題轉來轉去都冇用,
愛因斯旦在1922—1923年又好,1920-30年上海係紙醉又金迷又好,
都掩飾不了你的耶穌教性侵強姦33萬個children,
又強迫小孩子擺十字架花式娛賓所以children are spiritless and look obtuse!

.
你呢個「不如自己先照照鏡」既論點有問題架。
就如警察也會有犯法既,一個會犯法既警察執法時拉到既罪犯唔會因為個警察既操守有問題就變咗無罪。
檢控官唔會叫個警員「先去自己照照鏡」先好拉人既!

基督徒講耶穌的教導,基督徒本身做不足又點,佢講既道理就無效架哩咩?
beebeechan 發表於 2021/10/20 10:26

基督徒不如在此講清楚,耶穌怎樣教導果班禽獸牧師,強迫未成年小孩子擺十字架款式,究竟有什麼深層的意思?
究竟基督教牧師怎樣從小孩子擺十字架款得到性變態的快感,你個耶穌的教導擺左?擺右?或倒轉?
如果有相片提供,顯示當時耶穌與牧屍同在就更加有說服力了,對嗎?

.
高級模式 | 發新話題
換一個