返回列表 回覆 發帖

[發問] 天主的保佑與祝福?

大家到是走到基督的審判台前時
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/19 00:06

胡說八道!
    「基督」自己都被人審判釘死 ,牠有什鳥能耐「審判」人呢?
跟本無能力去自殺
beebeechan 發表於 2021/10/19 00:36

字都未識就話教人生生死死,你先學好做孩子王先啦。
救恩是人人都份, 無條件的,
但各人在天上的償報是不一樣, 有些人多, 有些人少, 按他在世上的善功行償
beebeechan 發表於 2021/10/19 11:04

妖教嘅「救恩」,你爺爺就當係放屁,你自己承受吧。
    妖徒壞事做盡,你成日粗言穢語,重想上「天堂」享福?
你係咪拿拿聲跳上去, 去彼岸......留低抽老婆, 抽仔, 抽老母, 抽友不理, 只顧自己去到彼岸咁呢?
beebeechan 發表於 2021/10/19 11:09

正常人會先救自己親人,妖徒就唔同咯:
    「人到我這裏來,若不恨自己的父母、妻子、兒女、弟兄、姐妹和自己的性命,就不能作我的門徒。」《路加》14:26
遲咗去又唔會無位, 俾人霸哂...
beebeechan 發表於 2021/10/19 11:13

BB仔,你連字都未識,IQ明顯低得很,就算「天堂」有位,你都執輸過人啦。
是愛己及人或是己所不欲施於人,將會明明白白地展示出來
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/19 14:55

睇下妖教如何「愛己及人」啦:
    「上帝將他們(異族)交給你(以色列人)擊殺,那時你要把他們滅盡,不可與他們立約,也不可憐恤他們。不可與他們結親,……。」《申命記》7:2
    「凡栽種的物,若不是我天父栽種的,必要拔出來。」《馬太》15:13
1)一切都超出左我哋而家嘅知識同你計範圍
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/19 19:25

咁咪即係闔埋對眼,盲從妖教就掂曬囉。
你以為夭折的嬰兒就是來白走一趟, 無任務的?
beebeechan 發表於 2021/10/19 21:49

BB仔嘅任務,就係俾「天主」當口果。
你笑佢地死蠢, 就正如現在天上天使們笑你死蠢一樣
beebeechan 發表於 2021/10/19 21:58

咁咪即係盲從妖教就最「聰明」囉。
又唔會至癌 
亞仔會唔會對佢呢個老荳無哂信任既呢?
所以耶穌話,人應該用兒童一樣咁對父母既信賴來依靠神。
beebeechan 發表於 2021/10/19 22:17

字都未識,最好就係妖教叫你俾曬成副身家教會,否則會仆街死,你就當埋條底褲都俾曬佢。妖教話有敵基督者,你就開上前線做炮灰,咁就最聰明嘞。
    所以信賴依靠「神」者,全都是智商如BB仔一樣。
諗與唔諗係個人選擇,我就比較中意諗
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/19 22:27

坐響妖書個井底,諗來諗去,諗得出乜呀?
同時出現在兩個空間既神蹟, 又唔係無發生過。
beebeechan 發表於 2021/10/19 23:11

李偉光弟兄就好嘢咯,佢就看到了另一維度嘅「上主」。
《默示錄》20-21章寫得好淺白,唔使解嘅,識字都睇得明
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/20 00:07

「默示錄」出自精神病人之手,只有基督徒才睇得「明」。
你成日攬住拜既愛因斯旦, 在1922—1923年間訪問中國後, 在日記中寫下對中國人的評語
beebeechan 發表於 2021/10/20 01:21

評論妖教是一回事,評論當年的中國人是另一回事,BB仔,你啞口無言,就只會講東講西。
不信的會比自己友更優侍嗎?
我不會叫你照鏡, 只希望你多讀經, 還是要讀得清楚一點。
beebeechan 發表於 2021/10/20 09:07

BB仔,你連字都未識,讀「經」又點?讀來讀去,重頭到尾,只是讀出個盲毛。
你好似仲未回答我嘅問題
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/20 22:55

爺爺提出過許多問題,你都冇法回答呢!
你問嘅問題我全部都答過唔止一次
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/21 08:28

對於理性嘅質疑,回答:自由意志、信德、唔明、無聊。根本等於冇答。
說明審判日, 是有償也有罸的
beebeechan 發表於 2021/10/21 21:11

移鼠就偷呃拐騙、敲搾勒索樣樣齊,到「審判台」時,如何審牠呢?
放到中國, 也是不准已受洗的中國教徒去拜祖先, 幾時話唔准中國人去拜?
即係有人當選咗做立法會議員, 仲可唔可以唱港獨先?
你拎多少少腦嚟先好同我論
beebeechan 發表於 2021/10/24 10:31

中國人是大圈圈,中國人妖徒是大圈圈裏的小圈圈,邏輯學上妖徒仍是中國人。BB仔,你腦子小,還是從幼稚園低B班再讀過啦。
    BB仔,你崇洋媚外,恨不得立刻脫下褲子,將屁眼湊到煩弟肛,先拎好條褲子,否則俾人見到就醜死人咯。
高級模式 | 發新話題
換一個